Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kuře po sicilsku
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VerkaVerkovata 16.8.2006 0:28Údiv nad vlastní tupostí Jsem z Moravy a zde jsme zvyklí vše požírat s chlebem. Např čočka, hrachová kaše, fazole - ať jsou s čímkoli, musí být k tomu podáván chleba. Velmi jsem se divila, že v Čechách ani v závodní kuchyni k těmto pokrmům chleba nepodávali. U nás se nevyhazoval ani neodkrojoval okoralý plátek chleba, protože tatínek byl za války vězněn a vrátil se naštěstí domů, ale s ponaučením, že se chleba nesmí vyhazovat, že krajíček chleba znamenal v koncentráku den života někdy i pro více osob. Tento zvyk dodržuji dodnes, ze starého chleba (bohužel ten náš moderní často brzo plesniví) dělám vše možné, dává se též jako zahuštění do guláše, ale toto mne nikdy nenapadlo. Tož ať žije sicilská mafie a autorka vtipného receptu! Tak jednoduché řešení mne nikdy nenapadlo v mém dlouhém životě. Díky. |
zana 16.8.2006 8:22Re: Údiv nad vlastní tupostí Že by přednosta měl nějaký utajený moravský kořeny? Vždycky mě fascinuje, že chleba jí málem i ke krupicové kaši? |
evam 15.8.2006 10:04Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková? Dobrý recept. Zase něco jiného. Zkusím a díky!! |
jajka 15.8.2006 11:32Re: Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková? kdepak, Matoušková, ale devčat se stejným jménem jsem znala víc. |
LENKA S. 15.8.2006 9:53HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO V NAŠÍ SKORO MASONEŽRAVÉ RODINĚ SE SNESE PRÁVĚ JEN TO MASO KUŘECÍ. MNĚ JAKSI NĚKDY DOCHÁZEJÍ RECEPTY NA JEHO ÚPRAVU. AFANTAZIE JE VYČERPÁNA.TENTO RECEPT MÍ MLSOUNI URČITĚ PŘIVÍTAJÍ S JÁSOTEM. SE ZELENINOU MASO MOHOU. JEN TOHO MASA NESMÍ BÝT MOC. |
jiný Honza 15.8.2006 10:28Re: HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO Tak to u nás je to přesně naopak - k masu se i kousek zeleniny snese. 8-))) |
zana 15.8.2006 8:51Pěkně to vypadá Kuře můžu na všechny způsoby, určitě zkusím |
Li 15.8.2006 8:01Téda, vypadá to zajímavě jen ten česnek...... Ale určitě i bez něj to bude super mňamka, vyzkouším |
Fallowa 15.8.2006 7:45Po přečtení receptu jsem dostala hrozný hlad a chuť na sicilské kuře! |
Zdena b.p. 15.8.2006 7:48Re: Po Já taky. Pokud je v receptu rajče, nebo paprika, tak je to mňam VŽDYCKY. |
Vave 15.8.2006 7:42Jsou tam samé věci, které já ráda, takže to zcela nepochybně bude vynikající jídlo na tento víkend! Díky. |
Vakandi 15.8.2006 7:13Zajímavé.... tak že uvařená kůže zbude na Čada A není ten chléb rozblemtaný Zas ta rajčata určitě udělají mňamkoidní sosík |
jajka 15.8.2006 11:34Re: Zajímavé.... V tom je právě ta finta, že šťávy musí být akorát..Ani mě se to pokaždé nepovede :-((() |
Vakandi 15.8.2006 12:42Re: Re: Zajímavé.... No, o víkendu budu pokusničit ale jak jsou v něčem rajčata, tak nemůže být špatné |
jiný Honza 15.8.2006 14:17Re: Re: Re: Zajímavé.... A děláš i jídlo tak barevné jako příspěvky? |
Vakandi 16.8.2006 7:06Re: Re: Re: Re: Zajímavé.... Jistě přece se jí i očima |
Alča 15.8.2006 6:45Tak tohle vypadá opravdu mňamózně! Jen tam nemůžu dát to koření (chlap ho nesnáší) - ale při tom množství česněku a cibule to bude dobré i tak! |
evam 15.8.2006 10:07Re: Tak tohle vypadá opravdu mňamózně! Můj mužský koření taky nějak nesnáší , nesnese olivový olej a ten já miluju. No, hlavně,že snáší mně. |
LENKA S. 15.8.2006 12:04EVAM, KONEČNĚ SES UKÁZALA TEN MŮJ MUŽSKÝ ZBAŠTÍ SIC VŠECHNO, ALE JE NA NĚM JASNĚ A ZCELA ZŘETELNĚ POZNAT, CO MU JELO A CO BY NEMUSEL MÍT VŮBEC. JEN PROTI MNOŽSTVÍ SOLI, VĚTŠÍMU NEŽ ŠPETKA NA SEBEVĚTŠÍ HRNEC, PROTI TOMU PROTESTUJE VEHEMENTNĚ A VELMI HLASITĚ. TENTO "PŘESOLENÝ" POKRM PAK ODMÍTNE JÍST. |
evam 16.8.2006 13:07Re: EVAM, KONEČNĚ SES UKÁZALA Milá Lenko, taky dobrý!! Měj se a opatruj se!! |