Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu (1)
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Li 4.12.2009 9:00Re: HLAAAD UTĚŠÍ TĚ, ŽE JSEM U ČTENÍ SEŽVEJKALA SUCHOU HOUSKU URČENOU K VEČEŘI |
EvaŽ 4.12.2009 11:47Re: HLAAAD Pche! Já už jsem poučená a čtu mlsotník zásadně po jídle. Pak sice možná slintám, ale hlad nemám |
LENKA S 4.12.2009 12:33Re: HLAAAD ZANO, KOUKÁM , ŽE BYS MI KVŮLI SVÉMU HLADU NEJRADĚJI UKROUTILA UŠI, VIĎ, MOJE ŠTĚSTÍ,, ŽE NEMOHU DORAZIT NA MIKULÁŠSKÉ VENČENÍ. VŠECHNY NEDĚLNÍ VENČIČE I JEJICH DVOUNOŽCE ASPO'N TAKTO PŘEDBĚŽNĚ POZDRAVUJU. |
zana 4.12.2009 12:52Re: HLAAAD UŽ JSEM PO JÍDLE, TAK TO SNÁŠÍM LÍP. PŘEJU HEZKÝ VÍKEND A NĚKDY ZASE NA VIDĚNOU |
Li 4.12.2009 8:07MŇAM MŇAM LENKO DÍKY ZA SUPER RECEPTÍKY PROSÍM, CO JE KŘENOVÁ ŠLEHAČKA |
LENKA S 4.12.2009 11:08ODPOVĚ´D PRO LI KŘENOVÁ ŠLEHAČKA= OLOUPANÝ A JEMNĚ NASTROUHANÝ KŘEN, KTERÝ SE SMÍCHÁ S UŠLEHANOU SMETANOU KE ŠLEHÁN.JEDNODUCHÉ, VELICE DOBRÉ. |
Zdena b.p. 4.12.2009 7:43díky Lenko, to vypadá velice mňamózně a ještě (pro mne velmi důležitý parametr) to není zdlouhavá úprava. Díky Lenko. |
Marička 4.12.2009 2:48děkuji za receptíky Milá Lenko, všechny receptíky vypadají mňamově a postupně asi vyzkouším - nejprve ty sýrové kuličky - já může jakýkoli sýr od rána do noci Jsem asi jediný člověk pod sluncem, který nevlastní mikrovlnku (nemám o ni zájem), ale ti čuníci vypadají móóc zajímavě. Není nějaká možnost, jak je udělat v obyč. troubě? Kdybych br.nejprve vypíchla bžuch a předpekla, tak se mi možná pečením zbortí a uzavřou. Trubičky na kremrole mám a tak možná bych je tam při tom přepečení mohla nechat, pak vyndat a zaměnit tím párkem a dopéci - myslíš, že by to šlo? A já přidám také jeden recept na "garlic bread" - aneb kterak "zmladit" starou veku. Já ji nejčastěji dělám k boloňské omáčce a špagetám. Veku podélně nakrájet na plátky (třeba i "chlebíčkové") a rozložit na stůl vedle sebe, tak jak jste je krájeli (nepomíchat). Pak každý plátek potřít na jedné straně změklým máslem, posypat trochu červenou paprikou, česnekovým práškem a máte-li i čerstvou pažitkou či petrželkou (to pro barevnou rozmanitost). Ty plátky zase poskládat zpět do tvaru veky, trochu stlačit k sobě, celou ji zabalit do alobalu a dát rozpéci do předehřáté trouby asi na deset minut. I starší veka tím krásně změkne a je to moc dobrá příloha k čemukoli. |
Linda H. 4.12.2009 8:15Re: děkuji za receptíky MILÁ LENKO, SÝROVÉ KULIČKY VYPADAJÍ JAKO NAPROSTO PERFEKTNÍ RECEPT. MOC DÍKY ZA INSPIRACI, O VÍKENDU SE NEJSPÍŠ PUSTÍM DO JEJICH KUCHTĚNÍ! |
RenataE 4.12.2009 9:52Re: děkuji za receptíky Maričko, brambory normálně předvař ve vodě a otvor udělej až do polovařené brambory. |
sempervivum 4.12.2009 0:20Čuníci mne dostali. Kdybychom dnes k večeři neměli brambory na loupačku s mlékem, snad jdu ještě teď dělat testační vzorek. Dobrou chuť. |
LENKA S 4.12.2009 0:43Re: Čuníci TENHLE RECEPTÍK JSEM UŽ KDYSI DÁVALA DO DISKUSE PO NĚJAKÝM STARŠÍM MLSOTNÍKEM. AIDA NEBOSNAD POSSUM MNE INSPIROVYLY K ÚPRAVĚ PŮVODNĚ JINAK ZNĚJÍCÍHO RECEPTU. VYZKOUŠELA JSEM INOVACI, FUNOVALA DOBŘE, TAKŽE JSEM JI SEM POUŽILA . A JEŠTĚ OMLUVA VŠEM. UPEKLA JSEM KOLÁČKY S KLOBÁSKOU. POLOŽILA JSEM JE NA STŮL V KUCHYNI A ODBĚHLA PRO FOTÁK, ŽE KOLÁČKY ZDOKUMENTUJU. HLEDALA JSEM DÉLE A NENAŠLA NIC, JELIKOŽ MŮJ ZUŘIVÝ FOTOGRAF SI VZAL I MŮJ FOŤÁČEK S SEBOU DO PRÁCE.BYLA JSEM PRYČ MOC DLOUHO A ČERSTVÉ KOLÁČKY O ZAVONĚLY PO BYTĚ TAK INTENZIVNĚ, ŽE PŘILÁKALY DO KUCHYNĚ NAŠEHO ČERNÉHO MLSOUNA. NO, CO VÁM BUDU ŘÍKAT. KDYŽ JSEM DORAZILA ZPĚT, ZBYLA NA TALÍŘI UŽ JEN DVĚ UBOHÁ TORZA . i KDYŽ HOKIN DOBŘE VÍ, ŽE NA STŮL NESMÍ , A CO JE NA STOLE, JE PRO NĚJ TABU ČERSTVÝM KLOBÁSKOVÝM KOLÁČKŮM NEODOLAL, JASNĚ, ŽE BLESKOVĚ ZMIZNUL POD VANU. ZPOD VANY JSEM HO NEDOKÁZALA VYLOVIT. TRESTAT JSEM HO NEMOHLA, JELIKOŽ PŘI POŽÍRÁNÍ POLAPEN NEBYL DOBŘE VŠAK VĚDĚL, ŽE TOHLE TEDY PŘEŠVIHL. DO VEČERA RADĚJI Z KOUPELNY NEVYLEZL.NEPOZORNÁ JSEM BYLA JÁ. NAŠTĚSTÍ MU ZATÍM NIC NENÍ, I KDYŽ TĚCH KLOBÁSEK NA KOLÁČCÍCH BYLO DOCELA DOST. POTRESTAL SE SÁM POUZE TROCHU ŘIDŠÍM PŘÍPADEM A HUSTĚJŠÍM BĚHÁNÍM. PŘÍŠTĚ VŠAK BUDU POZORNĚJŠÍ. TAKOVOU DIETKU HOKINOVA NEMOCNÁ JÁTRA OPRAVDU NEMUSÍ. |
hexe 4.12.2009 8:08Re: Čuníci Dobrý den, držím Hokinovi palce, aby svůj nájezd na dobroty ustál.Vůbec se mu nedivím, stačí to jen číst, nato čmuchat. Povězte mi, prosím, jak získáte tu chlebovou strouhanku? Z rohlíků to vím, i když ještě dnes postrádám šikovný mlýnek na strouhanku, ale z chleba, to si moc neumím představit, jde to na struhadle, nebo mate robota? Díky. |
LENKA S 4.12.2009 11:21PRO HEXE CHLEBOVOU STROUHANKU DĚLÁM ZCELA JEDNODUŠE,:JELIKOŽ MLÝNEK NA NI NEMÁM, VELMI POCTIVĚ NA TOPENÍ USUŠÍM ZCELA DOTVRDA PATIČKY A ZBYLÉ KOUSKY CHLEBA,, KTERÉ JSEM DŘÍVE DÁVALA SOUSEDCE PRO KRÁLÍČKY. DNES KRÁLÍCI UTŘOU POUZE ČUMÁČKY, JELIKOŽ SI DĚLÁM TU STROUHANKU TAK, ŽE TY KOUSKY CHLEBA BUĎ ROZSTROUHÁM NA OBYČEJNÉM STRUHADLE NEBO JE JEDNODUŠE POSTUPNĚ NHÁZÍM DO OBYČEJNÉHO MIXÉRU, KDE SE DÁ STROUHANKA VYROBIT I Z HOUSEK A ROHLÍKŮ. CHLEBA MUSÍ BÝT VŠAK DOBŘE SUCHÝ A TUDÍŽ TVRDÝ, ABY TOHLE ŠLO SNADNO. |
LENKA S 4.12.2009 15:29PŘÍPODOTEK JEŠTĚ ZNOVU PRO HEXE DĚLÁM CHLEBOVOU STROUHANKU A MÁM JI DOMA STÁLE, STEJNĚ JAKO TU Z BÍLÉHO PEČIVA. KDO MÁ PONORNÝ MIXÉR A NEVADÍ MU BINEC, CO SE PŘI DĚLÁNÍ STROUHANKY UDĚLÁ, MŮŽE DÁT TROCHU NADRCENÝ SUCHÝ CHLEBA DO SILNĚJŠÍHO IGELIT. SÁČKU A TÍM OPONORÁKEM HO ROZMIXUJE TAKY. MYSLÍM, ŽE BY I DOCELA STAČILO, KDYBY SE V NEJVYŠŠÍ NOUZI JEN TEN TVRDÝ CHLEBA ROZMOČIL SPOLU S VODOU A OSTATNÍMI A JEN SE VŠE POŘÁDNĚ ROZMAČKALO TŘEBA RUKAMA. TOHLE ŘEŠENÍ MNE NAPADLO AŽ NYNÍ, ALE NEMÁM HO OSOBNĚ VYZKOUŠENÉ.A STARÝ, NASTROUHANÝ CHLEBA JE MOC PRIMA, JELIKOŽ TAKOVÝ GULÁŠEK NEBO ROŠTĚNÁ NEJSOU ZDALEKA TAK CHUTNÉ, KDYŽ SE ZAHUSTÍ JEN MOUKOU, I KDYŽ J BY BYLA TŘEBA NASUCHO OPRAŽENÁ. VĚTŠINU HNĚDÝCH ONMČEK TOTIŽ RADĚJI ZAHUSTÍM PRÁVĚ TOU CHLEBOVOU STROUHANKOU. POKRM NECHUTNÁ TAK MOUČNĚ A MÁ DOCELA SKVĚLOU CHUŤ. U NÁS SE ŽÁDNÝ KOUSEK CHKLEBÍČKU NEVYHODÍ. KDYŽ JE TOHO ČERSTVÉHO TROCHU VÍCE, PUTUJÍ KRAJÍCE PROLOŽENÉ POTRAVIN.FÓLIÍ DO MRAZÁKU. KDYŽ ZBYDOU PATIČKY A OBČAS IKŮRKY, SUŠÍ SE NA STROUHANKU. A CO NESNÍME MY, DOSTANOU SOUSEDČINI KRÁLÍCI A KOZENKY. |
hexe 7.12.2009 16:57Re: PŘÍPODOTEK JEŠTĚ ZNOVU PRO HEXE TAK JSEM SEM ZABĚHLA PODÍVAT SE, ZDA JSEM BYLA VYSLYŠENA.DÍKY, LENKO S, RÁDA TO VYZKOUŠÍM PODLE VAŠÍ RADY. NENÍ POCHYB O TOM, ŽE GULÁŠ ZAHUŠTĚNÝ CHLEBEM JE MNOHEM CHUTNĚJŠÍ. JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI.TY VAŠE RECEPTY JSOU OPRAVDU LÁKAVÉ. ZDRAVÍM HOKINA, NA JATERNÍ PROBLÉMY MI DR PŘEDPISUJE ESSENTIAL, ALE JÁ TOHO MÁM VÍCE, TAK TAKÉ MUSÍM LEDACO OŽELET. |
YGA 4.12.2009 8:52Re: Čuníci ALE CHUDINKA HOKINEK - DOUFÁM, ŽE SE TA MŇAMKA NA JEHO ZDRAVÍ NIJAK NEPODEPÍŠE. A VŠIMLA SIS, ŽE NIKDO NELITUJE TEBE, ŽES PŘIŠLA O MENU ?! |
LENKA S 4.12.2009 11:42YGO, MNĚ BY TO TAK ANI NEVADILO, ALE HOKIN BY Z TAKOVÉ DOBROTY PŘI SVÉ PŘÍSNÉ JATERNÍ DIETĚ VŮBEC NEMĚL DOSTAT ANI OUSÍNEK. KOLÁČKY JSEM PEKLA NA OSLAVU JIŘÍHO NAROZENIN, KTERÉ MĚL 29.11. NEZBYLO KROM TĚCH2 OKOUSANÝCH VŮBEC NIC, TAKŽE JSEM SÁHLA DO SVÝCH MRAŽENÝCH ZÁSOB, VYNDALA KUS EMENTÁLU A ŠUNKY A A UDĚLALA Z E STŘÍDKY OBYČEJNÉHO CHLEBA VÁNOČNÍM VYKRAJOVÁTKEM NĚKOLIK CHLEBÍČKŮ. RAJČATA A DALŠÍ ZELENINKU NA OZDOBU MÁM VŽDY V KOMOŘE DOSTATEK. TOHLE SE STALO UŽ SKLORO PŘED TÝDNEM A VYPADÁ TO, ŽE NÁSLEDKY TEN NÁŠ ZLODĚJ ZATÍM NEMÁ SNAD ŽÁDNÉ. |