Čtvrtek 15. května 2025, svátek má Žofie
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 99 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuse

MLSOTNÍK: Nakládaný hermelín, utopenci a jiné mňamky

Na setkání Zvířetníků v hospůdce U Vávrů jsme s Jajkou udělaly moooooc dobře, když jsme si objednaly tatarák.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

zana

29. 6. 2008 21:52
Karolínooo

volám hlasem hlasitým a vyčítavým!!R^ - to je těžký, já taky přebejvám z většiny šatstva ... bych potřebovala každej den smět ujít těch dvacet kiláků, pak bych vypadala jako člověk:-/

0 0
možnosti

Magor Mgr. etc.

29. 6. 2008 20:14
Ta hermellinova specialita pripomina bavorske obatzte,

hermelinu ovsem neni skoda, ale koupite-li skutecny camembert , pochazejici z Normandie ( u nas u Lidla, Kauflandu) pak zkuste obatzte. V teple umisteny syr za nekolik hodin dozraje. Nakrajite na kosticky, stejne mnozstvi vychlazeneho masla take nakrajet, do toho 250 g tvarohu s 20% tuku, jednu mensi cibulku opravdu nadrobno nakrajet,lzicku ostre papriky, pul lzicky soli, trochu mleteho bileho pepre a vse (umytou rukou) prohnatatat az vznikne stejnobarevna hmota.

Serviruje se s cerstvym chlebem, ozdobi kolecky cibule, predtim oplachnute octem, pak vodou a odkapane, tim ztrati ta cibule tu palcivost. Navrch oprasime troskou papriky, muzeme zapichnout slane tycinky

0 0
možnosti

zana

29. 6. 2008 21:50
Re: Ta hermellinova specialita pripomina bavorske obatzte,

hmm- taky nezní špatně;-)

0 0
možnosti

Fallowa

29. 6. 2008 18:53
Tedy dámy,

nedalo mi to a vzpomněla jsem si na komentáře TJFV - ten by z těch zeleninových pomazánek,lilku,cuketek a zátaru moc radosti neměl:-),ale utopenci by ho jistě potěšili!

0 0
možnosti

Hana W

28. 6. 2008 16:06
LILEK recept na pomazanku

Ozkouseno - Baba ganoush - stredovychodni pomazanka. A - vsimnete si, je to relativne dietni.

Predehrat troubu na 200 st. C. Jeden vetsi lilek propichejte na nekolika mistech vidlickou, aby mohla uchazet para. S lilkem sup do trouby tak na 40 -45  minut. Lepsi je to na necem s mrizkou, aby se to zespoda nepripalovalo, neni-li mrizka, potrit  plech krapet olejem a lilek  tu a tam obratit. Mekky upeceny lilek nechame krapet vystydnout, pak vydlabeme duzinu a roznahname ji vidlickou na kasi. Pridame asi 3 strouzky cesneku rozetrene se soli, ctvrt hrnku citronove stavy a dost jemne usekane zelene petrzelky.

No a ted prijde to moje vareni - kdyz neni TO, tak to nahradime ONIM. Tradicne se do toho da spetka mleteho rimskeho kminu - cumin (v zadnem pripade ne cesky kmin). Neni-li po ruce, pominem, a misto toho pridame neco bileho mleteho pepre. Tradicni recept tez vola po pridani asi ctvrt hrnku tahini - to je pasta ze sezamovych zrnicek. Nebojte, kdyz je nedostupna, tak zakapnout krapet tmavym sezamovym olejem, a neni-li ani ten po ruce, tak baba ganoush taky bude k jidlu. Pripadne mozno pridat neco bileho jogurtu (je-li prilis tekuty, nutno nechat odkapat).

Pouziti: dame do misky, zakapneme olivovym olejem a nakrajime tycinky z paprik, cuket, mrkve a jine zeleniny, prip. i z otoustovane pity, namacime do pomazanky a chroustame. Vyborne taky jako pomazanka na sendvice prolozene cervenyma paprikama nebo kapiema, salatem, pripadne trochou masicka.

Variace: (1) Kdyz se venku griluje, tak hodit lilek na gril asi na15 minut. Pak dopect v troube. (2) Upeceny lilek rozmixovat s kapiema - a vsim ostatnim. Je-li libo neco paliveho - nezaskodi.

0 0
možnosti

zkumavka

28. 6. 2008 10:21
Všechno jsem to přečetla,

jen bych měla ještě malou poznámčičku.Máme dnes oslavu,jak píšu vedle.Trávím teď čas na chalupě,přece mám jarmaru plnou věcí,tak s tím nebudu dělat vědu,něco se dozajista najde..! Nenajde.Zjistila sem,že vše je mi jaxi těsné až tak,že by mě to překouslo v pase.Vydala jsem se do své oblíbené prodejny přes celou Prahu.To,co by mi bylo,bylo doslova strašný!! Tak sem si musela vzít gatě,co nesmim nic vzít do huby..Prostě v tech velikostech,co bych se cítila dobře,v těch nemůžu mezi lidi.Utěšuje mne jen,že "ten kvalitní člověk,ten je uvnitř",ostatní je jen obal.Tak sem v pohodě. Hezký den,vespolek !!

0 0
možnosti

zkumavka

28. 6. 2008 10:07
Všechno jsem to přečetla,

měla jsem starost udržet sliny v hubě..pardón,ale to nejde jinak..Tak sem si to vytiskla a budu dělat divy divoucí. :-P

0 0
možnosti

Hana W

28. 6. 2008 0:54
Ohledne jazyka

Mivala jsem moc rada jazyk uzeny anebo vareny s krenem - pripadne v te polske omacce. tady se uzeny jazyk nedostane, ale syrovy obcas jo - hlavne v mexicke casti supermarketu. A je to levny. tak jsem kdysi jeden koupila, uvarila a nabidla na 3 (!!) ruzne zpusoby a Chet, ktery sni vse, co se mu predlozi (krome fazoli, na ktere je alergicky), toto teda nemusel. A varit to jenom prosebe - to mi zato nestoji.

A jeste se musim pochlubit - asi pred 3 tydny jsme byli v Charlotte (Sev. karolina) a zastavili jsme se v ethiopske restauraci a dala jsem si ethiopsky tatarak. Trochu jine od klasickeho ceskeho, ale dobre. prislo to uz okorenene - ne sice harisou, ale necim zvanym berbere, a ne s topinkama s cesnekem, ale s takovou mekkou jakoby velikou palacinkou. K udivu kamaradu, kteri tam s nama byli, jsem to prezila bez uhony. :-P

0 0
možnosti

aida

28. 6. 2008 1:13
Re: Ohledne jazyka

Charlotte, Wild at Heart.:-)

0 0
možnosti

Jakub S.

27. 6. 2008 23:50
Ahoj, hermelín aji utopenci, to je moc pro mě.

Udělám a podám zprávu, bezva. Krásné inspirace...

0 0
možnosti

Hana W

27. 6. 2008 20:14
Jo, a jeste abych nezapomnela

vyborne receptiky. Ja jsem ted nedavno podobnym zpusobem udelala balkansky syr - z duvode nize uvedenych.

0 0
možnosti

Velká kočka

27. 6. 2008 17:57
Tak nevím....

     Právě jsem napsala dlouhý komentář k dnešnímu Mlsotníku a k diskuzi kolem a někam to uletělo, tak to vem čert. Jenom jsem chtěla poznamenat, že moje maminka vařila neuzený hovězí jazyk s polskou omáčkou, ve které byly mandle, hrozinky a rybízová marmeláda. Už jsem asi recept zapomněla, 15 let jsem nejedla maso ale nějak jsem ve stáří potřebovala jíst jako za mlada a zase maso jím. Vyhýbám se jenom vepřovému.

      Horší je že můj vyzáblý a viditelně hladový psí mladík odmítá žrát rýži s mrkví už druhý den a kouká na mne vyčítavým okem když sama něco jím. Nevím jestli mu mám podat jeho obvyklou stravu. Už průjem nemá, ale taky nic nežere tak z čeho by jej měl, ne? Já když ho vidím začínám propadat panice, okamžitě se mi vrátí ty měsíce boje o Einsteina a nedokážu se chovat racionálně. Garyk se nechová jako nemocný pes, venku je naprosto normální. Doma pospává ale někde síly nabrat musí když nežere. A nebo si to špatně vysvětluji? Co byste mi radili (předpokládám že i muži mají k tomu co říci)? 8-o8-o8-o

0 0
možnosti

Hana W

27. 6. 2008 19:50
Re: Tak nevím....

Ahojky, Velka Kocko: Vzhledem k tomu, ze uz neprujmuje, tak bych ho postupne davala na obvyklou stravu. Zamichej mu do ryze nebo dej mu bokem trochu toho, co normalne ji. Kdyz mu nic nebude, tak priste dat vic. A koukej na to, aby mel dost vody. Vsak mu zas bude dobre? Cetlas v internetovem tisku, jak vichrice ponicila tvoje Chrudimsko?

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz