7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu (1)

Jak rychle a snadno uctít nečekanou návštěvu, když přece jen máme chvíli na smažení nebo pečení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Li 4.12.2009 9:00

Re: HLAAAD

UTĚŠÍ TĚ, ŽE JSEM U ČTENÍ  SEŽVEJKALA SUCHOU HOUSKU URČENOU K VEČEŘI ?

EvaŽ 4.12.2009 11:47

Re: HLAAAD

Pche! Já už jsem poučená a čtu mlsotník zásadně po jídle;-P. Pak sice možná slintám, ale hlad nemám;-D

LENKA S 4.12.2009 12:33

Re: HLAAAD

ZANO,  KOUKÁM , ŽE BYS MI KVŮLI  SVÉMU HLADU NEJRADĚJI UKROUTILA  UŠI,  VIĎ,  MOJE ŠTĚSTÍ,, ŽE NEMOHU DORAZIT  NA MIKULÁŠSKÉ VENČENÍ. VŠECHNY   NEDĚLNÍ VENČIČE  I JEJICH DVOUNOŽCE  ASPO'N TAKTO PŘEDBĚŽNĚ  POZDRAVUJU.

zana 4.12.2009 12:52

Re: HLAAAD

UŽ JSEM PO JÍDLE, TAK TO SNÁŠÍM LÍP:-). PŘEJU HEZKÝ VÍKEND A NĚKDY ZASE NA VIDĚNOUR^

Li 4.12.2009 8:07

MŇAM MŇAM

LENKO DÍKY ZA SUPER RECEPTÍKY R^  PROSÍM, CO JE KŘENOVÁ ŠLEHAČKA ?;-)

LENKA S 4.12.2009 11:08

ODPOVĚ´D PRO LI

KŘENOVÁ  ŠLEHAČKA= OLOUPANÝ A JEMNĚ  NASTROUHANÝ KŘEN, KTERÝ SE  SMÍCHÁ S UŠLEHANOU SMETANOU KE   ŠLEHÁN.JEDNODUCHÉ, VELICE  DOBRÉ.

Zdena b.p. 4.12.2009 7:43

díky

Lenko, to vypadá velice mňamózně a ještě (pro mne velmi důležitý parametr) to není zdlouhavá úprava. Díky Lenko. R^

Marička 4.12.2009 2:48

děkuji za receptíky

Milá Lenko, všechny receptíky vypadají mňamově a postupně asi vyzkouším - nejprve ty sýrové kuličky - já může jakýkoli sýr od rána do noci:-D Jsem asi jediný člověk pod sluncem, který nevlastní mikrovlnku (nemám o ni zájem), ale ti čuníci vypadají móóc zajímavě. Není nějaká možnost, jak je udělat v obyč. troubě? Kdybych br.nejprve vypíchla bžuch a předpekla, tak se mi možná pečením zbortí a uzavřou. Trubičky na kremrole mám a tak možná bych je tam při tom přepečení mohla nechat, pak vyndat a zaměnit tím párkem a dopéci - myslíš, že by to šlo?

A já přidám také jeden recept na "garlic bread" - aneb kterak "zmladit" starou veku. Já ji nejčastěji dělám k boloňské omáčce a špagetám. Veku podélně nakrájet na plátky (třeba i "chlebíčkové") a rozložit na stůl vedle sebe, tak jak jste je krájeli (nepomíchat). Pak každý plátek potřít na jedné straně změklým máslem, posypat trochu červenou paprikou, česnekovým práškem a máte-li i čerstvou pažitkou či petrželkou (to pro barevnou rozmanitost). Ty plátky zase poskládat zpět do tvaru veky, trochu stlačit k sobě, celou ji zabalit do alobalu a dát rozpéci do předehřáté trouby asi na deset minut. I starší veka tím krásně změkne a je to moc dobrá příloha k čemukoli.

Linda H. 4.12.2009 8:15

Re: děkuji za receptíky

MILÁ LENKO, SÝROVÉ KULIČKY VYPADAJÍ JAKO NAPROSTO PERFEKTNÍ RECEPT. MOC DÍKY ZA INSPIRACI, O VÍKENDU SE NEJSPÍŠ PUSTÍM DO JEJICH KUCHTĚNÍ!:-)

RenataE 4.12.2009 9:52

Re: děkuji za receptíky

Maričko, brambory normálně předvař ve vodě a otvor udělej až do polovařené brambory.

sempervivum 4.12.2009 0:20

Čuníci

mne dostali. Kdybychom dnes k večeři neměli brambory na loupačku s mlékem, snad jdu ještě teď dělat testační vzorek. Dobrou chuť.

LENKA S 4.12.2009 0:43

Re: Čuníci

TENHLE  RECEPTÍK JSEM UŽ  KDYSI DÁVALA  DO  DISKUSE PO  NĚJAKÝM STARŠÍM MLSOTNÍKEM. AIDA NEBOSNAD   POSSUM MNE INSPIROVYLY  K ÚPRAVĚ PŮVODNĚ JINAK ZNĚJÍCÍHO RECEPTU. VYZKOUŠELA JSEM  INOVACI, FUNOVALA  DOBŘE, TAKŽE JSEM  JI  SEM  POUŽILA .

 A JEŠTĚ OMLUVA VŠEM. UPEKLA JSEM  KOLÁČKY S KLOBÁSKOU.  POLOŽILA JSEM  JE NA STŮL V KUCHYNI A ODBĚHLA  PRO  FOTÁK, ŽE    KOLÁČKY ZDOKUMENTUJU.  HLEDALA JSEM DÉLE A NENAŠLA NIC, JELIKOŽ MŮJ ZUŘIVÝ  FOTOGRAF  SI VZAL I  MŮJ  FOŤÁČEK S SEBOU DO PRÁCE.BYLA JSEM PRYČ MOC  DLOUHO A  ČERSTVÉ KOLÁČKY  O ZAVONĚLY  PO BYTĚ TAK INTENZIVNĚ, ŽE  PŘILÁKALY  DO  KUCHYNĚ  NAŠEHO ČERNÉHO  MLSOUNA. NO, CO VÁM BUDU  ŘÍKAT. KDYŽ JSEM DORAZILA  ZPĚT, ZBYLA NA TALÍŘI UŽ JEN DVĚ   UBOHÁ TORZA . i KDYŽ  HOKIN DOBŘE  VÍ, ŽE NA STŮL NESMÍ , A CO JE NA STOLE, JE PRO NĚJ  TABU ČERSTVÝM  KLOBÁSKOVÝM KOLÁČKŮM NEODOLAL, JASNĚ, ŽE  BLESKOVĚ ZMIZNUL POD  VANU.  ZPOD   VANY JSEM HO NEDOKÁZALA  VYLOVIT. TRESTAT JSEM HO NEMOHLA, JELIKOŽ PŘI POŽÍRÁNÍ  POLAPEN NEBYL DOBŘE VŠAK VĚDĚL, ŽE  TOHLE TEDY  PŘEŠVIHL. DO VEČERA  RADĚJI Z KOUPELNY NEVYLEZL.NEPOZORNÁ JSEM BYLA JÁ. NAŠTĚSTÍ MU  ZATÍM NIC NENÍ, I KDYŽ  TĚCH KLOBÁSEK NA  KOLÁČCÍCH BYLO DOCELA  DOST. POTRESTAL SE SÁM  POUZE   TROCHU ŘIDŠÍM PŘÍPADEM A HUSTĚJŠÍM BĚHÁNÍM. PŘÍŠTĚ  VŠAK  BUDU POZORNĚJŠÍ. TAKOVOU DIETKU HOKINOVA NEMOCNÁ   JÁTRA  OPRAVDU NEMUSÍ.

hexe 4.12.2009 8:08

Re: Čuníci

Dobrý den, držím Hokinovi palce, aby svůj nájezd na dobroty ustál.Vůbec se mu nedivím, stačí to jen číst, nato čmuchat. Povězte mi, prosím, jak získáte tu chlebovou strouhanku?

Z rohlíků to vím, i když ještě dnes postrádám šikovný mlýnek na strouhanku, ale z chleba, to si moc neumím představit, jde to na struhadle, nebo mate robota?

Díky.

LENKA S 4.12.2009 11:21

PRO HEXE

CHLEBOVOU STROUHANKU  DĚLÁM ZCELA JEDNODUŠE,:JELIKOŽ  MLÝNEK NA NI NEMÁM, VELMI POCTIVĚ  NA  TOPENÍ USUŠÍM  ZCELA  DOTVRDA  PATIČKY  A ZBYLÉ KOUSKY  CHLEBA,, KTERÉ JSEM  DŘÍVE  DÁVALA  SOUSEDCE PRO KRÁLÍČKY. DNES  KRÁLÍCI UTŘOU POUZE   ČUMÁČKY, JELIKOŽ   SI  DĚLÁM TU STROUHANKU TAK, ŽE  TY  KOUSKY   CHLEBA  BUĎ  ROZSTROUHÁM NA OBYČEJNÉM STRUHADLE NEBO JE JEDNODUŠE  POSTUPNĚ NHÁZÍM DO OBYČEJNÉHO MIXÉRU, KDE  SE  DÁ  STROUHANKA  VYROBIT I Z HOUSEK A  ROHLÍKŮ. CHLEBA MUSÍ  BÝT  VŠAK DOBŘE  SUCHÝ A TUDÍŽ  TVRDÝ, ABY  TOHLE  ŠLO SNADNO.

LENKA S 4.12.2009 15:29

PŘÍPODOTEK JEŠTĚ ZNOVU PRO HEXE

DĚLÁM CHLEBOVOU STROUHANKU A MÁM JI DOMA  STÁLE,  STEJNĚ  JAKO TU Z BÍLÉHO PEČIVA.

KDO MÁ  PONORNÝ  MIXÉR A  NEVADÍ MU BINEC, CO  SE PŘI  DĚLÁNÍ STROUHANKY UDĚLÁ, MŮŽE  DÁT  TROCHU  NADRCENÝ  SUCHÝ  CHLEBA  DO  SILNĚJŠÍHO  IGELIT. SÁČKU A  TÍM OPONORÁKEM HO  ROZMIXUJE TAKY. MYSLÍM, ŽE BY  I DOCELA  STAČILO, KDYBY  SE V  NEJVYŠŠÍ NOUZI JEN TEN TVRDÝ  CHLEBA  ROZMOČIL   SPOLU S VODOU A  OSTATNÍMI A JEN SE VŠE POŘÁDNĚ  ROZMAČKALO TŘEBA  RUKAMA. TOHLE  ŘEŠENÍ MNE NAPADLO AŽ NYNÍ, ALE NEMÁM HO   OSOBNĚ VYZKOUŠENÉ.A STARÝ, NASTROUHANÝ  CHLEBA JE  MOC  PRIMA, JELIKOŽ TAKOVÝ  GULÁŠEK NEBO ROŠTĚNÁ   NEJSOU  ZDALEKA TAK  CHUTNÉ, KDYŽ  SE ZAHUSTÍ JEN MOUKOU, I KDYŽ J BY BYLA   TŘEBA  NASUCHO OPRAŽENÁ. VĚTŠINU HNĚDÝCH ONMČEK TOTIŽ  RADĚJI  ZAHUSTÍM PRÁVĚ  TOU CHLEBOVOU STROUHANKOU. POKRM NECHUTNÁ TAK MOUČNĚ  A  MÁ DOCELA   SKVĚLOU CHUŤ. U NÁS  SE  ŽÁDNÝ KOUSEK CHKLEBÍČKU NEVYHODÍ. KDYŽ JE  TOHO  ČERSTVÉHO   TROCHU  VÍCE,  PUTUJÍ  KRAJÍCE PROLOŽENÉ  POTRAVIN.FÓLIÍ DO MRAZÁKU. KDYŽ ZBYDOU PATIČKY  A OBČAS IKŮRKY, SUŠÍ SE NA STROUHANKU. A CO NESNÍME  MY, DOSTANOU SOUSEDČINI KRÁLÍCI A  KOZENKY.

hexe 7.12.2009 16:57

Re: PŘÍPODOTEK JEŠTĚ ZNOVU PRO HEXE

TAK JSEM SEM ZABĚHLA PODÍVAT SE, ZDA JSEM BYLA VYSLYŠENA.DÍKY, LENKO S, RÁDA TO VYZKOUŠÍM PODLE VAŠÍ RADY.

NENÍ POCHYB O TOM, ŽE GULÁŠ ZAHUŠTĚNÝ CHLEBEM JE MNOHEM CHUTNĚJŠÍ. JEŠTĚ JEDNOU DĚKUJI.TY VAŠE RECEPTY JSOU OPRAVDU LÁKAVÉ.

ZDRAVÍM HOKINA, NA JATERNÍ PROBLÉMY MI DR PŘEDPISUJE ESSENTIAL, ALE JÁ TOHO MÁM VÍCE, TAK TAKÉ MUSÍM LEDACO OŽELET.

YGA 4.12.2009 8:52

Re: Čuníci

ALE CHUDINKA HOKINEK - DOUFÁM, ŽE SE TA MŇAMKA NA JEHO ZDRAVÍ NIJAK NEPODEPÍŠE. A VŠIMLA SIS, ŽE NIKDO NELITUJE TEBE, ŽES PŘIŠLA O MENU 8-o;-D?!

LENKA S 4.12.2009 11:42

YGO, MNĚ BY TO TAK ANI NEVADILO,

 ALE  HOKIN BY  Z TAKOVÉ DOBROTY PŘI SVÉ PŘÍSNÉ  JATERNÍ DIETĚ  VŮBEC  NEMĚL  DOSTAT ANI OUSÍNEK. KOLÁČKY JSEM PEKLA NA  OSLAVU  JIŘÍHO  NAROZENIN, KTERÉ MĚL 29.11. NEZBYLO KROM TĚCH2 OKOUSANÝCH  VŮBEC NIC, TAKŽE JSEM  SÁHLA  DO  SVÝCH MRAŽENÝCH  ZÁSOB, VYNDALA  KUS  EMENTÁLU  A  ŠUNKY A A UDĚLALA  Z E  STŘÍDKY OBYČEJNÉHO CHLEBA   VÁNOČNÍM  VYKRAJOVÁTKEM  NĚKOLIK  CHLEBÍČKŮ. RAJČATA  A DALŠÍ ZELENINKU NA OZDOBU  MÁM VŽDY  V KOMOŘE  DOSTATEK. TOHLE   SE   STALO UŽ  SKLORO PŘED  TÝDNEM A VYPADÁ TO, ŽE NÁSLEDKY   TEN  NÁŠ  ZLODĚJ ZATÍM NEMÁ  SNAD ŽÁDNÉ.