Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Scones – oblíbené anglické pečivo
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 11.9.2020 19:33Hančo, to budou naprosto luxusní skouny :-) Jako městské mi ovšem stále připadá, že nejlepší je s nimi šup rovnou do pusy. Ale uznávám, že i to se může omrzet. A jak už jsem psala, i ty skouny/biskvity naslano byly překvapivě dobré, žádná fádnost. |
Z. Hanča 11.9.2020 17:34Maričko, scones vypadají moc hezky ve sladké i slané variantě. Možná zkusím tu sladkou, s ostružinami, které průběžně sklízím, a už mi pomalu docházejí nápady, co s nimi. Jak dozrávají postupně, není to na žádné velké zavařování, spotřebovávám je do jogurtu, na koláč, do ovesné kaše. Snad nebude vadit, že zahradní ostružiny jsou velikosti XXL. |
M. Crossette 11.9.2020 17:04YGo, krásné fotky, přizvala jsem manžela, ať se také pokochá. Na Mikulov máme krásné vzpomínky, je to už pomalu 30 let, co jsme tam byli. Přespali jsme na náměstí v hotelu Rohatý krokodýl, nevím, jestli tam stále je. Prošli jsme se nádvořím zámku a pak zašli do jedné krásné vinárny (myslím naproti zámku a vchod byů z podloubí) . Výborné víno nám tak chutnalo a že jsme ho vypili víc než jindy a odcházeli s úsměvy na tvářích. Krásně tam bylo.
A tuhle krásnou lidovku jsme - až pražáci - v příbuzenstvu milovali a nadšeně "halekali" u táboráků na chatě (s řadou jiných lidovek), jen místo cimbálu hráli moji dva bratranci na kytary. https://www.youtube.com/watch?v=waQLHhzdcTU |
M. Crossette 11.9.2020 17:00Děkuji za komentáře, jsou si podobné, tak odpovím hromadně. Měli jsme tu na několik dnů švagrovou, k první snídani jsem rozpekla poslední dvě sýrové scones. Také jí moc chutnaly a chtěla se je naučit. Tak jsme spolu ve středu upekly další, tentokrát s rozinkami (předem namočenými v rumu). Také výborné, včera jsem je k snídani nahřála a když švagrová později odjížděla, zbylé jsem jí dala s sebou, aby měla doma k snídani.
Jak jsem napsala, scones mohou být na slano i na sladko (jak je v posledním odkaze článku, někde dělají i 20 druhů). Nejběžnější jsou asi stále ty klasické bez "vylepšení". Ale i u nich občas lidi zatouží po změně. Já miluji žitný chleba, ale třeba za pobytu v Německu (a že tam pečou výborné žitné chleby) jsem si občas v oblíbené pekárně koupila menší žitný bochníček s vlašskými ořechy a směsí semínek (jen asi 3x dražší). Shodou okolností jsem stejný jedla loni při návštěvě domova. Ššvagrová ho kupovala ve smíchovském centru v pekárně (možná pekli podle německého receptu) . Takže i u vás se "vylepšené žitné chleby" staly populární. YGo, koukni pod svůj komentář |
Z. Iva 11.9.2020 14:45Kytko, obrázek musí mít adresu, tudíž ho musíš někam vložit (třeba na rajče). Pak zkopíruješ adresu a vložíš buď jako Img nebo OBR= (obojí je na liště příspěvku) u OBR= vkládáš ještě šířku. |
L. Blaza 11.9.2020 12:44Maričko super recept! Díky za všechny Tvé recepty! |
E. Zvolánková 11.9.2020 11:55Krásný pátek všem i nadcházející víkend. Zajímavý recept, vypadá to opravdu k nakousnutí, ale u nás bych se tím asi moc nezavděčila. Leda já bych si dala a já to zas nesmím. |
Z. Jenny 11.9.2020 11:53Milá Maričko, díky za bezva recept, systém"vraž do toho,hup, šup a jet to".To mám ráda zkusím určitě. Krásně si to vypsala ,pěkně podrobně, i s dokumentací ,to je fajn.:-)Mám od tebe uloženo hodně receptů, teď zrovna tu drobenku se švestkami,letní hitparáda! |
T. Zana 11.9.2020 11:14Rychlé pečivo se vždycky hodí . Jinak jsem na tom podobně jako Yga, kromě listové těsta slané nepeču, halt jsem k tomu z domova nebyla vedená. Vlastně bych ty sýrové docela zkusila, ale asi na nějaký mikrorozpočet - co když to pro nás nebude ono ? Ale je tu i sladká varianta, tak to by šlo. Maričko, díky za pěkný recept s perfektní dokumentací a příběhem! |
Z. Kytka 11.9.2020 10:49Maričko to vypadá výborně, určitě zkusím. Našla jsem na netu senzační recept na sýrové pečivo, vložila jsem ho na Hady do Kuchařského koutku. Bohužel jsem zapomněla jak vložit obrázek. Když mi někdo poradíte, pro ilustraci dodám. |
Z. Yga 11.9.2020 9:40Tož včil na album - už jsem to spravila... snad! |
Z. Lika 11.9.2020 9:09Vzpomínám si, že jsem recept na bisquits vyzkoušela, a chutnaly překvapivě dobře. Moc se mi líbilo, že tohle těsto se vyloženě nesmí zpracovávat dlouho, je to takové ruk-cuk, žádné crcání. A povedly se mi i v plynovce. Takhle třeba na večírek je to velice šikovné, pokud se mi tam zrovna nesejdou samí keto-dietáři |
Z. Yga 11.9.2020 8:24Milá Maričko - na fotkách ty bochánky či trojúhelníčky vypadají přímo k nakousnutí. Na tvých receptech se mi líbí, že nejde jenom o shňácání surovin , ale váže se k nim i příběh či vzpomínka. A taky nejsi líná najít na netu další varianty - bezva. Přiznávám - pečení slaného pečiva není moje hobby - tam jsem ustrnula u slaných tyček z listového těsta (ovšem ty musím vozit na všechna naše rodinná setkání, bez nich by mne snad vyhnali ), tak nevím, jestli vyzkouším pravé skotské scones , ale možná, že na ně někdy přece jenom dojde. A naprosté OTéčko - předevčírem jsem s Jeníkem zabloudila do Mikulova a tak jsme si tam střihli minivycházku. Bylo krásně, turistů tak akorát - hodně Rakušáků, čemuž se není co divit, Mikulov jest hezké a zajímavé město na hranici. Fotila jsem jak divá, hodně fotek jsem vyhodila a přesto jsem v albu přesáhla svou magickou hranici třiceti fotek o dalších devět - tož, kdo jste tam ještě nebyli, nebo kdo jste tam byli v dávné době, podívejte se, jak se nám Mikulov vyloupl do krásy https://yga.rajce.idnes.cz/2020_Zari_2_-_Mikulov/ |
Z. Xerxová 11.9.2020 6:24hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům Momentálně mám taky nějaké pečící období. Peču žitné (nejen žitné, pšenice převažuje) dalamánky i bílé italské bagetky... Vím, co do toho nacpu a teplé pečivo je stejně nejlepší. A do druhého dne vydrží v pohodě. |