1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Psí sušenky

Recept na psí sušenky už ode mne někteří znají, ale možná jsou ve Zvířetníku pejskaři, kteří by jej chtěli také vyzkoušet. Opravdu je to jednoduché a sušenky budou navíc bez konzervačních přísad - tedy zdravější než ty kupované.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xerxová 6.2.2009 6:20

Re: Dotaz na bramborove knedliky

Důležité je, co ta směs v sáčku obsahuje. Jestli jen nasušené namleté brambory, pak by to určitě šlo. Pokud obsahuje i sušené mléko, pak to bude horší...

Já bramborové těsto nekupuju - do nastrouhaných vařených brambor přidám vajíčko, sůl a hrubou mouku a krupici - množství přiměřeně "podle oka" - aby se z těsta dal dobře vytvarovat knedlík. Tak bych zkusila do té směsi v sáčku přidat trošku vody (aby směs zbramborovatěla), přidat vajíčko a hrubou mouku (či krupici nebo směs obojího) a zkusila to uvařit ve slané vodě. Uvidíš, co vznikne...;-P

Xerxová 6.2.2009 6:15

psí sušenky

psí sušenky vypadají povedeně, ale přiznám se, že Kosatce píct nebudu. Ani játroví (recept od PetryK) ani sůší americké (od Maričky). Ona totiž miluje piškoty a pak taky buchty, koblihy, štrůdl, lívance, bábovku... a protože se u nás peče docela často a ona vždycka dostane, nemá na svůj recept nárok ;-)

baty 6.2.2009 3:49

Sušenky znějí na přečtení úplně báječně,

obávám se, že je zkusím udělat pro člověky, pesů nemajíc;-D;-D;-DZdravím do Ameriky.

Marička 6.2.2009 1:50

Dotaz na bramborove knedliky

Milí Zvířetníce. Nevíte náhodou některá (pardon, nebo některý), jak udělat br.knedlíky z br.kaše? Bohužel zde v Am. se v prášku (nebo v hotové šišce) nedají koupit a já jsem líná je dělat zdlouhavě z celých brambor i když tak jsou asi nejlepší. Když se koupí v sáčku, tak v tom stejně musí být sušená kaše, ne? Takže kdyby někdo z vás věděl, jaké poměry namíchat na knedlíky, byla bych moc ráda. HanoW - nevykoumala jsi to už náhodou v SC? Zajímavé, jak v cizině člověk po létech začne postrádat jídla, která dříve považoval za úplně všední - tedy běžně k mání. Nejvíce mi chyběl žitný chleba, který už teď ale peču "jako z pekárny", obyč. bílé knedlíky taky zvlládnu (i když bez housky, protože ty zdejší je takové nadýchané nic, které se ve vodě rozpustí v nic) a dělám i dobré pletené housky. Ale ráda bych uměla ještě ty br. knedle z kaše. Miluji den či dva staré br.knedlíky nakrájené na plátky a osmažené do křupava + hodně tmavě osmažené cibulky navrch. Ani už k tomu nemusí nic dalšího být. Děkuji a přeji hezký den.