10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Vadí - nevadí

Pojďme si zahrát Vadí - nevadí! Máte výhodu, protože vám odhalím, co vadí - nevadí mně. Ale na půdě Mlsotníku se hraje jenom o jídle a přilehlých oblastech. Ono se nakonec stejně ukáže, že přilehlé oblasti jsou kdeco.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
dalmatin 29.6.2007 20:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

No a jde to taky, že? Jsem si teď vzpomněla, že mám od rána prádlo v pračce. Už asi venku neuschne, co? 

zana 29.6.2007 20:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

ať se snaží, my to taky nemáme jednoduchý;-)

julča 29.6.2007 21:14

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

nech to na zítřek, ráno ho znovu vymácháš a s klidem Angličanky pověsíš ;-)

baty 29.6.2007 22:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

no žejo, mně by to nádobí už taky asi venku neuschlo, tak ho nechám na ráno.

zana 29.6.2007 22:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

nádobí není zajíc, neuteče;-)

baty 29.6.2007 22:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Teda Renato,

neuteklo ještě nikdy, natož aby přiběhlo zpátky čistý:-/

Eva P. 29.6.2007 15:40

a dieta je v cudu...

Tak jsem se branila zacit o vadi nevadi premyslet ;-D No a podvedomi je mrcha zakerna, uz je to tu. A mam hlad :-/ ..cipisek ;-O;-D

Zacnu tim Vadi, toho bude asi bohuzel min. Vadi (a hodne) tlusty maso, vetsina masa, cokoli palivyho, kulajda, kyselo, vnitrnosti, vejce na tvrdo, pach cibule (po krajeni ho citim na prstech jeste 3 dny, i kdyz drhnu jak silena), leco, gulase, rozmixovany spenat, lusteniny, fazolkovy lusky moje nocni mura, ovadla zelenina, starsi ovoce, svestkovy a tresnovy kompot, CELER! Jo a nemusim buraky.

Eva P. 29.6.2007 15:41

Re: a dieta je v cudu...

A ted moje celozivotni prokleti, oblibene jidlo ;-D tatarak, carpacio, sushi (asi jsem barbar, ale tyhle tri druhy syrovyho masa muzu vzdycky, porad, neustale a v neomezenem mnozstvi ;-D), dale z masa ryby, idealne morske, semtam drubez, no a tim v mase koncim. Z priloh preferuju zeleninu zeleninu zeleninu, DOBROU ryzi, idealne indianskou nebo jasminovou nebo celozrnnou, nove bramburky. Obcas ulitnu na fast foodu, hranolky tam umi jak nikde jinde a cheesburgeru neodolam. Jinak jsem bohuzel na sladke, rada pecu, takze strudly (jablkovy, hruskovy, bananovy, makovy, orechovy, ...), mramorove babovky a ruzne ovocne dobenkove kolace. Ovoce miluju cerstve snad vsechno, kdyby nic jineho neexistovalo, nehroutila bych se :-) taky orechy, krom buraku. Z piti cokoli, nejlepe cerstvou vodu, ale i caje (mata, rooibos, zelene caje, jen cerny je na me moc ostry), ovocne stavy, kafe parkrat do roka, po pivu usinam, po dvojce vina jsem vysmata jak po litru, je to se mnou tezky :-D Jo a mlicko (polotucne a vice), smetana, zakysana, jogurty moc ne, to uz musi byt, aby mi chutnal, ale takovy bubik... mnam. A houbyyyy!! Hriby, lisky, shitake, hliva, zampiony, nakladane, v omacce, ve smetanovem rizotu, ty miluju! A cokoli kyselyho, zavinace, okurky, taky cerny olivy a berani rohy a pomoooooooooooc ;-D

Nekdy podezrivam boxery, ze me tak nekriticky miluji jen proto, ze mi nechutnaji piskoty ;-D takze jim neuziram..

Kaštan 29.6.2007 15:47

Re: a dieta je v cudu...

Na česnekový a cibulový a rybový a vůbec jakkoli smradlavý ruce je výborné speciální nerezové mýdlo!! Já vím, zní to divně, ale prodávají ho v takových speciálkách s kuchyňskými potřebami. Fakt pomáhá. Mám ho doma a má tvar česneku :-D

Eva P. 29.6.2007 16:51

Re: Re: a dieta je v cudu...

Kastanku jenze ja to citim i ve chvili, kdy je to zcela prokazatelne pryc a nikdo z lidi to z mych rukou neciti 8-o ver mi, zit s timhle nosem je prokleti!!! ;-D Kazdopadne za zkousku to stoji, nerezove mydlo, teda to jsou veci... dik :-)

aida 29.6.2007 16:55

Re: Re: Re: a dieta je v cudu...

Taky pomáhá citrón a když ne citrón, tak posolit, ale to mýdlo asi bude lepší.

Eva P. 29.6.2007 16:59

Re: Re: Re: Re: a dieta je v cudu...

citron, kyselina citronova, osolena citronova stava, dokonce to citim i po umyti nadobi bez rukavic, a to jsem si myslela, ze smrad jaru na rukach neprebije nic ;-D pry za to muzou nejaky silice, ze jsme na ne citliva a proto je citim i kdyz je tam max molekula ;-D

aida 29.6.2007 17:08

Re: Re: Re: Re: Re: a dieta je v cudu...

Toho si važte, že máte tak dobrý čich. Občas to ale musí být otravné, to Vám věřím.

Jakub S. 29.6.2007 22:55

No tedy mýr si ruce kyselinou citronovou...

v jaké koncentraci to používáš, děvče nešťastný?

Eva P. 2.7.2007 9:16

Re: No tedy mýr si ruce kyselinou citronovou...

V hoooodne naredeny ;-D co bych pak s tema pahejlkama delala 8-o;-)

Kaštan 29.6.2007 15:31

co mi vadí děsně...

je čínské zelí místo v jídelním lístku inzerovaný zelený salát. Jinak já mám čínské zelí ráda, ale upravuju ho speciálně trochu do čínska. Taky je to od toho čínské zelí že ;-) A úplně nejvíc mi vadí, když si v restauraci dám jídlo a já pak zjistím, že ho neumí uvařit a doma bych ho zmákla 10x líp... Nebo dlouho v zálivce ležící salát, co pak připomíná tvarem a chutí medůzu... Ble ble ble :-D 

aida 29.6.2007 16:36

Re: co mi vadí děsně...

S tím jídlem v restauraci to cítím úplně stejně, je mi líto dávat peníze za to, o čem vím, že doma udělám 10x líp. Takže to povětšinou řeším (když už vůbec někam na jídlo jdu) stejkama, ty neumím.

Nevadí: mořské potfory, ryby, dobré libové maso, libovolná drůbež, jakákoli zelenina v jakémkoli množství a v jakékoli podobě, sýry a mléčné výrobky vůbec, těstoviny. Taky ten zde zmiňovaný kopr, třeba v kombinaci s rybami je moc dobrý i u teplých jídel, opravdu. Olivový olej, olivy.

Vadí: vnitřnosti,  jídla v závodce (UHO+spol.), obligátní česká obloha, taková ta vodová salátová zálivka, "tlusté" od masa a české verze šopského salátu v restauracích (ten orig. se totiž dělá úplně jinak a rozhodně do něj nepatří třeba papriky). A nejím sladké, kromě 75% (a víc) čokolády.

zana 29.6.2007 17:11

Re: Re: co mi vadí děsně...

achich ouvej, když mě nevadí skoro nic;-P. Nemusím tu zeleninovou oblouhu, nemusím žádnej kopr (kromě okurek) a lehce obstarožní ovoce. ALE SNÍM TO, KDYŽ MI TO NĚKDO STRČÍ POD NOS.8-o;-€

Všechno ostatní sním ráda a s chutí  - sladký, maso (ba i libovější bůček, ale studenej prosím), hustý omáčky, neznámý jídla ... prostě popelnice. ;-P;-D

aida 29.6.2007 17:17

Re: Re: Re: co mi vadí děsně...

:-)

salant 29.6.2007 15:27

Vadí

Dodnes nemám rád a sním jej pouze s velkým sebezapřením - čerstvý, teplý, měkký, voňavý chléb. Je to deformace z vojny, kde se chleba dával na tři dny do tzv. chlebárny (to aby vojáci neměli nafouklá bříška). Už je to 30 let a měkký chleba - nééé

zana 29.6.2007 17:15

Re: Vadí

Tý jo, tak po tom bych se utloukla, nafouklý nenafouklý. Naštěstí mi ho nikdo neposkytuje, protože to bych fakt neprošla dveřma:-P

LFSH 29.6.2007 14:33

Ještě mi vadí,

že na trhu nejsou jogurty s příchutí například slaniny, šunky apod.

Nevadí mi čerstvé ovoce (do 15 min. od natrhání) a buřty s octem.

zana 29.6.2007 17:17

Re: Ještě mi vadí,

tak o jogurtech nevím, ale pivní zmrzlinu jsem měla a byla skvělá (z černýho;-)). Bohužel ten krám už néni.

Jinak hlavně třešně a višně by to chtělo jíst fakt rovnou ze stromu.

aida 29.6.2007 17:18

Re: Re: Ještě mi vadí,

Jo, a čerstvě utržená okurka nebo rajče, to je věc, ta vůně a chuť...

Judith Saebel 29.6.2007 14:22

Moje tři M:

Mutton Mint Mushrooms (skopové, máta, houby) - zvláště houby a skopové, ty nesnáším odmala.  Ono je toho víc, co nejím, ale ty tři věci, to je pro mě fujtajbl.

Jinak k tomu mlaskání při jídle.  Dcera byla od malička vedená k tomu, že mlaskat u jídla je nevychovanost.  Jenže když pak několik let pracovala v Japonsku, dostala se k tomu párkrát do prekérní situace. Totiž v Japonsku, mlaskáním u stolu prý dává člověk hostiteli na jevo, že mu chutná.  Dcera prý musela pracně vysvětlovat, že mlaskat u stolu není schopná, díky té tvrdé výchově v dětství.

possum 29.6.2007 15:09

Re: Moje tři M:

Vidis! Uz jsem chtela napsat, ze mi vadi, ze mi nic nevadi.  Ze jim vsechno. No ale kdyz si vzpomenu na ten starej, smradlavej mutton v hostelu, tak dekuji, taky nemusim. Ale mlade jehnatko......to uz je neco jinyho. :-P

Judith Saebel 29.6.2007 16:04

Re: Moje tři M:

Musím se opravit - srkání, ne mlaskání, při jídle je v Japonsku považováno za známku, že Vám chutná.

tosca 29.6.2007 20:24

Re: Re: Moje tři M:

Pokud vím, tak mlaskání patří ke slušnému chování u stolu v Číně ....

Chodit na obědy se studenty z Číny, kteří tu jsou na pár měsíců praxi, je pro Čecha zajímavý zážitek :-)

alimo 29.6.2007 11:11

Vadí- nevadí

Vysloveně mi vadí, že mi vlastně nic moc nevadí:-D:-D:-D. Nemusím luštěniny, ale sním je, jen hrachovou kaši nééééé.

A jinak mám ráda snad fšechno:-D, jen sladký sice s chutí sním, ale nenapadne mě jít si koupit dort nebo čokoládu, když mi to někdo přinese, není problém a pochutnám si:-) Jinak nejlepší cukroví je pro mě kus uzenýho nebo čabajka:-D. Ale můžu i zeleninu a ovoce a sýry všeho druhu a mlíko v jakékoli podobě- sladký, kyselý, horký, studený...bych potřebovala soukromou krávu, protože kdo má pořád tahat ty kartony mlíka??!!:-D

zana 29.6.2007 17:19

Re: Vadí- nevadí

Taky se hlásím jako mlíčná;-). Ještě za totáče, když se kupovalo mlíko jen na zítra, a já byla pro 4 litry, tak se mě ptávali, jestli chci paragon?;-D;-D