Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Sonet o letním večeru a mátová limonáda
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
zana 28.7.2006 12:31Re: Re: Lapil je velký básník, No, teda |
Yezi 28.7.2006 9:12Chjo, to zní dobře já snad příští rok tu mátu na ten balkón přece jen ještě přisadím |
Alča 28.7.2006 9:23Ba, ba, máta je fantastická věc! Pozor ať nedopadneš jak já: moc jsem toužila po mátě, dostala jsem ji od známé. Zasadila a když jsem se chystala slízet, nakoukla dcera a pravila, že toto není pravá máta, tudíž mátové účinky pražádné. Stalo se před 8 lety, dodnes se nemohu toho nepravého plevele zbavit, protože se rozmnožuje oddenky a není k vymýcení ... takže určitě prověřit pravost sazeniček! |
Vave 28.7.2006 9:28Re: Chjo, to zní dobře Máty je moc druhů, různě voňavých a různě chutnajících, a bacha, je jak ty trpaslíci, taky vleze všude. Nejlepší bude ji pěstovat ve velkém květináči na balkóně nebo starý květináč či kyblík zakopat do země, budete mít o starost méně. A klidně se může koupit sazenička ještě teď, kupovala jsem jednu novou panašovanou před dvěma týdny a už začínám mít docela solidní keřík. |
Yezi 28.7.2006 10:28Re: Re: Chjo, to zní dobře Já vím, je to jako kopřiva, vleze to všude! Mrknu, jestli na ni ještě někde nenarazím nebo ukecám balkónovobylinkovou přítelkyni, ať mi kousek věnuje ;o) Synek praví, že nejlepší by byla marocká máta, ta je výborná i sušená, ale to tedy nevím, kde ji sehnat. |
Vakandi 28.7.2006 8:34Mňamky nechcete mi někdo udělat tu dobrou limonádu |
Fallowa 28.7.2006 8:34Milý Lapile, je to hezky napsáno,radu mám pro Tebe teď na ráno- když správný poměr cibule a masa dáš,netřeba chlebemzahušťovat guláš Na kilo masa kilo cibule se dává,je z toho dobrá,hustá šťáva! |
Bláža 28.7.2006 8:43Re: Milý Lapile, Zkus to někdy - náhodou zahustit - rozstrouhanou bramborou.... |
RenataE 28.7.2006 12:56Re: Re: Milý Lapile, Když je o brambory nouze, kaše v prášku stačí pouze! |
tojefuk 28.7.2006 13:12Re: Re: Re: Milý Lapile, RenatoE, kaše v prášku! Ježišmarjá, to pamatuju z vojny! Kulinářský zážitek neskutečných rozměrů! Od té doby se na to nemůžu ani podívat! Tenkrát taky ne, měnili jsme to za normální jídlo. S kaší byla krmena prasata! Že by se zvedla kvalita a kaše šla odlepit od zubů? |
JoVo 28.7.2006 15:03Knedlíčky pro Tojefuka Tojefuku, ještě se budeš muset hóóódně a hodně učit. Z bramborové kaše se dají udělat i bramborové knedlíky (bez cuketové příchutě). Po kliknutí na níže uvedenou adresu se dozvíš co je dobrého. Já vím, že budeš nadávat, že straším z klikáním a mikrovlněním, ale jsou to dobré knedlíčkyňam, ňam. Hlavně se ze mně nezvencni, chyběl bys nám na Zvířetníku. JV |
Vakandi 28.7.2006 9:50Re: Milý Lapile, Ráno jsem na ten gulášek chuť neměla, ale čím víc se čas blíží k poledni..... |
Kardiak 28.7.2006 12:37Re: Milý Lapile, Heeeeeeeeezkýýýýýýýýýýýýýý |
Lída Š. 28.7.2006 8:23Veršovaný guláš je nádhera Ale co se pití týče, nemám ráda limonády jako celek, jak je ve codě nějaká příchuť, tak od ní utíkám jak zajíc Co v těchto parnech ale miluju je koktejlík - půl mlíko, půl jakkékoliv zmzliny a kouda nejlépe višňového kompotu. Osvěží to, zaplácne to Takže de facka je to taky dieta |
Vave 28.7.2006 8:10Díky za připomenutí, dělávala jsem to taky tak a už nedělám, ani nevím proč. Ale zase začnu |
Bláža 28.7.2006 7:54Milý Lapile, příjemně jsem se rozveselila nad veršovaným gulášem a i když kližku nemusím, nějak se mi teď veršovaná zdá sympatičtější. Asi svůj vztah ke kližce přehodnotím :o))) A na tu limču od paní D.R. mám chuť už teď a to je teprve "jen" +25 stupňů, což teprve až bude těch avízovaných +36, to určitě chutná ještě lépěji... :o))) |