21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Nejen chlebem je živ člověk

Toto platí zvláště v parném australském létě, když se teploměr šplhá ke čtyřicítce. Pak je nejlepší potravou tekutý chléb ve formě dobře vychlazeného pivečka. V klimatických podmínkách které v Austrálii vládnou, není divu, že pití piva je národní sport.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 11.3.2007 7:30

Re: Re: Knihovna -

Taky jsem z toho neveselá. Kdyby se to postavilo u nás v Bohnicích, tak by se mi to nakonec třeba i mohlo líbit, ale tady!!! Já jsem rodák kousek vedle ;-(;-(.

zana 11.3.2007 7:27

Re: Re: extrém pro hračičky

Olafeee;-D;-D;-D;-D

Jakub S. 10.3.2007 22:21

Re: Paráda - 1*!

Na tebe si tady dám pozor, vyplatí se!

Jakub S. 10.3.2007 22:13

Re: Knihovna -

jednoznačně,  i mně, okamžitě. Bude to strašný, světový pr*ser nad Prahou. Jsem zdrcený a zoufalý ze servility našich architektů a dokonce arch. Lukeše. V porotě nebyl ani jeden znalec historie architektury a urbanistiky, estetik ani kunsthistorik, předseda: cizinka, nic s Prahou. Tohle je něco jiného než Anděl, Tančící dům či Sovovy mlýny - tohle je čelní rána celému tisíciletému organismu tohoto města. Postavte si to kdekoliv na jakékoliv pláni, budu tam lákat všechny cizince a chlubit se tím. Tady je to hrůza. Studená škrtící amébovitá hrůza. Stejná hrůza a nesmysl, jako dostavěný prešpurský hrad, jako funklnový gotický palác na Špilberku. Nové dílo Evy Jiřičné ve Zlíně, pozor: úžasné a snové - nebude mít nic společného s dosavadním Zlínem - přesto od nynějška jsem s ním smířen, předem. Proti tomuto - ! Je to na úrovni zprasení Svobodaplacu v posledních desítiletích.

olaf 10.3.2007 17:47

Re: Re: Re: Drazí zvířetníci, pomoc.

Ou ou ou, velmi se omlouvám, nejsem příliš pravidelný přispěvatel. Brambory ničím nezaléváme, je to dietnější a pěkně se propečou a oddělují od sebe. Nezakrýváme. Do těch vrstev možno klidně přidat třeba i plátky rajčat - je to takové jarně letní "patate primavera". ;-)

olaf 10.3.2007 17:42

Re: extrém pro hračičky

Opožděně, ale přeci. Taková rychlovka hvězdného dortu (ocení asi jen dospělí). Normální dort, lehce rozšlápnutý s otiskem "pohorky" a nápis: Malý krok pro člověka, velký krok pro lidstvo". Možno přidat i malou americkou vlaječku (možno i malé srdíčko s přípisem: "Byli jsme tu Neil+Buzz"). ;-P

zana 10.3.2007 13:27

Re: Milá K., teda tohle jsem prožíval -

jé, ten jsem taky dělávala, když byl synek malej. Kolikpak asi bude letos pampelišek?:-)

Jakub S. 10.3.2007 13:25

Třešňové? Úžasné.

Ale musí to být přímo belgické kriekbier a dojít si na ně do nejstaršího lokálu v Lovani jménem Domus z 15. století nebo do jedné z (v létě) nesčetných zahrádek před staletými domy tam, dívat se líně na tu krásu fasád navrchu všude a těch studentek všude dole, pak zase zkusit jahodové, pak si ještě v hotelu s prosklenou stěnou na korzo dát před spaním horké espreso, , líně si listovat v Le Soir, litovat, že člověk není kuřák doutníků, vyměňovat si úsměvy s lidma venku... C´est la vie, la-bas... - A medové přece dělají v Černé Hoře, jenže mají krutě malý výstav... Chodím na ně roky do Ogaru. Dyž vy nevíte, co to je. - A když jsme v těch Flandrech: Víte někdo o něčem tak unikátním, jako je (už to vím jenom foneticky) krachbier? Napovím: to krach znamená v jazyce flámských žab žbluňk!

Jakub S. 10.3.2007 13:11

Ahoj. No je to přece ve hvězdách, ne?

A pak stačí chvilku študovat astronomii a je všecko jak na talíři... A my tam můžeme čučet jak blbí a nic...

Jakub S. 10.3.2007 12:54

Milá K., teda tohle jsem prožíval -

a současně si mohl uvrtět hlavu (to bych nerad překládal): vyhazovat kompoty? Já mám 20-25 let doma ve sklepě i na chatě, co stavěl tatínek, ve sklepě ve skříni. Normálně je postupně občas prostě baštím - Jsou-li plesnivé (cca desetina), vidím to, ne? Jinak absolutní lahoda, dokonce často šťáva zrosolovatělá tak se to hodí na něco dát nahoru na ozdobu. - A vy jste to vezli dát okoštovat k Jelínkovi? Něco víc o tom, prosíím! - A po pampeliškovém medu sa mi  c n i e už dvacet let, co jsme to dělali pro děcka, a všici naši rodiče taky. Už dávno nemám - tak třeba zkusím - kdo nezná, neví, co je dobré - u mě by nezbyl, průběžně by furt ubýval do čaje, na chleba, do vloček...

veram 10.3.2007 0:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak tohle si schovám,

V Ječné je malý pivovar.. Koukněte, co tam mají. A na spořilovské konečné jedenáctky je První piwní tramway, velmi originální hospůdka.Počtěte si,co mívají. :-D:-D:-D Ale já chodím na vínko do Lechovického sklípku u rybníku Hamrák.:-D:-D:-D

Bláža 9.3.2007 20:37

ZVÍŘETNÍCI POZOR!!!!!!!!

Kdo je registrován na Hadopasech, nenechte si ujít nové fórum Setkání! Kdo stále ještě váhá s registrací na Hadopasech, pak by se měl co nejdříve registrovat, nejlépe pod svým nickem, jak ho známe ze Zvířetníku, (usnadní tak práci Tosce, nebo Bede), aby se mohl podívat, co se dějě nového!!!!!! Je to akce Zvířetníkovská a proto je tak trochu utajená ;-P

zana 9.3.2007 18:35

Re: Re: Re: Re: Re: Tak tohle si schovám,

Terro, tyhle ovocný piva teda taky nee, ale v Praze v Ječný je malej pivovar. A tam dělají kávový pivo a to nemá chybu;-)

RenataE 9.3.2007 17:48

Milá veram,

jak se instaluje prohlížeč VERAM? Teda co ten dokáže všechno najít....:-)

baty 9.3.2007 16:07

Re: Re: Re: Re: extrém pro hračičky

´Veram, ty jsi neskutečná,to by nezvládlo kompletní naše fakultní středisko výpočetní techniky. Terra má pravdu, ty jsi živej gůgl.

julča 9.3.2007 16:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám také kulinářský problém

trošku mi to připomnělo ty nové návrhy Národní knihovny ;-D;-D;-D

Bláža 9.3.2007 16:03

Re: Drazí zvířetníci, pomoc.

Já vařím z krůtího masa guláš, ale možná je na to krůtích plátků škoda. Normálně nakrájím masio na kostičky, na cibulce zprudka osmahnu, přidám mletou papriku, pepř, sůl a majoránku a zaliju vývarem, nebo vodou. Ke konci dušení - maso je měkké rychle, dochutím kečupem a česnekem. Je to rychlé, dietní a může se podávat s čímkoli - těstoviny, knedlíky, noky, brambory, chleba....

veram 9.3.2007 15:45

Re: Re: Re: extrém pro hračičky

:-D:-D8-o8-oHele! :-D8-o:-D

terra 9.3.2007 15:00

Re: Re: Re: extrém pro hračičky

A Julčo, samozřejmě že bychom rádi vesmírný dort. Jenže nám ho nikdo neupeče, tak to svádíme na mlaďase... to je jako s těmi vláčky, stavebnicemi a tak. :-D 

terra 9.3.2007 14:58

Re: Re: extrém pro hračičky

Olafe, nezapomeň své nápady alespoň do doby, než těm špuntům bude tolik, aby ocenili zbytky transportní rakety poházené pod stolem a tušili, co tajemného se povídá o Oblasti 51. Tedy, ehm... já bych je ocenil určitě... Pěkný den:-)

terra 9.3.2007 14:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám také kulinářský problém

To UFO nemá chybu!!A ještě navíc ta fialová barva...

terra 9.3.2007 14:47

Re: Re: Re: Re: Tak tohle si schovám,

Nee, Zdeno b.p. - radši ne. Pil jsem třešňové a medové (bylo z Trutnova), a ještě jakousi příchuť, ale není to ono. Já rád pivo hořké a silné, a nejraději řezané (taky ho nepiju moc), když už bych něco zkoušel, tak spíš tmavší ležákovou klasiku. Ale při ceně necelých 3 tisíc za soupravičku si ten experiment možná ještě chvíli odpustím. Třeba si o něj napíšu Jéžiškovi...

veram 9.3.2007 14:43

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám také kulinářský problém

Julčo, to je legrace hledat dortové rakety! Mám další: tady ,a tady je ztroskotaný létající talíř vyrobený z bábovky :-D

Yezi 9.3.2007 14:04

Re: Re: Re: Pááni

Jo, u nás je to taky tak, já radši pivo nebo víno, synek griotku a vaječňák;-D

Zdena b.p. 9.3.2007 13:31

Re: Re: Re: Tak tohle si schovám,

No, terro,  můžeš se pokusit o malinové, nebo jahodové. Já ho pila :-/. Bylo jako vzorek v expozici z Keni na veletrhu Grune voche  v Berlíně. Znám i lepší pití. Ale Domádo = domácí pivo slušné úrovně jsem už mezi pivovarskými nadšenci taky potkala.

YGA 9.3.2007 13:02

Re: Re: Drazí zvířetníci, pomoc.

Milý Olafe, zkusím to zítra v tom alobalu. Ty zapečené brambory - nemusí se ničím zalít (myslím rlozšlehané vejce, mléko nebo smetanu)? A v troubě se zapékají přikryté poklicí?

julča 9.3.2007 12:57

Re: extrém pro hračičky

Chlapi, vy jste úžasní. V Že vy byste taky rádi měli vesmírnej dort? ;-D;-D;-D;-D Mně se líbí, jak Olaf i Terra užívají výrazy, který já naprosto nemám ve slovníku ;-D;-D;-D;-D A potvrzuje se i to, že nejlepší na všech legracích je jejich vymýšlení, podruhé se pobavím, až to budu v noci s přednostou hňácat-musím Vám to zdokumentovat!:-):-):-);-D;-D;-D 

YGA 9.3.2007 12:57

Re: Re: Drazí zvířetníci, pomoc.

Milá Karolíno, tohle musím někdy zkusit - až budeme s manžou na to sami, protože dcera je dost konzervativní, co se jídla týče (zkrátká by ju člověk někdy zabil, protože nad neznámým jídlem ohrnuje nos, komentuje slovem fuj a přitom to nestrčí do huby). Ale až ji někam vyexpeduji, tento recept určitě zkusím - já mám totiž děsně ráda tresku ála losos a myslím, že to musí být fakt bašta.

julča 9.3.2007 12:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám také kulinářský problém

Veram, ta je taky dobrá! Jsou to prostě vlastenci ;-D 

olaf 9.3.2007 12:53

extrém pro hračičky

A co velký, kulatý, placatý dort a nadoře uprostřed napůl zabořený létající talíř a okolo marcipánové (či jiné) figurky v ochranných oděvech a okolo nápis Area 51.