Neděle 13. července 2025, svátek má Markéta
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Nejen rybou živ je člověk

Tatánkovou celoživotní vášní jsou ryby, jak jsem tu již psala… Ovšem nějaký ten doplňující koníček tu byl vždycky. Nyní jsou to hlavně včely a ještě před včeličkama tu byly kaktusy a citrusy.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

muf

23. 5. 2008 12:57
Se zpožděním..

Vsechno nejlepsi k narozkam!

0 0
možnosti

Mánek

23. 5. 2008 7:37
Moc hezké počtení a inspirace!

Až se mi zdálo, že sedím u toho grilu a cítím vůničku grilovaného plecka. :-P 

A kaktusy můžu taky, i ryby! ;-D

0 0
možnosti

Bubu

25. 4. 2008 19:46
Diky všem

Dnes jsem se courala, byla jsem se podívat na kaktusy a nejen na ně v Olomouci na Floře (to mi to pěkně vyšlo, že?), tak odpovím na všechno najednou (doufám).

Opuncie v našich podmínkách skoro nekvetou. Mě ještě nevykvetly ani jednou, ale zrovna dnes jsem si fotila jednu rozkvetlou v Olomouci ve skleníku.   Čerstvý zázvor je jiný než sušený, je daleko štiplavější, ale dát se dá do lecčehos. Již zmíněná polévka, jakákoli čínská variace, do sekané ho taky přidávám, nebo třeba pečenému kuřeti do bříška.  A 12kg masa pro 20 lidí na zahradě vážně není moc. Ani se člověk nenadá a sejde se lidí kupa.

A MaRi, jestli se ti obrázky líbí, klidně si je zkopíruj.

Díky všem za ohlasy a jestli budete něco zkoušet, dejte vědět, jestli chutnalo.

0 0
možnosti

dalmatin

25. 4. 2008 19:13
Jej,

to je paráda. Kaktusy jsou nádherné, já je nějak neumím.. Nebo jsem to nezkoušela. Ale ten šašlik je snad ještě lepší :-D. Kdysi jsem s kamarádkou na letní brigádě dělala 17 tisíc! ražniči na strážnické slavnosti. Ale v jiné kvalitě ;-)

0 0
možnosti

štětinka

25. 4. 2008 17:15
teda mě uneslo

dávkování. Zadělávat na grilování v zelňáku z 12 kg masa....to je neuvěřitelný!R^;-D

0 0
možnosti

zana

25. 4. 2008 21:17
Re: teda mě uneslo

že jo?8-o

Já teda jsem pro - maso nemusím často, ale když už, tak pořádně (asi jako ten pračlověk: dlouho všelijaký kořínky a bylinky, než konečně mamut spadnul do jámy;-);-D;-D)

0 0
možnosti

Bláža

25. 4. 2008 16:01
:))

Kaktusy jsou nádherné! To je podívaná! Máme na chatě opuncii, jenže nekvete. Poradíš mi milá Bubu, jak to udělat, abych kromě každoročně zapíchaných jemných jehliček kdekoliv na svém těle měla taky radost z květů? A ta fotka šašliku mě přímo vhání sliny do pusy, mňam!

0 0
možnosti

Dede

25. 4. 2008 13:20
co s čerstvým zázvorem?

Milá Bubu, mám doma čerstvý zázvor (pozůstatek léčení bolavých krků:)) a nějak nemám (v téhle domácnosti) ten sušený mletý. A zkusit bych to chtěla. Jak to asi zkusit dávkovat, abych to nepřehnala? :-)

0 0
možnosti

Xerxová

25. 4. 2008 13:48
Re: co s čerstvým zázvorem?

musím se smát - když naše babča koupí zázvor, tak udělá maso na zázvoru, na jemno ho nakrájí do jakékoli polívky, objeví se druhý den v sekané a taky ho přistrouhá do polívkových nočků... Prostě málo, ale všude. Když už je a je čerstvý;-D;-D

0 0
možnosti

Tečka

25. 4. 2008 9:43
Tedy Bubu

Kaktusy - smekám, šašlik - slintám.  Kaktusy jsou nádherné.

Kaktusy jsem měla taky, měla jsem jich asi 300, většinou Lobívie. Pak jsem se přestěhovala do paneláku, naštěstí měl byt balkon, ale stejně to nebylo ono, většinu jsem rozdala a nechala si jen pár. Teď je můžu dávat po zmrzlých na zahradu a je jim tam dobře.

Tvým kaktusům můj veliký obdiv. 

0 0
možnosti

MaRi

25. 4. 2008 9:23
Šárko, to je nádhera

teda hlavně mám na mysli ty rozkvetlé kaktusy, i když i to papání vypadá taky velmi nadějně. (Mohla bych si "ukrást" do PC ty krásné obrázky???")

0 0
možnosti

Alča

25. 4. 2008 8:13
Jéjda

krásné kytičky, vońavé masíčko a dortík nakonec, to je dneska paráda!R^

0 0
možnosti

evva

25. 4. 2008 16:48
Re: Jéjda

s dovolením se zařadím, nějak takhle jem to chtěla napsat :-)

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz