18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pstruh na másle a trocha poezie

Dnešní Mlsotník je tak trochu skládačkou. Mám tu dva příspěvky, krátké na samostatné vydání, takže o dnešní čtení se podělí Julča se svým pstruhem a Lapil se zadumaným pohledem na prodej nápojů... D. R.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vakandi 9.2.2007 14:58

Re: oprava

;-D;-D;-D;-(;-D;-DR^

Karolína 9.2.2007 13:15

Re: Re: Re: slintám

Ještě lepší je s kváskem a smaženými vajíčky. To je taková ta pravá krkonošská.

zana 9.2.2007 17:31

Re: Re: Re: Re: slintám

já nerada kopr ;-(8-o

Štětinka 9.2.2007 17:42

Re: Re: Re: Re: Re: slintám

ale zano, ten je užitečnej! Poporuje tvorbu mlíka;-D,tak kdybys náhodou potřebovala kojit ;-D....

zana 9.2.2007 19:03

Re: Re: Re: Re: Re: Re: slintám

No prosím ;-D, mám to vědecky zdůvodněný (díky, děfčata;-)).

Xerxová 9.2.2007 18:05

Re: Re: Re: Re: Re: slintám

Já taky kopr opravdu neeee. Ale moje osobní MUDr. (spoluskautka a psí nadšenec a moc dobrá obvoďačka) tvrdí, že to je snad nějaká forma alergie - ona taky kopr nemůže ani cítit (jinak jí všechno)- a tak svým třem chlapům uvaří maso a knedlíky a připraví sáčky s koprovkou z Vitany a odejde sloužit pohotovost. Podmínkou je vyvětráno v kuchyni a umyté nádobí....

RenataE 9.2.2007 18:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: slintám

Mám to s koprem taky tak, snesu ho jen v sladkokyselých okurkách. Děti koprovku milujou, takže na ní docházejí k babičce. Úspěšně jsem kojila i bez kopru, zato bez jablečnýho moštu bych tenkrát nevycedila ani kapku:-)

dalmatin 9.2.2007 19:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: slintám

Jste mi připomněli - moje dcera jako menší říkala, že má moc ráda koprovku, ale bez "tý vomáčky" :-D. Já to ráda a moc.

LENKA S. 9.2.2007 23:22

DĚVČATA, MUSÍM SE PŘIDTAT

JÁ TAKY KOPR NÉÉÉÉÉÉ. UŽ ODMALIČKA, KDY MI  PEKELŠTÍ KLUCI  HLOUPĚ  NAKUKALI ŽE TO JSOU SAMÉ    MUŠÍ NOŽIČKY. JE TO VE MNĚ HLUBOKO A DOSUD. JEN TA VŮNĚ  KOPRU MNE OBRACÍ NARUBY. DALŠÍM TAKOVÝM KRÁSNÝM MOMENTEM BYL ŠPENÁT= HUSINEC(=HUSÍ  LEJNO). J E TO BLOK , KTERÝ BY  DNES UŽ   FUNGOVAT  NEMUSEL, ALE JÁ  DNES ŠPENÁT A MNOHO JINÝCH VĚCÍ NEMŮŽU KVŮLI VELKÉ KONCENTRACI ŠŤAVELANŮ. VŠE RODINCE UVAŘÍM, ALE SAMA DO ÚST NEVEZMU.

Hana Williamson 9.2.2007 22:37

Re: Re: Re: slintám

Stetinko: a taky treba pridat neco hub a vajicko na hnilicku. Ono se to vajicko tak krasne rozpatla v tom taliri a ten zloutecek to zahusti.Mam v mrazaku zamrazeny kopr, tak kulajda bude zejtra na obed - budu-li se citit na varbu.

Ale ten tvuj Ondra je podnikavy hoch!!!

kocourová 9.2.2007 10:15

Julčo,

prosím, kde je v Brně rybárna s čerstvými rybami? Ta u Měnínské brány ( když jsem tam byla naposled ,narážela jsem jen na samé mražené), nebo máš na mysli nějakou jinou?Díky

aida 9.2.2007 10:31

Re: Julčo,

I když nejsem Julča, tady. Chodím tam docela často, i pro vajíčka - mají čerstvá, kolikrát dvoužloutková, XL a jen za dvě kačky.

Ejška 9.2.2007 10:51

Re: Re: Julčo,

Brňandy, tak vám tu rybárnu závidím, tady  široko daleko takového nic néni;-)

julča 9.2.2007 11:09

Re: Re: Re: Julčo,

Ano, je to přesně tak, ve stálé nabídce jsou k vylovení kapři, pstruzi, líni a teď i candát. :-)

LENKA S. 9.2.2007 11:47

Re: Re: Re: Julčo,

JÁ TAKY  ZÁVIDÍM A STRÁÁÁŠNĚ!! RYBY  MILUJU A POKUD JE CHCI, MUSÍM SI PRO NĚ DOJET  VLAKEM AŽ DO 60 KM VZDÁLENÉ PLZNĚ- POUHÉ 3 HODINKY JEDNA CESTA. MALIČKOST,ŽE?

kocourová 9.2.2007 12:22

Re: Re: Re: Julčo,

Jo jo, je co závidět:-) Plánovala jsem si, jak jsem si udělala chutě s rybama, že si v poledne sjedu na tu Božetěchovu,protože ji mám z práce asi15 min, ale pak jsem  si uvědomila, že přímo před prací máme rybí jídelnu, kam občas zajdem a oni nabízejí i chlazené ryby z Pohořelic, tak jsem hópla tam a už mám v tašce dva velké pstruží macky ( každý cca 400 g. )a v neděli už se těším, jak je dle receptu zvířretníkového šoupnu do trouby:-)

julča 9.2.2007 12:44

Re: Re: Re: Re: Julčo,

A Kocourová, kde to přesně je?

kocourová 9.2.2007 12:52

Re: Re: Re: Re: Re: Julčo,

Na Hrnčířské, v areálu SFINX ( je tam Albert, lékárna, parfumérka a další obchůdky + ta Rybenka a vaří tam dobře, nejen rybí jídla, ale mají na výběr i "normální" a nad tím vším jsou byty, taková novostavba. Je to vidět i ze Štefánikovy.

zana 9.2.2007 17:33

Re: Julčo,

Víte někdo v Praze o něčem takovým ?

Olčava 9.2.2007 10:04

proč mně to nebere příspěvky?

Olčava 9.2.2007 10:02

už to zase blbne

sem napsala, odeslala a nic:-/

Karolína 9.2.2007 10:30

Re: už to zase blbne

Povídej mi o tom! Už jsem 2x napsala příspěvek, pokaždé jsem se trefila kamsi do pryč....... jen ne to odeslat tam, kam jsem chtěla, tudíž sem! Asi to ale nebude v tom počítači, ale ve mně, to sebekriticky uznávám! ;-)

aida 9.2.2007 10:33

Re: Re: už to zase blbne

Nee, to je kvůli hlavní stránce, tam se dějou věci, děvčata. Ale - radši tam ani nechoďte, zkazily byste si o NP dobré mínění...:-/

Štětinka 9.2.2007 11:08

aido, mimo téma

už delší dobu se chci zeptat, jestli nevíš, jestli je tvaroh (měkký) taky živej nebo jestli je to v něm zničený

aida 9.2.2007 11:09

Re: aido, mimo téma

Nemělo by, nepasterizuje se.

Xerxová 9.2.2007 9:00

pstruh a mandličky

U nás se do pstružího bříška dávají bylinky (hlavně petrželka) a hlavně se u pstroužků  praží mandličky....

aida 9.2.2007 9:19

Re: pstruh a mandličky

Druhá taková, co dělá chutě.;-) Dole Karolína s lososem, tady pstruh a mandličky - a já tu mám jenom bílý jogurt.;-(

julča 9.2.2007 8:42

Milý Lapile

Recept na pstruha jsem posílala původně k Vánočním rybím receptům, nějak se nám s Dede cestou zatoulal, tak mě příjemně překvapilo, že vyšel dnes...A navíc! V takové milé společnosti Lapila a sklenky hřejivé whisky. Lahodné! VVVLapile zdravím!!!

Vave 9.2.2007 8:12

Julča a Lapil

jsou skvělá dvojka! Vlastně jsou jednička! ;-P R^VVVVVV

OT, ale ne docela aneb PROSÍM O RADY! :

1. protože mi někdo poradil, že zázvor je dobrý na nachlazení, včera jsem si kousek celého koupila, ale zatím mi, syčák jeden, z lednice moc nepomohl! Nevíte někdo, co s ním, ale jen nealko! 2. koupila jsem si mražené předvařené krevetky, protože jsem na ně dostala chuť, ale taky nevím, co s nimi, zatím jsem je jen jedla, nikoli vařila. 3. koupila jsem si mraženého lososa, prý z čistého moře, ne z chovu. Jednak nevím, co je to za rozdíl, druhak nevím, co s ním, platí pro něj totéž, co pro krevetky.8-o

Děkuju předem za rady a slibuju, že si už zase dlouho nic neznámého nekoupím! 8-o;-P;-D;-D;-D

julča 9.2.2007 8:22

Re: Julča a Lapil

Vavísku, o přípravě lososa jsem tu před časem hovořili, zkusím to dohledat....a napíšu.R^