Diskuze
MLSOTNÍK: Kuře po sicilsku
Děkujeme za pochopení.
VerkaVerkovata
Údiv nad vlastní tupostí
Jsem z Moravy a zde jsme zvyklí vše požírat s chlebem. Např čočka, hrachová kaše, fazole - ať jsou s čímkoli, musí být k tomu podáván chleba. Velmi jsem se divila, že v Čechách ani v závodní kuchyni k těmto pokrmům chleba nepodávali. U nás se nevyhazoval ani neodkrojoval okoralý plátek chleba, protože tatínek byl za války vězněn a vrátil se naštěstí domů, ale s ponaučením, že se chleba nesmí vyhazovat, že krajíček chleba znamenal v koncentráku den života někdy i pro více osob. Tento zvyk dodržuji dodnes, ze starého chleba (bohužel ten náš moderní často brzo plesniví) dělám vše možné, dává se též jako zahuštění do guláše, ale toto mne nikdy nenapadlo. Tož ať žije sicilská mafie a autorka vtipného receptu! Tak jednoduché řešení mne nikdy nenapadlo v mém dlouhém životě. Díky.
zana
Re: Údiv nad vlastní tupostí
Že by přednosta měl nějaký utajený moravský kořeny? Vždycky mě fascinuje, že chleba jí málem i ke krupicové kaši?
evam
Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková?
Dobrý recept. Zase něco jiného. Zkusím a díky!!
jajka
Re: Ahoj Jasno! Nejmenovala jste se za svobodna Pšeničková?
kdepak, Matoušková, ale devčat se stejným jménem jsem znala víc.
LENKA S.
HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO
V NAŠÍ SKORO MASONEŽRAVÉ RODINĚ SE SNESE PRÁVĚ JEN TO MASO KUŘECÍ. MNĚ JAKSI NĚKDY DOCHÁZEJÍ RECEPTY NA JEHO ÚPRAVU. AFANTAZIE JE VYČERPÁNA.TENTO RECEPT MÍ MLSOUNI URČITĚ PŘIVÍTAJÍ S JÁSOTEM. SE ZELENINOU MASO MOHOU. JEN TOHO MASA NESMÍ BÝT MOC.
jiný Honza
Re: HURÁ!!!!U DALŠÍ JEDNA VARIACE NA KUŘE. DÍKY, JAJKO
Tak to u nás je to přesně naopak - k masu se i kousek zeleniny snese. 8-)))
Li
Téda, vypadá to zajímavě
jen ten česnek...... Ale určitě i bez něj to bude super mňamka, vyzkouším
Fallowa
Po
přečtení receptu jsem dostala hrozný hlad a chuť na sicilské kuře!
Zdena b.p.
Re: Po
Já taky. Pokud je v receptu rajče, nebo paprika, tak je to mňam VŽDYCKY.
Vave
Jsou tam samé věci,
které já ráda, takže to zcela nepochybně bude vynikající jídlo na tento víkend! Díky.
Vakandi
Zajímavé....
tak že uvařená kůže zbude na Čada
A není ten chléb rozblemtaný Zas ta rajčata určitě udělají mňamkoidní sosík
Alča
Tak tohle vypadá opravdu mňamózně!
Jen tam nemůžu dát to koření (chlap ho nesnáší) - ale při tom množství česněku a cibule to bude dobré i tak!
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz