Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kuchyň líné hospodyně
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Li 3.11.2006 8:29Re: Tak ty brambory Vave, tyhle pečený nafouknutý brambory dělám ráda a poměrně často a doteď jsem si myslela, že jsou ty americky Jo nebo ne Jestli ne, jak se pak dělají ty americký |
Li 3.11.2006 8:29Re: Re: Tak ty brambory TO TO TO................................................. |
YGA 3.11.2006 8:42Re: Re: Tak ty brambory Americké brambory - pečené v troubě v šlupce, rozkrájené na čtvrtky - takže je to téměř totéž. U nás zase jedou brambory - oloupané (ale jsou-li nové, stačí řádně omyté), nakrájené na cca půlcemtimetrová kolečka - ta se pak opatlají směsí oleje, česneku + fjiné koření (perfektní je grilovácí, nebo paprika, nebo koření na stejky - prostě co dům dá a na co máte chuť), následně je naskládám na plech a peču do křupava - typuji asi tak 25 minut - dle tloušťky koleček. Je to jídlo mlask mlask - dělám to dceři k večeři, která je česnekomilka, tudíž k tomu si ještě udělá česnekovou pastu - ale k do česnek nemusí (Medvídek i Li), ten ho klidně může vynechat. |
Vave 3.11.2006 8:51Re: Re: Re: Tak ty brambory Tý jo, to by mě ani ve snu nenapadlo Tak já dělám vlastně leta imperialistické kobzole |
YGA 3.11.2006 9:21Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory Jojo, člověk kolikrát neví, po čem ztloustne! |
zana 3.11.2006 10:34Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory já po fšem |
Vave 3.11.2006 12:31Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory Zano, vždyť Ty jsi tak štíhlá |
zana 3.11.2006 20:40Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tak ty brambory jeeeště mi to povídej |
Lapil 3.11.2006 2:05Brambory ještě línější Přitáhl to brácha z Moskvy, kde se taková věc prodává po ulicích: dávka brambor a k tomu dle libosti tohle, tamto a ještě tuto. Zaplatíte, je vám našťoucháno a můžete debužírovat. V českém provedení jsou to vlastně brambory na loupačku, ideální pro větší společnost; zvlášť vydáte-li dopředu pokyny. Pak prostě uvaříte brambory ve slupce (Pozor! Překvapivě velká spotřeba!!!), hosté dodají všeliké sýry, pomazánky, vajíčka, sádlo(!), máslo() a sůl (), paštiky, kečupy, tatarky a jiné dresinky, marné nejsou ani rybičkové konzervy, kaviár (když je to z Ruska; ale sedí k tomu, ne že ne)... Užitečné je připravit nějakou nasekanou cibulku, pórek a petrželku či pažitku. Zvlášť děláte-li takovou akci prvně, tak tyhle odlehčovací přílohy chybí... Všechno se to vyndá na stůl a každý si loupe a vybírá dle libosti. Mívá to jediný problém. I když opakovaně zdůrazníte, že každý přinese pouze a nanejvýše tolik věcí, kolik jich sám sní, stává se hostitelství výrazně výdělečnou akcí. |
zana 3.11.2006 12:11Re: Brambory ještě línější asi mi to moc nepálí - ty brambory se s přílohami šťouchají ? nebo se to přikusuje ? |
LENKA S. 3.11.2006 0:18JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM |
jiný Honza 3.11.2006 0:18Re: JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM LENKO, UŽ ZASE PLCHUJEŠ? |
LENKA S. 3.11.2006 0:56Re: Re: JAK SKVĚLE JEDNODUCHÉ!DÍKY A ZDRAVÍM I MAROD SI NĚKDY RÁD ZAPLCHUJE. VŠAK UŽ JDU SPÁT. JEN JSEM ZABĚHLA. CO NYNÍ ZMEŠKÁM, SNADNO DO RÁNA DOSPÍM.DOBROU NOC VŠEM. |