5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nemožná pie aneb takhle asi vařili pejsek s kočičkou

Při svých prvních návštěvách v ČR jsem nesměla do kuchyně. Maminka asi nevěřila, že jsem se konečně naučila vařit. Potom jsem se nějak do kuchyně dostala, a ejhle! Kuře na meruňkách chutnalo všem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
possum 6.8.2006 16:16

pro vsechny,

kteri si mysli, ze jsem neco vynechala, nebo ze je opravdu nemozny ho udelat, nebo dokonce, ze jsem si tenhle recept vymyslela, nebo cokoliv jineho: dostala jsem ho, pred asi 30 lety, od Novo Zelandske kamaradky. V ruznych obmenach je na Google more receptu na tuto pie.

Sara 21.8.2006 23:08

Re: pro vsechny,

Possum, dik za opoved, vyzkousim to znovu a lepeji. Pevne verim, ze se zadari.

sara 5.8.2006 2:04

PIE na sladko - uspech se NEKONAL

tak jsem se zaskocila optat, zda FAKT jen vejce, mleko, mouka + ingredience sladke ci slane. A jak tak tady ctu, vidim ze jo. Uf. Delala jsem sladkou verzi, pridala cukr i orisky, ale testo mi pripadalo porad prilis tekute, jak na palacinky, pridala jsem asi jeste 1/4 hrnku mouky, porad tekute. ;-(. Po upeceni to vypada vcelku dobre, okraje pekne propecene, ale vnitrek vypada i chutna jako nedovarenej pudink. Dyl uz to ale v troube zustat nemohlo, pripalilo by se dno i kraje. Tak ted nevim, "kde soudruzi v NDR udelali chybu"........

possum 5.8.2006 13:55

Re: PIE na sladko - uspech se NEKONAL

Tak znovu: sladka (ackoliv testo vypada ridke, je to presny rozpocet)  se pecenim rozdeli na tri vrstvy. Testovy spodek, pudink (celkem tuhy) a kokosovy (popripade oriskovy) vrch. Tak opravdu nechapu, proc se to lidem v CR nevede??? Ackoliv, blbost, mame se vede. A prave v CR jsem to poprve zkusila s polohrubou moukou a povedlo se. Mozna i lip nez s tou hladkou. Tady ovsem zasadne vse delam s hladkou. :-/ 

gerda 20.7.2006 9:59

něco mi v receptu chybí

není tam žádné kypřidlo, ani kvasnice ani prášek ani jedlá soda. Fakt je tam všecko????

possum 20.7.2006 14:03

Re: něco mi v receptu chybí

;-D;-D;-D Proto se to jmenuje nemozna pie (paj). ;-D;-D;-D    Proto, jak pisu v clanku, mama Janu pozvala a varila to az kdyz Jana byla tam, protoze by tomu taky neverila. Jako kazdy, kdo ten recept vidi napsany. A kdyz Jana koukala, tak opravdu rekla, ze je to nemozny a takhle asi varili pejsek a kocicka. ;-D  Jak jsem psala nize, sladka se rozdeli (pecenim) na tri vrstvy. Slana, jak pise i Hana, je spis jako quiche. Dve vrstvy.

M-k 20.7.2006 15:46

Re: Re: něco mi v receptu chybí

jo a kde je maso, k te cmunde? :-)))))

nazdar possum ;-D no dobre, za snahu mas za 1* a kdyz tam neni zadny maso, tak za provedeni jen za 3, tak honem napis jeste nejaky masovy recept, at si tu znamku vylepsis R^;-D

possum 20.7.2006 16:03

Re: Re: Re: něco mi v receptu chybí

8-o8-o8-o M-k, ty neumis cist !!!!!! Co je tohle ???  >nakrájená šunka, sýr, cibule. Tuňák, cibule, sýr. Krevety, cibule, sýr. Krabi, cibule, sýr. Slaninu, rajčata, sýr. Kuře (uvařené), kukuřice, petrželku, sýr. Kuře (uvařené), hrášek a mrkev, houbičky, cibule, sýr. Květák, cibule, paprika, sýr. ............ <     Tak, zpatky precist a znamku opravit!!!!!! Joooo a omluvit!!!!!!

M-k 20.7.2006 16:42

Re: Re: Re: Re: něco mi v receptu chybí

ach jo possum, mas bohuzel pravdu, vony sou takovy horka, ze jsem cetl jen kousek vo tech livancach a ja mam prazdnou lednicku, mimo piva, tak pardooooon! ;-D

mas dvakrat za 1* , za technicky a umelecky dojem a vyhravas prvni cenu mikrovlnku, co je zaroven i mycka nadobi a vysavac s integrovanou sekackou na travu ;-D;-D;-D 

Blahopreji!!!

Hana Williamson 19.7.2006 4:58

Pro Possum a ostatni

Jak jsem slibila, tak jsem udelala. Stravila jsem pul dne ve spitalu zavadenim dlouhe jehly do kloubu, aby zjistili cemu se tam nevede. Prednosta mne privezl domu umrtvenou, cili bezbolestnou a tak jsem v remosce zpatlala ten slany pie podle Possum. Rajcata, oprazena slanina, tunak z konzervy, cibule, petrzel ze zahradky, ruzne zbytkove syry nastrouhane, polopalive papricky (tez zahradni prebytek) a jeste cosi, co uz ani nevim. Je to bezvadny. NEBOJTE SE PUVODNI TEKUTOSTI. Remosku (troubu) treba predehrat. Dostane to konsistenci neco mezi quiche a omeletou. Perfektni na vyklizeni lednicky. Vysoce doporucuji.

possum 19.7.2006 12:22

Re: Pro Possum a ostatni

Tak nalada zase zpravena! Aspon, ze se tobe povedla. :-)  Ja dost dlouho premyslela, nez jsem to sem napsala a poslala. Ale potom, jak jsem mluvila s mamou, jsem si rekla, ze  bych se mela podelit. Ja opravdu nechapu, jak se tenhle recept muze nepovest?8-o8-o

Iva 18.7.2006 19:45

teda possum :-(

tak jsem riskla sladký koláč. Pořád tekl a tekl a tekl. Nakonec už se tvářil upečeně i našťouchnutí, vyklopen a vytečen. Naštěstí Přednosta miluje tekuté buchty, takže si sedl se lžící a dlabal až se mu dělaly boule za ušima, holčičky ho taky ocenily. Akorát já jsme na to čučela jak puk.

possum 19.7.2006 12:15

Re: teda possum :-(

Ivo, tak to cumim!! Jeste NIKDY se NIKOMU nepokazil. A to ho delam i v praci!!!! (A neptej se co delam  ;-D ).

Iva 19.7.2006 16:30

Re: Re: teda possum :-(

Tak já se teda radši neptám;-D. Rodinka tvrdí, že pokoženej nebyl, že byl tak akorát upečenej. Že mám jen já mylné představy, že těsto musí být propečené.;-)

possum 20.7.2006 13:56

Re: Re: Re: teda possum :-(

ted mi neco doslo. VYKLOPENEJ?????  No, jestli jsi ho vyklopila 'vzhuru nohama' , tak stred mohl vyklouznout. Kraji se v pekaci. Nebo velmi OPATRNE sesune na talir. U te sladke je zaklad , pak ten puding, ktery je jako puding, tudiz se muze rozjet, a pak ten povrch.

Vave 18.7.2006 14:46

lLidunko,

u Tvé pozvánky na neděli jsem učunila dotaz na podrobnosti ! Prosím, prosím !

Lída Š. 18.7.2006 14:53

Re: lLidunko,

Odpověď už tam máš taky;-)

Vave 18.7.2006 15:12

Re: Re: lLidunko,

Děkuju, to už se tam doptáme. teda já se doptám, protože chlapi se na cestu zásadně neptají. :-) Přeju všem Zvířetníkům krásné odpoledne.

Mirka - Houston 18.7.2006 14:40

Dik za recept.....

Possum, tvuj recept vypada velice dobre. R^    Diky za nej! Urcite vyzkousim, uvidime. Rychle recepty - typu, zamichat a upect, primo zboznuji. Ono se to ostatne ve zdejsim teple / stale trvajicim - 38C /, ani jinak delat neda. Tak jeste jednou  DIK, a zase neco dobreho vyber a skrabni!

possum 18.7.2006 16:35

Re: Dik za recept.....

Ted je tu ziiiima. Okolo 15 stupnu. Ale v lete pres 40. Takze vim, jak na tom jsi.;-D A ja rychle recepty moooc rada. ;-)

JoVo 18.7.2006 14:39

Pro TOJEFUKA i ostatní.

   Tojefuku, vím, že nerad klikáš na odkazy, ale tenhle za to stojí . 8-ohttp://www.rozhlas.cz/praha/recepty/_zprava/260519

tojefuk 18.7.2006 14:43

Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

Ani nemusím klikat, abych věděl, že jsou tam cukety! Seš odhalenej, poťouchlíku!;-D

JoVo 18.7.2006 14:55

Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

;-D;-D;-DJó, jó, ale tyhle recepty jsou vymakaný pro fajnšmekry. Sliny by Ti kapaly jen při čtení o výrobě těchto specialit .8-o

tojefuk 18.7.2006 15:09

Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

Jestli fajnšmekr = cuketofág, nechci být fajnšmekr!

JoVo 18.7.2006 15:17

Re: Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

Já to s Tebou myslím jenom dobře, ani nevíš o co přicházíš.;-)

JoVo 18.7.2006 15:20

Re: Re: Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

:-/Ten cuketofág mně připadá jako sarkofág. :-/

tojefuk 18.7.2006 15:28

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

Jistě - jak začneš, tak skončíš!

JoVo 18.7.2006 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

;-)Musíme tam fšichňi.:-)

Kardiak 18.7.2006 19:16

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Pro TOJEFUKA i ostatní.

Ale ne najednou.To by byla tlačenice.!!!

Lída Š. 18.7.2006 14:19

Zvířetníci díky:-)

Už "roztávám";-) Včera mě pobavila kolouší slečna ZZP;-D Lehla si pod posed a okusovala velké stéblo trávy a děsně u toho mlaskala. A pak se ozvala  rána!! Ona ta holčina měla nějaký bříškový problém a tak strašně prděla;-D Neuvěřitelné rány na tak malinké tělíčko;-D;-D;-D