Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Psí sušenky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Velká kočka 6.2.2009 20:20Re: Dotaz na bramborove knedliky Copak si lidičky neuvědomujete že jsou různé knedlíkové školy? Já jsem vyrostlá s těmi kompaktními, pevnými houskovými knedlíky. Žádné nadýchané že má člověk pocit že jí vzduch. To všechno záleží na tom čím vás krmili když jste byli ještě malí, jaká knedlíková škola v oblasti či rodině vládla. A pak děti vyrostou a provdají se a ožení a dojde k první manželské hádce nad prvním uvařeným knedlíkem mladé paní, jestliže maminka mladého pána byla z jiné knedlíkové školy. V tom případě bych radila mladé paní ať nechá manžilka vařit si vlastní knedlíky. Vztah ke knedlíku se nedá změnit, ten sedí v žaludku a to znamená víc než kdyby to místo bylo srdce či duše. |
zana 6.2.2009 23:22Re: Dotaz na bramborove knedliky Velká kočko, ty jseš můj pevnoknedlíkovej člověk. Následkem tebou popsané manželské neshody se u nás houskový knedle nedělaj. Bramborový ve velkým a v tomhle jsem velmi militantní - pytlíkový nejím (jinak mi chutná cokoliv, co nedá moc práce). |
Brtník 6.2.2009 14:41Re: Dotaz na bramborove knedliky Děkuji za Vaše pravidelné psaní, vždy dušičku pohladí. Ale ke těm knedlíkům. Fakt ot není žádná dřina je dělat z barmbor. Viz receptík vykoušený a účinný. Uvařím oloupané brambory doměkka, nejlíp varný typ C (na pyré a kaše). Sleju a. nechám je vystydnout, ideální je přes noc. Pak je rozšťouchám na jemné pyré (s kuchyňským štouchadlem práce na pár minut, jsou li hodně uvařené zvládne to i hnětač na vysoké otáčky), přihodím na 1 kg brambor tak 15 dkg hrubé mouky a stejně krupice, 2 vejce, lžička soli a šup s tím do hnětače . Za chvíli je těsto jak dort. Vaříme v osolené a ooctované vodě (tak lžíce octa, knedlíky se nerozvaří) . Je to rychlejší, než se patlat s kaší. Pokud člověk spěchá, dá se to i z horkých brambor, ale těsto rychle řídne a musí se dát víc mouky. Těsto je vhodné i pro plnění jak uzeným tak i ovocem. Dobrou chuť. PS:Sakra už mám zase hlad a to jsem před chvilkou obědval. Slintám jak namlsaný boxer.. |
RenataE 6.2.2009 17:03Re: Dotaz na bramborove knedliky Maričko, u vás asi ale bude problém koupit hrubou mouku, nebo ne? Zahraniční příbuzenstvo si nechává vozit br.knedle v pytlíku i hrubou mouku. Taky tuzemský rum a hořčici plnotučnou |