29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Neexotická želví polévka

Na želví polévku není nutná želva a my si teď povíme jak na to…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
redneck Mike, Mississippi 4.7.2008 3:45

Pani Hano,

asi pre dvema dny jste se ptala jak na kadzu, nevim uz kde ten dotaz je, tak to pisi tady. Snad se k tomu dostanete.

  Nejucinnejsi prostredek proti kadzu je herbicid Banvel, problem muze byt, ze pro aplikaci Banvelu musite mit "Restricted use number", takze Vam ho nikdo neproda. Pokud mate nekoho, kdo Vam ho obstara - crop advisor, pesticide aplikator apod tak Vam urcite poradi spravnou rate...

  Pokud nemate nikoho kdo by Vam obstaral Banvel, muzete pouzit Round up PowerMax, resp. generica jako Buccaneer Plus nebo Credit extra. Tyto muzete koupit v mistnim Co-opu, nebo lepe u dodavatelu pro farmare napr. Helena, UPA apod... Rate je 3oz (nebo lepe 4oz) na galon vody. Tyto prostredky jiz obsahuji surfactant, ale muzete pridat 1oz. Tento postrik je ponekud pracnejsi, musite mature rostliny nejdrive posekat a postrikovat mlade pod nima...Good Luck...

Jakub S. 4.7.2008 0:35

Re: Zase pozde

Nějak se to fláká po dovolených, no...

Hana W 4.7.2008 0:21

Zase pozde

Ale jako pilny ctenar Mlsotniku smekam klobouk - tu bylinky to tam jisti.

alimo 3.7.2008 21:24

Bublanina

U nás se zase traduje, jak jsem pekla při přílžitosti první návštěvy tchánů v novém bytě, coby skoro čerstvá novomanželka bublaninu. Předesílám, že když jsem se vdávala, uměla jsem uvařit tak čaj...a možná i brambory:-D. Recept na bublandu jsem měla od mamky, vyzkoušenej a dobrej, rychlej, pekla jsem několikrát (trénovala:-D) a všechno v pohodě. V onen den D jsem vyrobila bublaninu z 6 vajec- třešňovou, a dala do trouby. Vyndala, abych posléze zjistila, že je uprostřed nedopečená, čili pro návštěvu nepoužitelná. Protože už třešně došly, vyrobila jsem druhou z meruňkama, opět z 6 vajec. Tentokrát jsem poctivě píchala špejlí, ale asi jsem se vždycky strefila do meruňky, protože bublanina byla dokonale připálená, čili opět nepoužitelná. To už jsem měla jen 4 vajíčka, ze kterých jsem brečíc vyrobila bublaninu s meruňkovým kompotem a od trouby mě vyhnal manža, buchtu upekl a bylo:-D .

zana 3.7.2008 17:37

Re: Re: Re: Re: Ranní snídaně

u nás v Bohnicích teď prší už asi půl hodiny hezky a rozumně, do toho trochu hřmí. Ale v centru je prej slejvák.:-/

zana 3.7.2008 17:34

Re: Re: Dámy - SOS!

Li, neboj, ono to půjdeV.  A nezapomeň, že - při vší úctě - o to jídlo vlastně tolik nejde;-)

zana 3.7.2008 17:33

Re: Jak jsem přivedl poprvé na oběd svou potomní ženu - patří k rodinným legendám!

Moc pěknej zážitek;-D;-D

zana 3.7.2008 17:32

Re: Re: Tréma? ANO

Tak tak - tvrdím, že mi chutná všecko, co jsem nemusela vařit;-);-D.

Bubu 3.7.2008 15:20

Re: Tréma? ANO

To si tak neber. Synek se bude chlubit slečnou a to co je na talíři nebude to hlavní. 

Já mám tchýni!vyučenou kuchařku s dlouholetou praxí v kuchyních restaurací různých cenových skupin od venkovské hospody, přes krkonošskou boudu a rekreační středisko v Jeseníkách až po nóbl restaurace.... Takže co se týče kynutých houskových knedlíků na ni nemám. Ve zručnosti a rychlosti taky ne. Jakou já měla trému! Navíc když člověk chce, aby to bylo jó dobrý, tak se just něco po... Ale nedám se. Mockrát se stalo, že jsem jí uvařila, ona si vzala recept, pak to uvařila šéfovi v práci a hned to měli na jídelníčku. Ovšem její kančí hřbet s mandlemi na červeném víně nemá chybu.

A navíc, ona po těch letech, kdy se furt otáčela okolo plotny, je tak vděčná, že jí někdo krmení strčí až pod nos....

Li 3.7.2008 15:03

Re: Re: Re: Ranní snídaně

Tady v Praze stále praží slunce ;-(

Li 3.7.2008 15:02

Tréma? ANO

Syn je totiž vyučený kuchař ;-(

LA 3.7.2008 14:49

Re: Re: Ranní snídaně

Hlásím, že déšť je v Plzni. Několik dní nevím, jestli vydrží, ale zatím prší celkem zdatně a rozumně.

Hana W 3.7.2008 14:41

Re: Jak jsem přivedl poprvé na oběd svou potomní ženu - patří k rodinným legendám!

Jen tak ve stoje na odchodu do uradu - tohle je bezvadna story

Hana W 3.7.2008 14:39

Re: Re: Re: Re: Dámy - SOS!

Masicko jako oblacek dle Bubu vrele doporucuju. Stala se z toho stalice u nas doma.R^

Li 3.7.2008 14:39

Re: Ranní snídaně

Ano ano ano. Zajímalo by mě, kam zmizel déšť. takový ten co padá z nebíčka několik dní, takový ten chč....a .....je ?Teď se akorát tak zatáhne, spadne přívalák nebo nic a jde to dál. Voda zmizí, zem je de facka suchá :-/

otylka 3.7.2008 13:33

Re: Jak jsem přivedl poprvé na oběd svou potomní ženu - patří k rodinným legendám!

bezva ;-D

otylka 3.7.2008 13:31

Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

pangas je sladkovodní sumeček z Vietnamu a připojuji se ke všeobecné chvále, je to dobrota;-P

Karolína 3.7.2008 13:04

Re: Re: Re: Re: Re: Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

Odzkoušeno i v těstíčku! Vajíčko, trochu solamylu, trochu mléka, pepř, prdopeč - špetička, mletá paprika, česnek, jakékoliv další koření dle výmyslu! Omrmláme a šup s tím na tu pánev! Mooooc dobré, křehounké díky prdopeči, opravdu doporučuji!

Jakub S. 3.7.2008 13:00

Jak jsem přivedl poprvé na oběd svou potomní ženu - patří k rodinným legendám!

Moje maminka, střelená drobná trhlá nadšená kantorka Č a VV, se nadchla, že udělá  n ě c o, co už léta ne: jazyk v polské omáčce! Brusinky a všecko, správná smetana na šlehačku a vůbec (to  v ů b e c  nebylo samozřejmé - mluvím o roce 73!). Tak jsem vypadl, abych ji dovedl, ona přišla v krásném lehkém tmavém kostýmku, co měla na vernisáže, a saténové halence s krajkovým (Horňácko) fiží. Představena a do obýváku k velkému stolu a máti už nadšeně servíruje - a už je to na talířích, krásná pohoda, příbor do ruky a já z té radosti, že všecko klape, zdvihnu ruku a s úlevou pravím: Tak obě, teď nastane parádní jídlo, a při něm nebudem nic řešit, dyť jsme od rána nejedli - a na dotvrzení klepnu do stolu. No - ne do stolu - do okraje talíře s jazykem item polskou omáčkou. Vše letí bleskem vzduchem přímo na ni. Kostýmek, halenku, fiží... Ztrnutí. Máti zvyklá ale ze školy řešit cokoliv i něco jiného bleskově vyskakuje, bere ji za ruku a táhne do koupelny: Poď, děvenko, poď - to se zvládne! my to hned osprchujem, tobě něco pučím, poď,  svlíkni to, na kombiné si hodíš něco mýho a ty se sem nepleť, my ženský to vyřešíme, že, pak si to sníme a bude... Tím pádem se taky vyřešilo, že jí hned začala tykat. Já mezitím trčím v pokoji jak opařený, že nakonec musely konejšit mě. Vše bylo nakonec dobré, aji ten jazyk jsme pak hned snědli (omáčku z koberce teda už ne) - a od té doby se říká: Tam se to bere tradičně - nevěsta se musí hned poprvé před jeho matkou svlíknout, aby mohla zhodnotit, je-li pro jejího synka dost dobrá. Jak v Haliči nebo v harému... Tak tahle prohlídka dopadla OK. A bylo vždy o čem mluvit. Stačilo říct: Polská omáčka!

baty 3.7.2008 12:52

Re: No nevím:

:-D;-D

Li 3.7.2008 12:43

Re: Re: Re: Re: Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

Nezvládne, smažená strouhanka taktéž vleze úplně všude :-/ Ale mňam mňam, musí to být fakt skvělé ;-)

Li 3.7.2008 12:40

Re: LI, POKUD SE JEŠTĚ OBJEVÍŠ, MRKNI DO SMALTŮ. BĚŽEL TI EMAIL

DÍKY MOC, UŽ TI LETĚLA ODPOVĚĎ ;-)

Karolína 3.7.2008 12:38

Re: KAROLÍNO, TUŠÍM JEN MATNĚ, JAK MUSÍ BÝT DĚSNĚ V PRAZE.

Teď jsem dorazila do kanceláře. Přesun z P 9 do Motolské nemocnice, pak pro auto do servisu do P 10 a zpátky do P 9, cestou vyřídit spoustu další nesmyslů, čili klimatizované auto, venku vedro, pak zase příjemně, zase vedro - mám toho plné zuby a za hodinu odjezd do Jindřichova Hradce na měření do projektu! Fuj! Rozpálené chodníky žhnou, sáhla jsem v bance na kovovou kliku u dveří a málem jsem utrpěla popáleninu 3. stupně, jak já tohle nemusím!

Karolína 3.7.2008 12:33

Re: Re: Re: Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

Přiznávám se bez mučení, protože tuhle rybu prostě miluju na všechny způsoby! Jen tak lehce nakořeněnou a posléze obalenou ve strouhance a láskyplně vloženou na pánev s olivovým olejem a z obou stran zprudka opečenou s bramborovou kaší zvládne i totálně bezzubý člověk, protože je to tak dobré, křehké a mňamózní, že mu ani nepřijde, že něco kouše a nemá čím!

Jakub S. 3.7.2008 12:33

No nevím:

Nekrotická toxická neexotická želví polívka - to bych si asi nedal...

Karolína 3.7.2008 12:29

Re: Re: Re: Ranní snídaně

Ne, nemusí! Pro mne ne! Nesnáším půl roku trvající plískanice, zimu, bláto, sajrajt ze sněhu, náledí atd. atd. a pak pár dnů veder. Ideální by pro mne byly bílé vánoce, rozkvetlé velikonoce, pak teplota tak do těch 25, ale zato min. 9-10 měsíců! To ostatní už by se dalo nějak vydržet!!! Ale vedro ke chcípnutí, pak přívalové deště a zase půl roku takové "nicpočasí"! Nevím, pro mne se ten Praotec Čech zastavil blbě! Ale zase to tu miluju natolik, že bych neměnila.

Bubu 3.7.2008 12:28

Re: Re: Re: Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

Nám dělají pangase v závodce. Zrovínka dnes jsem si na něm smlsla. Pangasius ve slaninové košilce s brambory a zelným salátem s koprem a paprikou. Mňááám (za 11 ká čé, nekup to);-P

Jakub S. 3.7.2008 12:25

NAZDAR PŘEDNÍ HLÍDKO TÁBORA MÍRU,

JAK ŘEKNOU NĚKDY STAŘÍ ČECHOAMERIČANI: RÁD TĚ VIDĚT! NEMIZ, PLÍZ.

Hanča 3.7.2008 12:11

Re: Re: Re: LI, STARÝ BRAMBORY UŽ NEMUSÍŠ ŘEŠIT.

Přidávám se k chvále pangasia, objevila jsem ho někdy před rokem (zmínil ho tu někdo na Mlsotníku, nejspíš Karolína) a od té doby je to můj rybí favorit. Dělám ho na všechny možné i nemožné způsoby, třeba s čepicí z nastrouhané mrkve + petržele + vajíčka + sýra, anebo na něj napatlám majdu z listového špenátu, šunky a vejce a obložím cherry rajčátky. Je vynikající a filety z něj nemají vůbec žádné kosti!

LENKA S 3.7.2008 12:09

LI, POKUD SE JEŠTĚ OBJEVÍŠ, MRKNI DO SMALTŮ. BĚŽEL TI EMAIL