Diskuse
MLSOTNÍK: Nejen rybou živ je člověk
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Mánek
Moc hezké počtení a inspirace!
Až se mi zdálo, že sedím u toho grilu a cítím vůničku grilovaného plecka.
A kaktusy můžu taky, i ryby!
Bubu
Diky všem
Dnes jsem se courala, byla jsem se podívat na kaktusy a nejen na ně v Olomouci na Floře (to mi to pěkně vyšlo, že?), tak odpovím na všechno najednou (doufám).
Opuncie v našich podmínkách skoro nekvetou. Mě ještě nevykvetly ani jednou, ale zrovna dnes jsem si fotila jednu rozkvetlou v Olomouci ve skleníku. Čerstvý zázvor je jiný než sušený, je daleko štiplavější, ale dát se dá do lecčehos. Již zmíněná polévka, jakákoli čínská variace, do sekané ho taky přidávám, nebo třeba pečenému kuřeti do bříška. A 12kg masa pro 20 lidí na zahradě vážně není moc. Ani se člověk nenadá a sejde se lidí kupa.
A MaRi, jestli se ti obrázky líbí, klidně si je zkopíruj.
Díky všem za ohlasy a jestli budete něco zkoušet, dejte vědět, jestli chutnalo.
dalmatin
Jej,
to je paráda. Kaktusy jsou nádherné, já je nějak neumím.. Nebo jsem to nezkoušela. Ale ten šašlik je snad ještě lepší . Kdysi jsem s kamarádkou na letní brigádě dělala 17 tisíc! ražniči na strážnické slavnosti. Ale v jiné kvalitě
štětinka
teda mě uneslo
dávkování. Zadělávat na grilování v zelňáku z 12 kg masa....to je neuvěřitelný!
zana
Re: teda mě uneslo
že jo?
Já teda jsem pro - maso nemusím často, ale když už, tak pořádně (asi jako ten pračlověk: dlouho všelijaký kořínky a bylinky, než konečně mamut spadnul do jámy)
Bláža
:))
Kaktusy jsou nádherné! To je podívaná! Máme na chatě opuncii, jenže nekvete. Poradíš mi milá Bubu, jak to udělat, abych kromě každoročně zapíchaných jemných jehliček kdekoliv na svém těle měla taky radost z květů? A ta fotka šašliku mě přímo vhání sliny do pusy, mňam!
Dede
co s čerstvým zázvorem?
Milá Bubu, mám doma čerstvý zázvor (pozůstatek léčení bolavých krků:)) a nějak nemám (v téhle domácnosti) ten sušený mletý. A zkusit bych to chtěla. Jak to asi zkusit dávkovat, abych to nepřehnala?
Xerxová
Re: co s čerstvým zázvorem?
musím se smát - když naše babča koupí zázvor, tak udělá maso na zázvoru, na jemno ho nakrájí do jakékoli polívky, objeví se druhý den v sekané a taky ho přistrouhá do polívkových nočků... Prostě málo, ale všude. Když už je a je čerstvý
Tečka
Tedy Bubu
Kaktusy - smekám, šašlik - slintám. Kaktusy jsou nádherné.
Kaktusy jsem měla taky, měla jsem jich asi 300, většinou Lobívie. Pak jsem se přestěhovala do paneláku, naštěstí měl byt balkon, ale stejně to nebylo ono, většinu jsem rozdala a nechala si jen pár. Teď je můžu dávat po zmrzlých na zahradu a je jim tam dobře.
Tvým kaktusům můj veliký obdiv.
MaRi
Šárko, to je nádhera
teda hlavně mám na mysli ty rozkvetlé kaktusy, i když i to papání vypadá taky velmi nadějně. (Mohla bych si "ukrást" do PC ty krásné obrázky???")
Alča
Jéjda
krásné kytičky, vońavé masíčko a dortík nakonec, to je dneska paráda!
evva
Re: Jéjda
s dovolením se zařadím, nějak takhle jem to chtěla napsat
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz