2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Sonet o letním večeru a mátová limonáda

Dnes je Mlsotník složeninou. Nad gulášem pln poezie rozjímá Lapil, a s receptem na osvěžující limonádu přicházím já. Nechte se inspirovat...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 28.7.2006 12:31

Re: Re: Lapil je velký básník,

No, teda!!!!R^

Yezi 28.7.2006 9:12

Chjo, to zní dobře

já snad příští rok tu mátu na ten balkón přece jen ještě přisadím;-)

Alča 28.7.2006 9:23

Ba, ba, máta je fantastická věc!

Pozor ať nedopadneš jak já: moc jsem toužila po mátě, dostala jsem ji od známé. Zasadila a když jsem se chystala slízet, nakoukla dcera a pravila, že toto není pravá máta, tudíž mátové účinky pražádné. Stalo se před 8 lety, dodnes se nemohu toho nepravého plevele zbavit, protože se rozmnožuje oddenky a není k vymýcení ... takže určitě prověřit pravost sazeniček! R^

Vave 28.7.2006 9:28

Re: Chjo, to zní dobře

Máty je moc druhů, různě voňavých a různě chutnajících, a bacha, je jak ty trpaslíci, taky vleze všude. Nejlepší bude ji pěstovat ve velkém květináči na balkóně nebo starý květináč či kyblík zakopat do země, budete mít o starost méně. A klidně se může koupit sazenička ještě teď, kupovala jsem jednu novou panašovanou před dvěma týdny a už začínám mít docela solidní keřík. :-)

Yezi 28.7.2006 10:28

Re: Re: Chjo, to zní dobře

Já vím, je to jako kopřiva, vleze to všude! Mrknu, jestli na ni ještě někde nenarazím nebo ukecám balkónovobylinkovou přítelkyni, ať mi kousek věnuje ;o) Synek praví, že nejlepší by byla marocká máta, ta je výborná i sušená, ale to tedy nevím, kde ji sehnat.

Vakandi 28.7.2006 8:34

Mňamky

nechcete mi někdo udělat tu dobrou limonádu ?;-D;-P

Fallowa 28.7.2006 8:34

Milý Lapile,

je to hezky napsánoR^,radu mám pro Tebe teď na ráno:-)-

když správný poměr cibule a masa dáš:-P,netřeba chlebem8-ozahušťovat guláš!

Na kilo masa kilo cibule se dává:-P,je z toho dobrá,hustá šťáva:-D!

Bláža 28.7.2006 8:43

Re: Milý Lapile,

Zkus to někdy - náhodou

zahustit - rozstrouhanou bramborou....

RenataE 28.7.2006 12:56

Re: Re: Milý Lapile,

Když je o brambory nouze, kaše v prášku stačí pouze!

tojefuk 28.7.2006 13:12

Re: Re: Re: Milý Lapile,

RenatoE, kaše v prášku! Ježišmarjá, to pamatuju z vojny! Kulinářský zážitek neskutečných rozměrů! Od té doby se na to nemůžu ani podívat! Tenkrát taky ne, měnili jsme to za normální jídlo. S kaší byla krmena prasata!:-( Že by se zvedla kvalita a kaše šla odlepit od zubů?:-)

JoVo 28.7.2006 15:03

Knedlíčky pro Tojefuka

              ;-PTojefuku, ještě se budeš muset hóóódně a hodně učit. Z bramborové kaše se dají udělat i bramborové knedlíky (bez cuketové příchutě). Po kliknutí na níže uvedenou adresu se dozvíš co je dobrého. Já vím, že budeš nadávat, že straším z klikáním a mikrovlněním, ale jsou to dobré knedlíčky;-P;-P;-Pňam, ňam. Hlavně se ze mně nezvencni, chyběl bys nám na Zvířetníku. J8-oV8-o

http://mlsaci.blog.cz/0605/knedliky-z-mikrovlnky

Vakandi 28.7.2006 9:50

Re: Milý Lapile,

Ráno jsem na ten gulášek chuť neměla, ale čím víc se čas blíží k poledni.....:-P

Kardiak 28.7.2006 12:37

Re: Milý Lapile,

R^HeeeeeeeeezkýýýýýýýýýýýýýýR^R^R^;-D

Lída Š. 28.7.2006 8:23

Veršovaný guláš

je nádhera;-D Ale co se pití týče, nemám ráda limonády jako celek, jak je ve codě nějaká příchuť, tak od ní utíkám jak zajíc;-D Co v těchto parnech ale miluju je koktejlík - půl mlíko, půl jakkékoliv zmzliny a kouda nejlépe višňového  kompotu. Osvěží to, zaplácne to;-P;-D Takže de facka je to taky dieta;-D

Vave 28.7.2006 8:10

Díky za připomenutí,

dělávala jsem to taky tak a už nedělám, ani nevím proč. Ale zase začnu !!!!:-)

Bláža 28.7.2006 7:54

Milý Lapile,

příjemně jsem se rozveselila nad veršovaným gulášem a i když kližku nemusím, nějak se mi teď veršovaná zdá sympatičtější. Asi svůj vztah ke kližce přehodnotím :o)))

A na tu limču od paní D.R. mám chuť už teď a to je teprve "jen" +25 stupňů, což teprve až bude těch avízovaných +36, to určitě chutná ještě lépěji...   :o)))