Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pošírování
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PetraK 10.7.2009 14:32Re: Jo je tu někde LuckaV. ? JOOOOOOOOOO!!! NO JOOOOOOOOOO!! HANČA MÁ PRAVDŮŮŮ JÁ TO TADY CHTĚLA PRÁSKNOUT A ZAPOMNĚLA V TOM FRMOLU NA TO Okamžitě si všichni poivinně někde vypůjčte Psí kusy, z Argusa se stala Zvířetníková celerbríta |
PetraK 10.7.2009 13:40Re: Jo je tu někde LuckaV. ? Buffítko uvidí a jde ke mě - a za ní hrdě kráčí mrňavá agama JAK TO, ŽE NEMÁŠ TU KAMERU???? NO??? Je to fakt škoda, ale. Vím, že to nejde, ale .... škoda tu kurnik je. No jo, to by jí člověk u sebe musel mít pořád. Já bych ji dneska ráno bývala taky potřebovala - Ešátor dostal snídaňku a Kostěj usoudil, že proč by on měl jíst jen mrkev a salát, když čokl má to stejný, ALE!! S MASEM!!! takže uspořádal nálet a nakonec se usadil chudákovi Ešusoj na zádech. Ten chudák tak zpanikařil v představě, že bude hlady, páč ten smrad pernatej mu to sebere, že jak normálně jí hrozně rychle, tak teď jsem měla obavy, že se mu miska vzpříčí v krku z toho, jak to pro jistotu vdechne najednou. Tak jsem ho musela jít zachránít a Kosťu umravnit |
PetraK 10.7.2009 12:15Jídlo si nechám na potom páč mám pořád skluza a navíc by hrozilo, že zemru na hlad ukrutný, už jen při čtení |
Luzy 10.7.2009 10:19Filé asi vyzkouším... ..., protože zatím ho doma páchám jen na jeden způsob. Jinak jídla z mikrovlnky taky moc nemusím - jak už bylo psáno, chybí tomu ta křupavost. Jediné k čemu vlnění používám docela ráda je vaření zeleniny. Než bych skládala parní hrnec raději to šupnu do mikrovlnky a během chvilky je hotovo. Obzvláště špenát je mňamka a hlavně rychlovka |
Matylda 10.7.2009 8:38Já nevím ale vajíčka mi z mikrovlnky nechutnaly, buchta taky ne a nevzpomínám si, že bych ji využila na něco jiného, než je ohřívání (i když jsou jídla, která lze ohřát jenom v mikrovlnce). Já mám ráda na kdečem kůrčičiku. Opečenou, křupavou (proto asi taky nejsem Twiggy, že ano). Moje mikrovlnka je tupec, neumí grilovat, jenom vlnit, a tak mi tu kůrčičiku nevyrobí. |
Karolína 10.7.2009 9:54Re: Já nevím Mám na to přesně stejný názor - viz níže! Když jsem si přivezla první mikrovlnku v roce 1991 z Německa, tak jsem do ní nakoupila spoustu takových těch mističek, kalíšků a talířků a mimo jiné i kalíšky na vajíčka. Je z toho hnusná, gumová a totálně připečená hmota k okrajům, i když kalíšek předtím vymáznu olejem. Tak jsem kalíšky dala charitě, ať si užje někdo jiný. Byl tam i speciální talířek s víčkem na vejce a la "volská oka", tak to byla stejná hrůza, co z toho vypadlo. Tedy nevypadlo, vydloubalo se, protože to drželo jak přilepené vteřinovým lepidlem. Ne, vajíčka v mikrovlnce nikdy více. Opečená, křupavá kůrčička, to je ono (taky nejsem Twiggy!!!). |
Rpuť 10.7.2009 10:28Re: Já nevím Jj - vajíčka jsem nikdy ani nezkoušela, ale na můj způsob vaření to taky není. Brambory se tam vaří nemlich stejně dlouho a i když jsem jednu mikrovlnku s grilem měla, stejně to nebylo ono. A restovaná zeleninka musí "dejchat" a ne bejt někde zavřená. |
Karolína 10.7.2009 10:34Re: Já nevím Uvařit brambory v mikrovlnce se mi nikdy nepovedlo! Nevím proč, ale byly na povrchu blamcavé a uvnitř tvrdé! Taky přednosta třeba zatvrzele odmítá napařený knedlík z mikrovlnky! Prostě si dá raději chleba i ke svíčkové, když je knedlík, byť i ve speciální nádobě s napařovačem a dírovatou pokličkou, ohříván v mikrovlnce! Musím používat klasický nerezový napařováček, kastrolek a trochu vody, jinak to nepozře. Jediné, co mi z mikrovlnky chutná, abych jí pořád jen nezatracovala, je v páře vařená brokolice a baby mrkvička. Ale od doby, co mám čtyřpatrový parní hrnec, ve kterém se vaří úplně všechno dohromady velmi dietně v páře, už mikrovlnku ani na vaření v páře nepoužívám. Ne, že bych tak dietně jedla, ale občas v páře udělám dobře nakořeněnou rybu, pod ní zeleninu a na plátky brambory - vše je dietní, šťavnaté a moc dobré. Ten parní hrnec nemá chybu. |
Zdena b.p. 10.7.2009 8:35Possum, díky! Díky za zajímavé variace. Nejsem příznivce dlouhého vystávání u plotny, proto se mi tvoje recepty líbí už od pohledu. Já se pokouším vařit v mikrovlnce jen občas. Zejména, když dělám jen 2 porce. Například rozmražené rybí filety okořením zejména sladkou paprikou a směsí na ryby, propeču v zapékací misce a pak posypu strouhaným sýrem a zaleju rozšlehaným vajíčkem. A pochopitelně celé v mikrovlnce zapeču. S bramborem, nebo pečivem a salátem to nemá chybu. Přece nebudu kvůli dvěma porcičkám roztápět celou troubu. |
Rpuť 10.7.2009 10:29Re: Possum, díky! Zdeno, zkus file jen posolit a počesnekovat (dost) a ve chvíli, kdy se rozpadá přidej nakrájenou papriku a když změkne, tak ještě rajčata. Je to hned... |
possum 10.7.2009 15:10Zdeno b.p., jestli mas rada ryby, byla jsi se nekdy podivat na http://manek.bloguje.cz Na mikrovlnku tam mam svuj sloupek - Possum a její recepty z mikrovlnky Jinak samozrejme jdou vsechny moje mikro recepty delat na plotne ci v troube. S upravou casu. |
YGA 10.7.2009 7:32Chicht! doufám, že sem dneska nahlédné WWWčko a chytne ho psotník! Jinak já jsem ve vaření takový zpátečník - pro mě je největším vynálezem Pappinův hrnec - a ten používám výhradně na vaření masa - nemám odvahu na takové špumprnágle, abych v něm vařila brambory či dokonce fazole ! A v mikrovlnce jenom ohřívám, maximálně uvařím jedno vajíčko naměkko ke snídani. Ale uznávám, že jsou lidi, kteří to s mikrovlněním umí - a podle receptů, které nám sem semtam pošle, possum mezi takové patří. A vlastně se jí ani nedivím, přece jenom v australském horku stát půl dne u kachláků, to by byla opravdu už velká oběť ... tam to chce uvařit Rychle, chutně, hospodárně ... (jak se jmenovala kdysi jedna kuchařka - ještě ji mám schovanou ). |
Jakub S. 10.7.2009 9:36Náš Sawwwoyan vyjádřil někdy něco zásadního k vaření? |
Vave 10.7.2009 10:33Re: Náš Sawwwoyan vyjádřil někdy něco zásadního k vaření? Sawwwoyan k vaření vyjádřil mnoho zásadního, zejména pak k mikrovlnce, třeba tady. Jinak já mám doma jen jednoduchou ohřívací MW; jediné, co tam doopravdy vařím, je popcorn. Dále pak je skvělá na rozpouštění másla i čokolády, ohřívání bramborové kaše, i jiných pokrmů. A úplně nejčastěji v MV ohřívám pro Anku konzervu, protože z ledničky je to na ni moc studené. Líbí se mi recepty od possum a kouzluje mě (na dálku) rychlost a snadnost, s jakou se v MW vaří, ale zřejmě k tomu mám intuitivní odstup, jinak bych si ji už dávno pořídila - to dá rozum, řekl by Bertík. |
Jakub S. 10.7.2009 10:55Re: Náš Sawwwoyan vyjádřil někdy něco zásadního k vaření? A jó, jasně! A já si to s úžasným požitkem všecko musím přečíst. To je radost! Hoj Savoj! Stýská se, kamaráde!! |
LA 10.7.2009 11:52Re: Chicht! I ty modernistko. Používat Pappinův hrnec. Tak daleko jsem nedošla, já skončila u elektrické trouby a elektrického mlýnku, který dokáže i strouhat. |
Sylva 10.7.2009 12:53Re: Chicht! Papińák je taky můj oblíbenec. Rýže a osolená voda v poměru 1:1 se uvaří za 7 min. od začátku syčení ( v tu chvíli stáhnu plyn na minimum). Rozkrájené osolené brambory uvařím v troše vody stejným způsobem za 8 minut. Nastavím si kuchyńské stopky a dělám něco jiného. |
LENKA S 10.7.2009 12:56Re: Chicht! YGO, BINGO!!! MÁM TOTIŽV TISÍC CHUTÍ TYHLE POSSUMÍ RECEPTY ZKKOPÍROVAT A PROVOKATIVNĚ POSLAT NA WWWÉČKŮV MAIL. ON TAM VŠAK ASI NECHODÍ, TAKŽE BY STEJNĚ NEREAGOVAL. NĚJAK SE PO PŘESTĚHOVÁNÍ DO N ČECH ZVÍŘETNÍKŮ STRANÍ. JAKO BY SE BÁL, ŽE MU BUDOU PŘIPOMÍNAT JÍM KDYSI DANÝ SLIB. VŠAK PO TOM JEHO SLIBU UŽ DÁVNO ANI PES NEŠTĚKNE, TAKŽE NAČ TEN STRACH,WWW? A NEBOJ, JÁ SLIB VEŘEJNĚ NEPŘIPOMENU A TADY NEZVĚŘEJNÍM , ABYS MEZI NÁS CHODIL VÍC A ČASTĚJI. JEN NECHTĚJ TVRDIT, ŽE NEMÁŠ VŮBEC ŽÁDNÝ ČAS. LIDEM ZVÍŘETNICKÝM CHYBÍŠ, TAK JUKNI A DEJ VĚDĚT, ŽE JEŠTĚ STÁLE ŽIJEŠ. |
Jakub S. 10.7.2009 14:16Re: Chicht! Podpisuju! |
Karolína 10.7.2009 6:51Mikrovlnku sice doma mám, ale používám ji jen občas a pouze na ohřátí jídel. Jídlo, které je vařené v mikrovlnce, mi zkrátka vůbec nechutná! Vejce jsem zkusila, jsou jak gumová, cokoliv vařeného v mikrovlnce mi připadá rozblemstlé a nechutné. Buď něco dělám špatně nebo mám už starý přístroj - pražské mikrovlnce je asi 18 let a té krkonošské asi o 2 roky méně a jsou to takové opravdu velmi jednoduché krabičky. Já prostě raději jídla připravuji klasicky na plotně a hlavně v již několikrát zmiňované troubě kachlových kamen. |
Rpuť 10.7.2009 6:48Dobré ránko! To není fér, tohleto ... takhle dělat jednomu chutě už po ránu... |
Marička 10.7.2009 3:39Pro Possum o possum Milá Possum, zajímavé recepty, mikrovlnku sice nemám, ale občas pošíruji lososa v hrnci na plotně skoro stejně jako tvůj recept, pouze přidávám namíchanou směs koření pro ryby. Ryba tak zůstane hezku šťavnatá a navíc část té silně rybí chuti se vodou odstraní. Příště tam zkusím přidat to bílé víno, to vypadá zajímavě. Shodou okolností k nám na zahradu před dvěma dny zavítal právě possum (vačice). Psi - Sadie a Trixie - byli zrovna u nás a já je slyšela štěkat. Tak jsem se šla podívat a pod plachtou, která kryje krbové dřevo se krčil possum. Tak jsem psy za protestu odvedla pryč a šla na půdu pro klec na odchyt, abychom pak nečekanou návštěvu vyhostili někam do lesa. Než jsem klec přinesla, tak possum vylezl z úkrytu na větev. Došla jsem si pro foťák a tady se můžete podívat, fotky jsou tam 4 a snad se otevřou. Pak jsem musela na moment odejít a když jsem se vrátila, possum byl pryč. Klec jsem ale stejně narafičila, kdyby přesto zůstal někde ve větvích. V noci se ale strhla bouřka a tak snad possum opravdu někam utekl, protože klec byla ráno prázdná. |
Marička 10.7.2009 3:40Ještě OT pro LuckuV a Terrovic LuckoV, teprve až dneska večer se mi podařilo přečíst tvoje hezké povídání o agamách a trnorepech. Včera večer, kdy já se většinou dostávám k počítači se tady strhla taková děsná bouřka, že jsem počítač raději ani nepouštěla. A tak chválím se spožděním. Musím říci, že já jsem se plazů začala bát od té doby, co žiji tady, protože nejméně polovina těch, co se tady vyskytují jsou hadi jedovatí a ti nejedovatí dokáží bolestivě kousat (jak jsem se dočetla - naštěstí nezažila). A metrový, i když naštěstí už mrtvý chřestýš (zde velmi hojný)na silnici ve mně také vzbudil respekt, strach a obdiv zároveň. Vytoupila jsem kvůli němu i z auta, abych si tu jeho kůži mohla opravdu zblízka prohlédnout a dokonce se jí odvážila i pohlaďit. Takže - jak říká můj choť - na naší zahradě je vítáno vše, co má alespoň dvě nohy. A k nim patři i maličké ještěrky "anole" takový chameloni. Když někdy zahlédnu, jak dva samečci soupeří, naskakuje mi z toho husí kůže. A tak si umím představit, jak to asi vypadalo u ještěrů délky půl metru. Takže vás všechny obdivuji, že se o ně dokážete tak skvěle postarat. A kde proboha máte to 200x100x100cm terárium stát? A "Terrovic" - posledně jsem svoji pochvalu musela také kvůli bouřce rychle utnout a zapomněla jsem dodat, jaké máte překrásné kočandy! Mně se líbí všechny kočky - bez rozdílu jejich "oděvu". To, že my máme dvě krátkosrsté je pouze jejich výběr - takové k nám obě přišly. Kdyby u nás tenkrát našly útočišté dlouhosrsté carevny, měli bychom je stejně tak rádi, ale asi by jim zdejší podnebí příliš nesvědčilo. |
Lucka V. 10.7.2009 9:08Re: Ještě OT pro LuckuV a Terrovic Jé, ten na těch fotkách krásně kouká! Fotky vyšly nádherně. S tím respektem k plazům - jedovatého hada bych taky nemusela. Hady obdivuji, krajtu nebo hroznýše klidně vezmu do ruky, ale ti ještěři jsou mi tak nějak bližší. A agamky fousatky jsou sice veliké, ale strašně hodné. Když vidím tu strašlivou tlamu našeho víc než půlmetrového Toníčka, kousnutí od něho by příjemné nebylo, ale cvrčka si z ruky vezme velmi opatrně a nechá se brát do ruky a nosit jako hračka |
terra 10.7.2009 11:27Re: Ještě OT pro LuckuV a Terrovic Maričko, nás si taky průběžně "vybírají" různá krátkosrstá stvoření a neznám kočku, která by se mi něčím nelíbila. Ale osobně mám slabost pro placaté čeníšky a krátké "cobby" postavičky peršanek. Kulatá ouška, ještě kulatější velké oči...fakt je, že z dusného a vlhkého letního počasí mají trochu stres, ale řeší ho tak, jak já nemůžu - plácnou sebou na korkovou podlahu a malebně spočívají.... Díky, za pochvalu, zdravím a doufám, že už se vám bouřky budou vyhýbat. |
terra 10.7.2009 11:47Re: Ještě OT pro LuckuV a Terrovic A abych nezapomněl - ta vačice na fotkách je vysloveně krásná... |
YGA 10.7.2009 7:25Re: Pro Possum o possum Jéé Maričko, possum je krásná! A jak na tebe na té druhé fotce koketně mrká! Ty fotky se ti fakt podařili, moc se mi líbí. Ale mám dotaz. Neříká se v Americe opossum? Vždyť už Limonádník volal "Ty smrdutý opossume!" A fakt páchne? |
Beda 10.7.2009 10:28possum vs. opossum Ygo, já už se na taky jednou ptala ... i bylo mi to vysvětleno - abych to mezitím už dávno zapomněla, ale něco k tomu mně tehdy tuším poslali zkouknout na Hady... buď se ozve dřív někdo jiný, nebo se zkusím podívat |
Beda 10.7.2009 10:32jojoooooo kupodivu, jsem si to pamatovala dobře když nevím - tak aspoň vím kde hledat http://hadopasi.org/ostatni/possum/possum.html a ještě od veram http://hadopasi.org/ostatni/JenTak/opossum/Veram_opossum.html |
Jakub S. 10.7.2009 11:10Jenom bych teda už dodal, že v jazyce někdejších viržinských Indiánů (ale ten fakt moc neovládám), ze kterého se to přebralo, a p a s u m znamená bílé zvíře, prostě bělák. Proč, ví pámbů. Tedy Manitou. Nebo který. Dělat mrtvého, doslova aji přeneseně, se krásně řekne to play/act possum. Protože je to jejich "obrana" (dojímá mě to - fakt to na šelmy zabere - ?!). V hovorovější američtině pak prostě to possum. Ano, Hani a Maričko - ? A dají se (poněkud) ochočit? Ty či ony v a č i c e ? |