2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Rychlovky a masaláty

Vařit rychle, dobře a zdravě... no mělo by se to, i když to někdy nejde všechno dohromady. Dnes se tedy podíváme na rychlovky a masaláty.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zdena Bakchusovi 30.1.2009 8:25

Taky názor...

No, zejména bavorské zelí je originální recept... U nás na severu se to traduje z dávnověku. A "roudnické špagety carbonara" jsou zas originál z vyhlášené roudnické hospody...

 A když Vám nechutná - nečtěte to!

Alča 30.1.2009 8:17

Ano, ano,

právě něco takového mi ještě v kuchařkách chybí! Takže díky - tisknu a vyzkouším!

Fallowa 30.1.2009 8:14

Tak tyhle

rychlovky mi připadají VELMI jedléR^ a už se mi sbíhají sliny,určitě si o víkendu nějakou uvařím:-).Vzhledem k tomu,že stále ležím s chřipkou,přijde mi taková mňamka vhod - nemusím stát dlouho u plotny.Dík za inspiraci!V

alimo 30.1.2009 7:34

Dík za inspiraci

obdobné masáláty děláme doma taky, je to dobré, i když to dá práci. Hlavně mi vyhovuje, že se to dá jíst jak teplé tak studenéR^

LA 30.1.2009 7:28

Ach jo

Tak je to tu zase: snídaně dávno snězená, do oběda daleko a já tu slintám, jak Anežka s Betkou dohromady. Recepty určitě vyzkoušíme, ne vždy je čast na nějaké velké a dlouhé vaření. ;-P

Xerxová 30.1.2009 7:08

rychlovky

s pracovním návratem polovičky domů jsme začali dělat rychloobědy. Já většinou kolem jedné opouštím školu (pokračovat v práci můžu díky technice pohodlně doma), naskočím k němu do auta a vím, že na uvaření a snědení máme max. hodinu. Pak on zase mizí... Oba naběhneme do kuchyně a jeden polívku a druhý hlavní jídlo stíháme uvařit do půl hodiny. Občas jsou to opravdu zjednodušení a kombinace, že by Bakcha omyli ;-D ( je pravda, že to nenazýváme žádnými spešl jmény). Ale je to teplé, z dobrých surovin a chutné (včera brkaše a plátky pangase na kořenové zelenině). Na dlouhodobější vaření zbývá čas o víkendu...

Bakchus 30.1.2009 1:42

Pane Bože !!!

To jsou teda blafy. Oj@bat původní chutný recept a po česku ho duk@rvit náhražkama. Nakupujete v Lídlu že? Za tu Nivu do špaget carbonara Vám patří ustřelit hlavu, totéž za Eidam a další hrůzy.

Fallowa 30.1.2009 6:06

Re: Pane Bože !!!

A vám bych ustřelila hlavu za to, jak vyjadřujete svůj odlišný názor na jednotlivé recepty;-€.Místo abyste sem nějaký recept přidal,dodal jste jen náhražku slušného vyjadřování.Kritizujte prosím příště někde,kde úroveň vašeho projevu nebude vadit!

Karolína 30.1.2009 7:12

Re: Pane Bože !!!

Fakt nechápu, co to sem v poslední době "leze" za exoty!!! To není jinde dost místa pro podobné vulgární a primitivní přispěvovatele???

alimo 30.1.2009 7:32

Re: Pane Bože !!!

Nejlepší recept na to, jak se jich zbavit, je podle mého prostý - nereagovat! Sice ten první "příspěvek do disikuse" tu je, ale to bude asi tak všechno....;-P

LA 30.1.2009 7:36

Re: Pane Bože !!!

I odlišný názor je možné vyjádřit slušně. Rozhodně by bylo lepší, kdybyste místo těch vulgarit a výhružek napsal, co se tam má podle Vás dát, případně připojil nějaký Váš oblíbený recept.

Také by nebylo od věci přečíst si nadpis. Jsou to totiž recepty na RYCHLOVKY, to znamená, že většina surovin musí pocházet z potravin, které se běžně nacházejí doma nebo je lze koupit ve většině obchodů, tedy i v Lidlu, jiném supermarketu, běžných potravinách nebo u řezníka. Když člověk pospíchá a nemá čas na velké vyvařování, nemá logicky také čas na nějaké shánění specialit (které třeba ani v malém městě nesežene a je nutné ject pro ně desítky km).

Jakub S. 30.1.2009 8:34

Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Přeložte si to do svého způsobu vyjadřování - tedy: Tohle podle mě není kuchyně na úrovni - nahrazování ingrediencí běžnýma českýma z marketů je hrůza, třeba ty naše sýry - to neberu. A k tomuhle mám tedy klidnou připomínku:

Tzv. nivu nebo podobný český sýr si s těstovinama vyloženě užívám - podotýkám, že su opravdu gurmet, když na to přijde. A naše tzv. eidamy - když k nám poprvé přijela úžasná holandská láska mého syna, po zkušenostech s našima sýrama (item čokoládou) prolhásila, že neví, proč se Češi furt tak omlouvají, že naše sýry atd... náhodou že si obojího vysloveně užívá. Je to  j i n é !_ Rozumíte - prostě  j i n é . Takže je to věc pojmenování. Místo š. carbonara si to nazvěte jinak - a je pokluzené!!! Bude to nová variace s novým názvem. Fertyk. Mějte se.

MaRi 30.1.2009 9:19

Re: Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Jakube, zlatá slova R^

Karolína 30.1.2009 10:06

Re: Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Absolutní souhlas MaRi!!!

JO A NAKUPUJU V LIDLU! A RÁDA!

Matylda 30.1.2009 11:20

Re: Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Já jsem si na nakupování v Lidlu zvykla v Itálii, když tady ještě nebyl. A to byste koukali, jaká docela honorace tam jezdila. Takže já s tímhle obchodem problém nemám, pro některé věci tam cíleně chodím- třeba pro vyzkoušený druh těstovin, pesto a v poslední době tam začali prodávat tortellini (nesušené) které jsme v Itálii loni vyzkoušeli a jsou skvělé. Bohužel nejsou za ty italské ceny, ale i tak...

Tečka 30.1.2009 10:32

Tzv. nivu nebo podobný český sýr si s těstovinama vyloženě užívám

Jakube, já taky. Do polévkové misky lžíci nadrobené Nivy, rozmačkat stroužek česneku, promíchat s horkými těstovinami (vařím je se lžící oleje), a zamknout se. To je taky rychlovka, já nejsem gurmán.

terra-san 30.1.2009 11:41

Re: Tzv. nivu nebo podobný český sýr si s těstovinama vyloženě užívám

:-DMy se nezamykáme, jíme všichni - jen pak trochu stoupne spotřeba mentolových žvýkaček...:-D

Alex 30.1.2009 11:16

Re: Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Jakoubku, bezvadná odpověď, souhlasím s Tebou, také mi chutná Niva (škoda, že je tak moc tučná a nemohu ji sníst více, ale je to mňamka).

tosca 30.1.2009 17:27

Re: Lidičky, zkuste to asertivně (to není nadávka, Bakchu):

Jakube, smekám! R^

Jakub S. 30.1.2009 19:06

No jo, tak jo...

Ale co máš ze smekání. Radši nám předvěď minitosku!!!

tosca 30.1.2009 19:54

Re: No jo, tak jo...

tady ;-)

Osobně snad na nejbližším srazu - doufám :-)

veram 30.1.2009 20:02

Re: No jo, tak jo...

Júú, ta je kráááásně zubatá! Moc a moc jí to sluší. A šiška je každopádně strava pro mrňata, naši vnuci, když byli malí, měli tentýž názor. VVVVVV

Hana W 30.1.2009 1:05

Chutne receptiky

Myslim, ze si pujdu udelat bavorske zeli. Asi to vsichni znate, nicmene bych chtela dodat, ze taky tak jde udelat bavorsky bramborovy salat, akorat ze misto zeli jsou na platky nakrajene brambory predem uvarene ve slupce a jeste vlahe.