17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kuchyň líné hospodyně

Hned na začátek bych chtěla upřesnit termín "líná hospodyně". Vařím ráda, jediná podmínka je větší počet strávníků, ale na co mě neužije jsou složitá jídla při jejichž přípravě zašpiním všechno nádobí co mám v kredenci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Li 3.11.2006 8:29

Re: Tak ty brambory

Vave, tyhle pečený nafouknutý ;-D brambory dělám ráda a poměrně často a doteď jsem si myslela, že jsou ty americky  Jo nebo ne ? Jestli ne, jak se pak dělají ty americký ? 

Li 3.11.2006 8:29

Re: Re: Tak ty brambory

TO TO TO.................................................

YGA 3.11.2006 8:42

Re: Re: Tak ty brambory

Americké brambory - pečené v troubě v šlupce, rozkrájené na čtvrtky - takže je to téměř totéž. U nás zase jedou brambory - oloupané (ale jsou-li nové, stačí řádně omyté), nakrájené na cca půlcemtimetrová kolečka - ta se pak opatlají směsí oleje, česneku + fjiné koření (perfektní je grilovácí, nebo paprika, nebo koření na stejky - prostě co dům dá a na co máte chuť), následně je naskládám na plech a peču do křupava - typuji asi tak 25 minut - dle tloušťky koleček. Je to jídlo mlask mlask - dělám to dceři k večeři, která je česnekomilka, tudíž k tomu si ještě udělá česnekovou pastu - ale k do česnek nemusí (Medvídek i Li), ten ho klidně může vynechat.

Vave 3.11.2006 8:51

Re: Re: Re: Tak ty brambory

Tý jo, to by mě ani ve snu nenapadlo!! Tak já dělám vlastně leta imperialistické kobzole !! :-P :-D:-D;-D;-D;-D

YGA 3.11.2006 9:21

Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory

Jojo, člověk kolikrát neví, po čem ztloustne!;-D;-D

zana 3.11.2006 10:34

Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory

já po fšem ;-D;-D8-o

Vave 3.11.2006 12:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory

Zano, vždyť Ty jsi tak štíhlá !!

zana 3.11.2006 20:40

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory

jeeeště mi to povídej ;-)

Lapil 3.11.2006 2:05

Brambory ještě línější

Přitáhl to brácha z Moskvy, kde se taková věc prodává po ulicích: dávka brambor a k tomu dle libosti tohle, tamto a ještě tuto. Zaplatíte, je vám našťoucháno a můžete debužírovat.

V českém provedení jsou to vlastně brambory na loupačku, ideální pro větší společnost; zvlášť vydáte-li dopředu pokyny. Pak prostě uvaříte brambory ve slupce (Pozor! Překvapivě velká spotřeba!!!), hosté dodají všeliké sýry, pomazánky, vajíčka, sádlo(!), máslo(!) a sůl (!!), paštiky, kečupy, tatarky a jiné dresinky, marné nejsou ani rybičkové konzervy, kaviár (když je to z Ruska; ale sedí k tomu, ne že ne)... Užitečné je připravit nějakou nasekanou cibulku, pórek a petrželku či pažitku. Zvlášť děláte-li takovou akci prvně, tak tyhle odlehčovací přílohy chybí...

Všechno se to vyndá na stůl a každý si loupe a vybírá dle libosti. Mívá to jediný problém. I když opakovaně zdůrazníte, že každý přinese pouze a nanejvýše tolik věcí, kolik jich sám sní, stává se hostitelství výrazně výdělečnou akcí.

zana 3.11.2006 12:11

Re: Brambory ještě línější

asi mi to moc nepálí - ty brambory se s přílohami šťouchají ? nebo se to přikusuje ?

LENKA S. 3.11.2006 0:18

JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM

jiný Honza 3.11.2006 0:18

Re: JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM

LENKO, UŽ ZASE PLCHUJEŠ?

LENKA S. 3.11.2006 0:56

Re: Re: JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM

I MAROD SI NĚKDY  RÁD ZAPLCHUJE. VŠAK UŽ JDU SPÁT. JEN JSEM ZABĚHLA. CO NYNÍ ZMEŠKÁM, SNADNO  DO RÁNA DOSPÍM.DOBROU NOC VŠEM.