Sobota 25. ledna 2025, svátek má Miloš
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Kuře po sicilsku

Kdysi maminka přinesla tenhle recept a já jako správný puberťák měla spoustu blbých keců, jako že to nebude k jídlu a tak... Ale jen do chvíle, než se tento pokrm ocitl na talířích. Od té doby je pevnou součástí našeho jídelníčku. Třeba zaujme i někoho dalšího.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

VerkaVerkovata

16. 8. 2006 0:28
Údiv nad vlastní tupostí

Jsem z Moravy a zde jsme zvyklí vše požírat s chlebem. Např  čočka, hrachová kaše, fazole - ať jsou s čímkoli, musí být k tomu podáván chleba. Velmi jsem se divila, že v Čechách ani v závodní kuchyni k těmto pokrmům chleba nepodávali. U nás se nevyhazoval ani neodkrojoval okoralý plátek chleba, protože tatínek byl za války vězněn a vrátil se naštěstí domů, ale s ponaučením, že se chleba nesmí vyhazovat, že krajíček chleba znamenal v koncentráku den života někdy i pro více osob. Tento zvyk dodržuji dodnes, ze starého chleba (bohužel ten náš moderní často brzo plesniví) dělám vše možné, dává se též jako zahuštění do guláše, ale toto mne nikdy nenapadlo. Tož ať žije sicilská mafie a autorka vtipného receptu! Tak jednoduché řešení mne nikdy nenapadlo v mém dlouhém životě. Díky.

0 0
možnosti

zana

16. 8. 2006 8:22
Re: Údiv nad vlastní tupostí

Že by přednosta měl nějaký utajený moravský kořeny? Vždycky mě fascinuje, že chleba jí málem i ke krupicové kaši?;-D

0 0
možnosti

evam

15. 8. 2006 10:04
Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková?

  Dobrý recept.  Zase něco jiného. Zkusím a díky!!

0 0
možnosti

jajka

15. 8. 2006 11:32
Re: Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková?

kdepak, Matoušková, ale devčat se stejným jménem jsem znala víc.

0 0
možnosti

LENKA S.

15. 8. 2006 9:53
HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO

V NAŠÍ  SKORO MASONEŽRAVÉ RODINĚ SE SNESE  PRÁVĚ JEN  TO MASO KUŘECÍ. MNĚ JAKSI NĚKDY DOCHÁZEJÍ RECEPTY NA JEHO ÚPRAVU. AFANTAZIE JE VYČERPÁNA.TENTO  RECEPT MÍ MLSOUNI URČITĚ PŘIVÍTAJÍ S JÁSOTEM. SE ZELENINOU MASO MOHOU. JEN TOHO MASA NESMÍ BÝT MOC.

0 0
možnosti

jiný Honza

15. 8. 2006 10:28
Re: HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO

Tak to u nás je to přesně naopak - k masu se i kousek zeleniny snese. 8-)))

0 0
možnosti

zana

15. 8. 2006 8:51
Pěkně to vypadá

Kuře můžu na všechny způsoby, určitě zkusím :-)

0 0
možnosti

Li

15. 8. 2006 8:01
Téda, vypadá to zajímavě

jen ten česnek......:-( Ale určitě i bez něj to bude super mňamka, vyzkouším;-P

0 0
možnosti

Fallowa

15. 8. 2006 7:45
Po

přečtení receptu jsem dostala hrozný hlad:-) a chuť na sicilské kuřeR^!

0 0
možnosti

Zdena b.p.

15. 8. 2006 7:48
Re: Po

Já taky. Pokud je v receptu rajče, nebo  paprika, tak je to mňam VŽDYCKY.

0 0
možnosti

Vave

15. 8. 2006 7:42
Jsou tam samé věci,

které já ráda, takže to zcela nepochybně bude vynikající jídlo na tento víkend! Díky. :-)

0 0
možnosti

Vakandi

15. 8. 2006 7:13
Zajímavé....

tak že uvařená kůže zbude na Čada ;-P 

A není ten chléb rozblemtaný ? Zas ta rajčata určitě udělají mňamkoidní  sosík :-D

0 0
možnosti

Alča

15. 8. 2006 6:45
Tak tohle vypadá opravdu mňamózně!

Jen tam nemůžu dát to koření (chlap ho nesnáší) - ale při tom množství česněku a cibule to bude dobré i tak! :-P

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz