Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Snadno a rychle na asijské téma
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bláža 14.4.2007 22:19Remoska Tak jsem tu nedávno sháněla rady ohledně náhrady trouby pro tchánovi, kteří se stěhovali do zařízení podobného domu s peč.službou a kuchyň tam je vybavena jen dvouplotýnkovým vařičem. Ze všech horkovzdušných trub a jiných vymožeností si nakonec zvolili mikrovlnou troubu na ohřívání a remosku! Musím říct, že jsem přes internet sehnala remosku (je to cenově výhodnější)s 2 teflonovými mísami, jedna je hlubší a druhá mělčí a tchýňka v ní dokonce upekla velikonoční mazance a ty byly tak super!!!!!! Takže všude teď budu propagovat tuto remoskovou vymoženost, na kterou bychom málem zapomněli! |
Olčava 14.4.2007 23:09Re: Remoska Na remosku nedám dopustit!!! Nemám sice teflonové mísy, neb mám stařičký exemplář, ale kuře jinak nepeču. Začala jsem jí používat, když se mi rozbila trouba, samozřejmě v tu nejméně vhodnou chvíli, zrovna jsem pekla štrůdlíky, a místo krásně vypečenejch nohavic jsem vytáhla syrové mrchy. Už už jsem to všechno málem vyklopila do smetí, když mě napadlo, mám to vyhodit hned a nebo to zkusit v remosce a případně to vyhodit až pak? Tak jsem to zkusila a povedly se mi krásný jablečný pneumatiky (tedy jakože tak vypadaly, jinak to byly vážně štrůdly). No teď už zase peču štrůdly v troubě, ale kuře, kuře jedině v remosce!!! |
RenataE 15.4.2007 1:04Re: Re: Remoska Ona ta remoska darmo neudělala díru do anglickýho světa, je to bezva věc. A s nedopečeným štrúdlem mám taky hezkej zážitek. Jedna vesnice, dvě chalupy kilometr od sebe. Večírek. Ve spodní chalupě (menší) uvinut štrúdl, uložen na plech a odvezen do horní chalupy k upečení a snědení na večírku. V horní chalupě aktivována trouba na PB, vložen štrúdl, natažena minutka. Minutka zvoní ale štrúdl má mrtvolnou teplotu i barvu. Došel plyn. Snadná pomoc - odpojíme bombu, dáme do auta, v hospodě je výměnná stanice, za hodinu bude štrúdl. V hospodě z důvodu nedostatku hostů zavřeno. Zpátky do horní chalupy, naložit mrtvolný štrúdl, odvoz do dolní chalupy. Štrúdl vložen do elektrické trouby. Hosté se v dobrém rozmaru stěhují z horní chalupy do dolní chalupy. Ňákej trouba si chce uvařit kafe a vyhodí pojistky na baráku. Vytáhneme žebřík a vyšleme odvážlivce vyměnit pojistku. Ve dvě ráno štrúdl dopečen a v dobré náladě sněden |
Olčava 15.4.2007 8:17Re: Re: Re: Remoska No tedataková anabáze, ale když je kolem rozjařená společnost, to se ty katastrofy nějak líp snášej |
Vakandi 13.4.2007 15:58Dede slint ( proč tu není slintající smajlík )To vypadá moooc jedle |
Hanča 13.4.2007 15:19Čína na sto způsobů a pokaždé jinak - taky takhle vařím. Používám zelí, cibuli, pórek, papriku - a žampiony (nevím, jestli je to proti něčemu, ale mně tam docela sedí). Příště zkusím i tu strouhanou mrkev. A ještě zajímavost o čínském stolování - čínský kuchař je údajně spokojen, když je host pokecaný, ubrus upatlaný a posetý rozsypanou rýží. Pak je přesvědčen, že mu chutnalo. |
Dede 13.4.2007 21:33Re: Čína na sto způsobů To sedí! Pro tam mívají ty igelitové Jo a houby jsou OK, jen moji chlapi je neradi... |
RenataE 13.4.2007 22:31Stolování To se moje dětičky taky kdesi doslechly a když se pozastavuju nad rýží rozmístěnou všude, i pod stolem v místě, kam jí nutně musely HODIT, používají tento argument |
baty 13.4.2007 23:54Re: Stolování šikovný dětičky, multikulti už za mlada, to jim chválím, že umějí argumentovat |
kaca 13.4.2007 14:40rýžové nudle rýžové nudle jsou u nás doma oblíbené, opravdu je dělám jen tak, že je v misce zaliju horkou vodou, nechám chvíli odstát (tak cca 5 - 10 minut - průběžně zkouším, jestli už jsou měkké) a pak přidám do mišmaše na pánvi. Je to opravdu jednoduché a není třeba se bát! A hádejte, co bude u nás k večeři (aniž bych si to tu přečetla)! |
asmara 13.4.2007 13:29souhlas Tak tyhle rychlé dobrůtky ala čína/pálivé/a indie/sladké/ prostě miluju,vařím skoro pořád a pochlubila bych se,že jsem docela přeborník.Asi se st ím ale neztotožńuje manža,který vždycky znechuceně nazdvihne víko pánve a praví"To už máme zase nějakou klohňotu???!!!" |
Zuzka 13.4.2007 16:00Re: klohňota V naší rodině se vžil pro podobné poživatiny výraz šušpajz.Etymologie toho slova je mi zcela skryta, ale vypustil ho do světa naší rodiny můj dědeček přeslicový, v Maďarsku narozený, "česky" mluvící. |
Hanča 13.4.2007 16:23Re: Re: klohňota Synkové poživatinám tohoto vzhledu říkají "hmota". A mají je nejradši, poněvadž se nemusí krájet (podotýkám, že jsou oba dospělí). |
Zuzka 13.4.2007 16:31Re: hmota Náhodou, taková HMOTA, když se povede! Tak se ani žvýkat nemusí. |
RenataE 13.4.2007 16:38Re: Re: hmota Šušpajz hmota, to je dobrota! Etymologicky bych to viděla na Šup ze špajzu na pánev |
Hanča 13.4.2007 16:50Re: Re: Re: hmota Jo ! Cestou stačí udělat jen fik fik, jak podotýká Zdena b.p. o stupeň níž. |
baty 13.4.2007 16:54Re: Re: Re: hmota Teď budu vymejšlet, co mi šušpajz říká jako Brňákovi -Shuhspeise, jidlo z boty nebo ševcovský jídlo, ševci jsou tradičně a v lidové tradici známi tím, že se s ničím nemažou. Tak teda bota z nouze uvařená a ochucená (příklad toho ve filmové klasice) nebo něco narychlo zmatlaného po ševcovsku |
Zuzka 13.4.2007 22:05Re: Re: Re: Re: hmota Jé, z toho bych dědečka nepodezírala . Ovšem možná, že podobný výraz pochytil od svého kamaráda, jinak rodilého Němce. Bohužel se už nezeptám ani jednoho. |
baty 13.4.2007 23:58Re: Re: Re: Re: Re: hmota a eště Schubspeis, podle vzoru Schublade-šuple, čili opravdu šup s tím na talíř a je to. Vono se tak vařilo i za císaře pána, moji uhoněnou babičku kritizoval rozmazlenej mrňous strejda, když přilítla z práce dát jim oběd"to je zase mrsk,mrsk a ž....-e!" |
Zdena b.p. 13.4.2007 12:55ano, ano to jsou recepty pro mne. Hned je tisknu, protože takové recepty řadím do kategorie fik - fik. |
Vave 13.4.2007 11:53Vytiskla jsem si to dvakrát, předám jednou Dalmatinovi, ať má v nemocnici něco dobrého ke čtení. |
Zdena b.p. 13.4.2007 12:56Re: Vytiskla jsem si to Vavísku, určitě naši puntíčkatou pozdravuj!!!!! Jo, a dostala jjsi ode mne emílka? |
alimo 13.4.2007 10:21Bezva nápad a já si dost marně lámala hlavu, co bude v sobotu k obědu...aby to bylo rychle, ne moc sytý...a Dede to vymyslela za mne !!!! Tak vyzkouším a pokusím se i bez masa (jestli to přednosta přežije). |
Jakub S. 13.4.2007 10:01No to se mi dobře čte: jednak čínskou kulturu vč. kuchyně pomalu a soustředěně seznávám padesát let, jednak kamarádův syn je tam už deset let ženatý a dokonce v o d í turisty, i čínské, po centrálních horách!! V mandarínštině. No malý český člověk se neztratí, baťováci to věděli už dávno... no BTW, nevím zajímá-li vás to, tady ovšem každého: teď jsem zase viděl Tomíka i paní Soňu, vypadají skvěle. On je ročník 1914. |
Beda 13.4.2007 9:41ňami ňami ňam :-))))) určitě něco zkusím chjo, já mám hlad už teď... |
YGA 13.4.2007 9:35Tak doufám, milá Dede, že už projdu. |
YGA 13.4.2007 9:41Re: Tak doufám, Ježišmarjá, já jsem se sem dostala - sláva nazdar a třikrát hiphiphurá pro Dede (jak jsi mi pískla mejlíka, hned mi srdéčko poskočilo a zadoufala jsem, že sem přece jenom dostanu). Jsem tak ráda, že nejsem vyděděncem a že jsem zase doma mezi svými . Tvůj předpis na čínu mě nadchl. Zítra zkusím - i ty rýžové nudle už pár měsíců suším doma, ale zatím jsem neměla odvahu je naservírovat - většinou k "číně" (chacha, to by se Číňani divili, co podávám jako typickou čínu) dodávám smaženou rýži se semínky (dceřin recepis) nebo italské těstoviny. Zítra bude tedy pokus s nudlemi (no, v nejhorším případě nastoupí zase rýže, že ). |
Beda 13.4.2007 10:48Re: Re: Tak doufám, YGO, dobrá věc se poda-a-řila, věrná láááska zvítězi-i-la, což? |
aida 13.4.2007 16:25Re: Re: Re: Tak doufám, Jéje, Ygo, Ty se máš, já sem z práce pořád nemůžu, trvá to nejmíň 6 neděl. Jestli to budete paní Dede číst, nemohla byste se přimluvit i za mě? Nikdy jsem nic rasistického, neslušného nebo reklamního nepsala, diskutuju více méně jen na Zvířetníku nebo u nepolitických článků (architektura, literatura). Prosím, prosím, smutně koukám! |
zana 13.4.2007 20:33YGO, Dede co jste vymyslely?? Já už asi dva měsíce nemůžu přes den nic napsat a trpím jak zvíře. |