Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Létat je tak krásné
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
zana 26.9.2008 20:42Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! Pááni ... Já ráda Renčína a jíšku |
kytka 26.9.2008 20:26Re: Re: hahaaaaaaa hmm to známe, naše čs vlčačka blahé paměti dokázala zlikvidovat plný hrnec segedýnu postaveného úúúplně vzadu na sporáku než jsme se vrátili z kina Musela vyskočit až na linku a vůbec jí nebylo blbě no bodejť byl suprovej |
aida 26.9.2008 19:17Re: Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala Viz. - překlep... |
aida 26.9.2008 19:17Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala vVz. výš, fakt se to dá jíst ( i ta polívka, i ty topinky). |
aida 26.9.2008 19:16Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala Štěti, to jsou takové bulharské topinky. Normálně si uděláš míchanici z mletého masa jak na karboše, akorát, že se to koření čubricou. Pak vezmeš krajíc chleba, namázneš to na něj a opíkáš. Já to asi nedělám předpisově, nejdřív opeču tu nenamazanou stranu, pak tu namazanou (jinde jsem četla jiný postup). Je to docela dobré. |
MaRi 26.9.2008 18:52Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala asi se nechám k "aidům" pozvat na zelňačku - zatím jsem totiž nenašla odvahu dát dohromady to kysané = kyselé zelí a houby a švestky .... a co to toto je? ty strandžanki?? |
štětinka 26.9.2008 18:52Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala co to je? strandžanki |
aida 26.9.2008 18:45Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala Já taky (ty švestky), viz. níž. A na ty karboše jsem nahlodaná, mám v lednici namíchanou směs na "strandžanki" a už je nikdo doma nechce, tak se to aspoň upotřebí. |
LA 26.9.2008 18:22Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad My můžeme dorazit s celou rodinou. Táta je vděčný strávník a zároveň fajnšmekr, takový puberťák v růstu také není k zahození a babička se ve věci dojídání zbytků a vylizování vyrovná Anežce. Jen já raději vařím. |
LA 26.9.2008 18:19Re: Re: hahaaaaaaa My jsme asi zkušenější: pokud se něco nechává na zemi, tak vždy za důkladně zavřenými dveřmi (odemykat ještě neumí). Také jídlo nechané k vychladnutí na sporáku nebo odložené na lince nebo na stole zásadně pod poklopem. Od té doby, co nějaký důvěřivec nechal v kuchyni na lince až u zdi syrový řízek asi 2 minuty bez dozoru, jsou všichni dobře vycvičení jídlo si hlídat. |
xz 26.9.2008 18:16jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala Kapustove karbenatky s bramborovou kasi. Jedla jsem naposledy jeste coby ditko.Dik za pripomenuti. V 7 jdu nakupovat, sbalim hlavku kapusty, kterou vzdy mijim - co s tim? - a zitra k obedu budou karbenatky i se vzpominkou na babicku. Kapustnici uz jsem taky delala, mam recept od jedne Slovenky. Sadlo, uzene, klobasy, houby, vse jak jste psali, jen ona dava jeste susene svestky. |
veram 26.9.2008 17:52Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! A předlohu k ní skvěle ilustroval Renčín, hele! |
veram 26.9.2008 17:42Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! A nezapomeňte ještě na jednu zelňačku - předposlední film Louise de Funése, který byl překvapením - legrace tam byla taky, ale hlavně přátelství a smutek nad stářím, které přichází - ale zelňačkomilovný mimozemšťan to může změnit! |
veram 26.9.2008 17:33Re: Re: Re: hahaaaaaaa Ahoj, sigango, vítám tě tu, ozvi se nám častěji! Zřejmě máš o čem. |
štětinka 26.9.2008 14:59Re: Re: hahaaaaaaa asi si musel chudák myslet, že jsi mu koupila novou misku |
štětinka 26.9.2008 14:55Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! ženský, vy asi málo slintáte! |
Louk 26.9.2008 14:07Re: Re: hahaaaaaaa Jéje, a nezrychlila zelňačka Indymu krok |
Louk 26.9.2008 14:05Re: Re: Re: Re: Mám nápad Hlásím se k ochutnavačům . Náhodou, takový vděčný strávník, to je taky záslužná činnost |
siganga 26.9.2008 13:59Re: hahaaaaaaa Minulou neděli jsem si uvařila hrnec zelňačky. K obědu snědla jeden talíř a těšila se na večer, kdy si dám další. Hrnec se zbylou polévkou jsem posléze postavila v kuchyni na zem, aby zchladl. Pozdě odpoledne za mnou přišel náš labrador Indy s podezřele "vonící" tlamou. Letěla jsem do kuchyně a zjistila, že v hrnci s polívkou (asi tak 1 litr) zbyla na dně jen dvě zrnka pepře:-) |
Louk 26.9.2008 13:59Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad No, v regionálním tisku se zatím žádná záhada ztracených stavbyvedoucích nepřetřásá. Takže - buď byli odejiti ze světa mazaně nebo to nakonec nebylo tak zlé... |
aida 26.9.2008 13:32Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! Jo. |
zana 26.9.2008 13:27Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! Pojďte založit výzkumný ústav zelňačkový. |
janaK 26.9.2008 13:05Re: Nadpis mě zmátl Je to prosté, zelí nadýmá. |
Xerxová 26.9.2008 12:52Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad já myslím, že to nepamatují ... Dávno předávno byla slíbena hromadná kolaudace jedné nemovitosti na pozemku, kde asi spinká spousta zakopaných stavbyvedoucích |
aida 26.9.2008 12:34Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad Malá nápověda: www... |
aida 26.9.2008 12:34Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! No a já tam navíc kromě sušených hub dávám i sušené švestky, to dámy zkuste, je to moc dobré. A místo klobásky uzené kuřecí nebo krůtí maso. |
EvaŽ 26.9.2008 12:07Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad Tady se furt jen myslí a mně to nemyslí. Já jsem furt mimo mísu. |
zana 26.9.2008 11:58Re: Re: Re: Re: Mám nápad Jestli MaRi myslí to, co já si myslím, že myslí, tak bys to, myslím, měla pěkně po ruce |
LA 26.9.2008 11:40Re: Re: Re: Mám nápad Já si nepamatuji. Prozradíš to? Také to místu musí být nějak dosažitelné. |
štětinka 26.9.2008 11:19Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu! já dělám zelňačku taky jinak: cibulovopapriková jíška - voda, brambory, divoký koření - zelí a klobásy a nakonec šlehačku. To je neuvěřitelný, že kolik způsobů a výsledkem je zelňačka |