3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pečeme cukroví - klasika i speciality

Opět zajdeme na návštěvu do Lenčiny pohostinné kuchyně - tentokrát se budeme pochopitelně zabývat cukrovím. Víte, co jsou to sádláky nebo sladký salám? Že ne? Tak si to přečtěte a vyzkoušejte... D. R.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
MaRi 15.12.2006 8:36

Re: Re: UŽ NYNÍ VIDÍM TU SMRŠŤ VÝTEK

vždyť je ještě malá. Možná příští vánoce...

aida 15.12.2006 8:35

Re: Re: UŽ NYNÍ VIDÍM TU SMRŠŤ VÝTEK

S cukrem, že jo? ;-) Jako malá jsem to milovala.

MaRi 15.12.2006 8:34

Re: Re: LENI

druhá nejjednodušší je rozpustit v kastrolku ve vodní lázni Ceres nebo Omegu a v rozehřátém tuku čokoládu na vaření nebo kaštany

LENKA S. 15.12.2006 8:33

Re: LENI

VEZMI  100 G ČOKOLÁDY NA VAŘENÍ A ROLÁMEJ JI NA KOUSKY. V PÍSKACÍM HRNCI NEB VODNÍ LÁZNI ROZPUSŤ  ASI 2,5 CM STOPROCENT.TUKU)OMEGY)  UKROJENÝCH PŘÍMO  NAŠÍŘKU  Z  CELÉ KOSTKY, VHOĎ KOUSKY ČOKOLÁDY, MÍCHEJ  A ROZPUSŤ JI. NEVAŘ A NEPŘIPAL JI, JINAK  NEPOŽIVATELNĚ ZHOŘKNE.DÍKY ZA POCHVALU. MŮJ RECEPT JE PO MÉ ZLATÉ BÁBRLÍNCE.  ZÍTRA V NOCI TO BUDE41 LET, CO JI POVOLALI ZA DUHOVÝ MOST. POCHVALA PATŘÍ JEN JÍ. JÁ TO JEN OPSALA A NIC NEUPRAVOVALA.

Fallowa 15.12.2006 8:18

MILÁ LENKO,

UDĚLALA JSI MI VELKOU RADOST R^- DOUFALA JSEM,ŽE BUDE V MLSOTNÍKU NĚJAKÉ NEPEČENÉ CUKROVÍ (LINECKÉ,VANILKOVÉ I KOKOSOVÉ CUKROVÍ JSEM PEKLA MINULÝ TÝDEN),TEDˇ JSEM CHTĚLA NĚCO,CO NEPOTŘEBUJE ULEŽET,NEBO NĚCO NEPEČENÉHO -DĚKUJU:-)!

Fallowa 15.12.2006 8:10

Re: LENI

Li,ani se Ti nedivím,že jsi snědla něco sladkého:-) - je to dobré na nervy a dodá energii;to teď potřebuješR^!Držím Boomince i Tobě palce,aby jste to do Vánoc zvládlyV.

zana 15.12.2006 8:06

Re: UŽ NYNÍ VIDÍM TU SMRŠŤ VÝTEK

A CO TEPRVE TAKOVÝ, CO MAJ RÁDI SYROVÝ ŽLOUTEK;-)

zana 15.12.2006 8:05

AHOJ LENKO

CUKROVÍ VYPADÁ FAJN, JEN JÁ  PEČU ROHLÍČKY Z MANDLÍ. JEŠTĚ SPÁCHÁM "TU MRCHU ZATRACENOU", CO JSEM O NÍ PSALA MINULÝ VÍKEND A MÁM HOTOVO.

PŘEJU TI HEZKÝ A KLIDNÝ VÍKEND!!

zana 15.12.2006 8:01

Re: LENI

koupit v krámu;-) - v kovově vypadajícím pytltlíčku, mají hořkou, mléčnou a snad i bílou.

Holky, nedejte se !!VV

Li 15.12.2006 7:44

LENI

PARÁDA ! TLAPKY PODLE TVÉHO RECEPTU JSOU TY NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ A JÁ TO MŮŽU POSOUDIT, PÁČ JE TO MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ CUKROVÍČKO !!R^ DNESKA JE MUSÍM ZNOVA UPÉCT, PÁČ VČERA JSEM PŮVODNÍ ZE ZOUFALSTVÍ NAD BOOMČOU SEŽRALA 8-o

SÍM SÍM, HOĎ PO MĚ CO NEJJEDNODUŠŠÍ RECEPIS NA KAKAOVOU POLEVU - JU? DĚKUJI !!!!!!;-)

Xerxová 15.12.2006 7:04

Re: UŽ NYNÍ VIDÍM TU SMRŠŤ VÝTEK

LENKO,  NEBOJ,  TO  SI  MUSÍ  KAŽDÝ  ROZMYSLET  SÁM,  CO  RISKNE.  JÁ  TAKY  ZDOBÍM  PERNÍČKY  "SNĚHEM" - TAKŽE  SE SALMONELA I  NA MĚ  SMĚJE...  A  ZBYTKY  OŘECHOVÉ  NÁPLNĚ  PO  OŘECHÁČKÁCH  TAKY ZMIZÍ  IHNED...

PEČENÍ  S  BETKOU  JE  ZA  TREST. HLÍDÁM  HORKÉ  PLECHY,  TĚSTO  NA LINCE,  HOTOVÉ CUKROVÍ,  LEZE I DO OTEVŘENÉ  HORKÉ  TROUBY.... JE TO VELMI PODOBNÉ,  JAKO  S  MLAĎASKOU PŘED MNOHA LETY.  ALE TAM TO ALESPOŇ VEDLO KE KRÁSNÉMU POVÍDÁNÍ A TAKY SE TY MALÉ RUČIČKY NĚCO  NAUČILY... A BETA NEPOMŮŽE A NEPOMŮŽE 

Hana Williamson 15.12.2006 6:29

TEDA LENKO

VZDYT VY UZ MUSITE BYT ZAVALENI CUKROVIM

LENKA S. 15.12.2006 2:13

JEŠTĚ SE POKUSÍM NAPRAVIT SVOU REPUTACI RECEPTEM PRO ZOUFALCE.

PRO TY, KDO JEŠTĚ NEMAJÍ NAPEČENO, ASPOŇ VYNIKAJÍCÍ VANILKOVÉ  ROHLÍČKY, KTERÉ SE NEMUSEJÍ VŮBEC ULEŽET. RECEPT JSEM DOSTALA PŘED NĚKOLKA DNY  OD PŘÍTELKYNĚ A IHNED VYZKOUŠELA. BOHUŽEL. ROHLÍČKY NEMĚLY DELŠÍ ŽIVOT NEŽ JEPICE A MŮJ JIŘÍ JE MOC VELEBIL. JÁ HLOUPÁ JE NECHALA V TROUBĚ. JIŘÍ JEN CHODIL KOLEM A V NESTŘEŽENÉ CHVÍLI  OTEVŘEL TROUBU,HRÁBL NA PLECH , NACPAL SI HRST DO ÚST A PRCHAL PŘED MÝM HNĚVEM DO BEZPEČÍ. JSOU FAKT OKAMŽITĚ JEDLÉ. JEN  JSOU VELICE KŘEHOUNKÉ, TAKŽE SE JICH PŘI NEOPATRNÉM OBALOVÁNÍ VE VAN.CUKRU HODNĚ ZLÁME. TADY JE RECEPT:240 G HLADKÉ MOUKY,160 G  OPRAVDOVÉHO MÁSLA( NE HERY!!!),50G MOUČK.CUKRU,100G MLETÝCH VLAŠÁKŮ,1 ŽLOUTEK,  MOUČK.+ VANIL. CUKR NA OBALENÍ. POSTUP VÝROBY I ZPŮSOB PEČENÍ JE STEJNÝ JAKO VÝŠE.

LENKA S. 15.12.2006 0:43

UŽ NYNÍ VIDÍM TU SMRŠŤ VÝTEK

JAK? !!SYROVÉ VEJCE APOD?! ŘÍKÁM TU NAHLAS : KDO CHCE OCHUTNAT ÚLY A  NEPEČENÝ SALÁM,  PROSTĚ RISKOVAT MUSÍ.  TY RECEPTY POCHÁZEJÍ Z DOB  MÉ BABIČKY, KDY  SE O SALMONELE NEVĚDĚLO ZHOLA NIC, JELIKOŽ  JÍ SLEPIČKY NETRPĚLY. ANEBO TRPĚLY, ALE JEN TAK  MÁLO NEBO V TAK MALÉM MNOŽSTVÍ, ŽE SE TA  SYROVÁ VEJCE TEHDY POUŽÍT DALA  A  BEZE  STRACHU.VÍM, ŽE SALMONELOU JSOU ZAMOŘENY DOSLOVA VŠECHNY  CHOVY DRŮBEŽE NEJEN U NÁS, ALE  JÁ MILUJU ÚLY A NEDOKÁŽU NERISKOVAT. TAK MNE MILÍ ZVÍŘETNÍČCI NEUTLUČTE SVÝMI ČEPICEMI ČI  KLOBOUKY.VŠAK KDO NECHCE, AŤ NECHÁ TAK.