7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Vepřové kari s kokosovým mlékem

Recept je jednoduchý, příprava rychlá a výsledek vynikající.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Iva 10.11.2017 14:10

Re: Maričko,

Dede, to v ořechu je kokosová voda. Kokosové mléko je vodná emulze kokosového tuku (vyrábí se z dužniny)

Š. Matyášová 10.11.2017 13:55

Re: Díky, Maričko

Zano,tohel je mlíko ne dužina, co se strouhá a žlukne.....

Š. Matyášová 10.11.2017 13:54

Re: něco trochu podobného

kup si a ochutnej....

O. Joklová 10.11.2017 13:14

něco trochu podobného

občas dělávám, akorát bez toho kokosového mléka (hm, jak to asi chutná???)... a jelikož je to recept od Kačenky, jmenuje se to u nás "Vepřové nudličky kachen" :-DDDDD

T. Zana 10.11.2017 12:52

Díky, Maričko

Tohle vypadá jedle, to bych mohla zkusit, zejména pokud říkáš, že kokosové mléko není nutné - já mám ke kokosu trochu nedůvěru, jak ořech a strouhaný kokos rád žlukne. Chápu, že mléko je konzervované, takže to nejspíš nehrozí, ale vyprávěj to těm nedůvěřivým chuťovým buňkám.

Koupila jsem sýkorkám (k nám na balkon lítají převážně sýkorky) tyčku prý s ořechy a kokosem. Ze zvědavosti jsem ten kokos ochutnala - brrr :-(((

Tak jsem ho z tyčky oloupala.

D. Ruščáková 10.11.2017 12:01

Maričko,

výbornou panenku koupím v sousední vesnici - místní zemědělské družstvo prodává i maso ze svých stád (krávy charolais a přeštická prasata) a zrovna panenku jsme měli nedávno. Karí mám ráda, jen kokosové mléko jsem ještě nikdy při vaření nepoužila - pamatuju si ho jen z dob, kdy jsem byla malá a naši se snažili na Vánoce koupit aspoň jeden kokos s mlékem. Sice si už nepamatuju, co jsme s ním dělali, ale vím, jak moc se mi líbilo, že ořech šplouchá :D

Počítám, že to zkusím - příští víkend nás zase bude plno, bude čas na experimenty:))

Tuto sobotu jdeme na husu, takže nedělní oběd zatím neřeším - nejspíš to bude něco jednoduše zeleninového...

Z. Lika 10.11.2017 11:29

Re: Pouze poznámka,

Tak to je pro mě užitečná poznámka. Je fakt, jak výše píše Xerxová, že když jsem si někdy dala panenku v restauraci, nějak jsem nechápala, co na ní všichni mají - byla tuhá a suchá. Takže musím přemýšlet už u nákupu, vy kujóni! :D

Z. Lika 10.11.2017 9:34

Kari mám ráda

v jakékoli podobě a tohle je takové evropské, přímo české:-) Až na to kokosové mléko, to je zajímavá obměna. Vyzkouším a zřejmě budu mít další možnost pohoštění pro návštěvy :-) Děkuji, Maričko, za recept a také za jeho bezvadné zpracování!

Z. Jitur 10.11.2017 8:36

koukám...

zatím jsem jen sjela shora dolů, takže oko vnímlo fotodokumentaci a vypadá to velmi dobře, přečtu a nejspíš zkusím, díky za recept, Maričko

Z. Iva 10.11.2017 8:08

Re:

Do karí snad sojová omáčka ani nepatří...

Z. Maw 10.11.2017 7:12

Dostala jsem k narozeninam wok panev, takze idealni recept na vyzkouseni :)

otazka bude znit - kdyz to udelam bez sojovky, bude to dobre? :D

chtela jsem vyzkouset recept z minuleho tydne s vinem, ale necekana pracovni nedele mi zhatila plany. ted mam zas necekane na nedeli zruseny program, takze se uplne nabizi si udelat paradni obed :) no a ted se nemuzu rozhodnout, zda vino nebo kari :)

Z. Xerxová 10.11.2017 6:52

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :o) ...

Panenku jsme měli včera... A je opravdu rozdíl mezi "panenkama". Ty křehké z mladých čuníků (v obchodech běžnější) a levnější "panenka z prasnic" - bývá větší a tvrdší (a mám pocit, že v hospodách častější :o) )

M. Crossette 10.11.2017 1:52

Re: Pouze poznámka,

Nelino, díky za upozornění. To jsem nevěděla, já holt znám jen panenku ze zdejších prasat a ta až dosud byla vždy hotová raz dva a opravdu křehoučká "na tu vidličku" :)

Ještě dodatek. Vepř. panenka se zde prodává v balení, kde jsou tyhle válce, co je na fotce, vždy dva. Oba mají skoro stejnou váhu. Tu druhou půlku jsem dala do lednice. O pár dnů později jsem schválně vyzkoušela stejný recept, tedy stejnou marinadu(omáčku) jen místo kokosového mléka jsem maso zalila směsí asi tří vrchovatých lžic husté zakysané smetany rozkvrdlaných ve vlažné vodě. Vody tolik, abych tekutiny měla necelý půl litr jako mléka (poměr smetany a vody možno upravit). Bylo to také moc dobré, ale s kokosovým mlékem nám to přeci jen chutná víc.

A doufám, že jste pochopili, že na pánvičku s horkým olejem se vyklopí vše - tedy marinované maso i s marinádou :)

Z. Nelina 10.11.2017 0:54

Pouze poznámka,

ne vždy je tady panenka křehoučká.

Díky za recept.