9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Létat je tak krásné

Dnešní recepty bych umístila do kategorie létacích, tedy nafukujících. Oblíbená je např. zelňačka slovenského původu - kapustnica.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zana 26.9.2008 20:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Pááni ...

Já ráda Renčína a jíšku;-)

kytka 26.9.2008 20:26

Re: Re: hahaaaaaaa

hmm to známe, naše čs vlčačka blahé paměti dokázala zlikvidovat plný hrnec segedýnu postaveného úúúplně vzadu na sporáku než jsme se vrátili z kina 8-o Musela vyskočit až na linku a vůbec jí nebylo blbě ;-D no bodejť byl suprovej;-P

aida 26.9.2008 19:17

Re: Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

Viz. - překlep...

aida 26.9.2008 19:17

Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

vVz. výš, fakt se to dá jíst ( i ta polívka, i ty topinky).

aida 26.9.2008 19:16

Re: Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

Štěti, to jsou takové bulharské topinky. Normálně si uděláš míchanici z mletého masa jak na karboše, akorát, že se to koření čubricou. Pak vezmeš krajíc chleba, namázneš to na něj a opíkáš. Já to asi nedělám předpisově, nejdřív opeču tu nenamazanou stranu, pak tu namazanou (jinde jsem četla jiný postup). Je to docela dobré.

MaRi 26.9.2008 18:52

Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

asi se nechám k "aidům" pozvat na zelňačku;-) - zatím jsem totiž nenašla odvahu dát dohromady to kysané = kyselé zelí a houby a švestky ....  a co to toto je? ty strandžanki??

štětinka 26.9.2008 18:52

Re: Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

co to je?8-o strandžanki

aida 26.9.2008 18:45

Re: jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

Já taky (ty švestky), viz. níž.

A na ty karboše jsem  nahlodaná, mám v lednici namíchanou směs na "strandžanki" a už je nikdo doma nechce, tak se to aspoň upotřebí.

LA 26.9.2008 18:22

Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad

My můžeme dorazit s celou rodinou. ;-) Táta je vděčný strávník a zároveň fajnšmekr, takový puberťák v růstu také není k zahození a babička se ve věci dojídání zbytků a vylizování vyrovná Anežce. Jen já raději vařím.

LA 26.9.2008 18:19

Re: Re: hahaaaaaaa

;-D;-D;-D;-D;-D;-D My jsme asi zkušenější: pokud se něco nechává na zemi, tak vždy za důkladně zavřenými dveřmi (odemykat ještě neumí). Také jídlo nechané k vychladnutí na sporáku nebo odložené na lince nebo na stole zásadně pod poklopem. Od té doby, co nějaký důvěřivec nechal v kuchyni na lince až u zdi syrový řízek asi 2 minuty bez dozoru, jsou všichni dobře vycvičení jídlo si hlídat.

xz 26.9.2008 18:16

jsem zrovna po obede, ale ty karbenatky bych si jeste dala

Kapustove karbenatky s bramborovou kasi. Jedla jsem naposledy jeste coby ditko.Dik za pripomenuti. V 7 jdu nakupovat, sbalim hlavku kapusty, kterou vzdy mijim - co s tim? -  a zitra k obedu budou karbenatky  i se vzpominkou na babicku.

Kapustnici uz jsem taky delala, mam recept od jedne Slovenky. Sadlo, uzene, klobasy, houby, vse jak jste psali, jen ona dava jeste susene svestky.

veram 26.9.2008 17:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

A předlohu k ní skvěle ilustroval Renčín, hele!

veram 26.9.2008 17:42

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

A nezapomeňte ještě na jednu zelňačku - předposlední film Louise de Funése, který byl překvapením - legrace tam byla taky, ale hlavně přátelství a smutek nad stářím, které přichází - ale zelňačkomilovný mimozemšťan to může změnit!

veram 26.9.2008 17:33

Re: Re: Re: hahaaaaaaa

Ahoj, sigango, vítám tě tu, ozvi se nám častěji! Zřejmě máš o čem. :-DV

štětinka 26.9.2008 14:59

Re: Re: hahaaaaaaa

;-D;-D;-Dasi si musel chudák myslet, že jsi mu koupila novou misku;-DR^

štětinka 26.9.2008 14:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

ženský, vy asi málo slintáte!;-D

Louk 26.9.2008 14:07

Re: Re: hahaaaaaaa

;-DJéje, a nezrychlila zelňačka Indymu krok?

Louk 26.9.2008 14:05

Re: Re: Re: Re: Mám nápad

Hlásím se k ochutnavačům :-D. Náhodou, takový vděčný strávník, to je taky záslužná činnost ;-)

siganga 26.9.2008 13:59

Re: hahaaaaaaa

Minulou neděli jsem si uvařila hrnec zelňačky. K obědu snědla jeden talíř a těšila se na večer, kdy si dám další. Hrnec se zbylou polévkou jsem posléze postavila v kuchyni na zem, aby zchladl. Pozdě odpoledne za mnou přišel náš labrador Indy s podezřele "vonící" tlamou. Letěla jsem do kuchyně a zjistila, že v hrnci s polívkou (asi tak 1 litr) zbyla na dně jen dvě zrnka pepře:-)

Louk 26.9.2008 13:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad

;-D;-D No, v regionálním tisku se zatím žádná záhada ztracených stavbyvedoucích nepřetřásá. Takže - buď byli odejiti ze světa mazaně nebo to nakonec nebylo tak zlé...:-)

aida 26.9.2008 13:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Jo.:-)

zana 26.9.2008 13:27

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

Pojďte založit výzkumný ústav zelňačkový;-).

janaK 26.9.2008 13:05

Re: Nadpis mě zmátl

Je to prosté, zelí nadýmá.

Xerxová 26.9.2008 12:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad

já myslím, že to nepamatují ;-)... Dávno předávno byla slíbena hromadná kolaudace jedné nemovitosti na pozemku, kde asi spinká spousta zakopaných stavbyvedoucích;-D;-D

aida 26.9.2008 12:34

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad

Malá nápověda: www...;-)

aida 26.9.2008 12:34

Re: Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

No a já tam navíc kromě sušených hub dávám i sušené švestky, to dámy zkuste, je to moc dobré. A místo klobásky uzené kuřecí nebo krůtí maso.

EvaŽ 26.9.2008 12:07

Re: Re: Re: Re: Re: Mám nápad

Tady se furt jen myslí a mně to nemyslí. Já jsem furt mimo mísu.

zana 26.9.2008 11:58

Re: Re: Re: Re: Mám nápad

Jestli MaRi myslí to, co já si myslím, že myslí, tak bys to, myslím, měla pěkně po ruce;-D;-D;-D

LA 26.9.2008 11:40

Re: Re: Re: Mám nápad

Já si nepamatuji. Prozradíš to? Také to místu musí být nějak dosažitelné.

štětinka 26.9.2008 11:19

Re: Re: Re: Re: Mňam, tohle všechno můžu!

já dělám zelňačku taky jinak: cibulovopapriková jíška - voda, brambory, divoký koření - zelí a klobásy a nakonec šlehačku. To je neuvěřitelný, že kolik způsobů a výsledkem je zelňačka;-DR^