23.2.2020 | Svátek má Svatopluk



DISKUSE K ČLÁNKU

Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.


MLSOTNÍK: Kuchařka Nera Wolfa



Řazeno podle času sestupně, seřadit podle času vzestupně
počet příspěvků: 82, poslední: 1.11.2008 23:52, přehled diskusí

Ách, Velký albánský (!) nehybný Pátrač,:
Autor: Jakub S. Datum: 1.11.2008 23:52

se štábem k obsluze... a jednoho hrál kdysi Jiří Voskovec. Rád bych věděl, jestli ta Wolfova rozežranost  byla vlastností aji autora.

vlažné meruňkové buchty:
Autor: reina Datum: 1.11.2008 14:58

tak nevím jestli jsem slepá nebo blbá (vím, jsem obojí), ale recept na tyto jsem nenašla!!!! prosím prosím, slinty slinty slint.... receptíček na buchtičky, byl by nebo by nebyl?

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: RenataE Datum: 1.11.2008 15:48

Buchty jsou jen na fotce u článku:-) Tipla bych si, že se dělají jako buchty a kouzlo spočívá v jejich ochraně do doby, než jsou jen vlažné, protože o horké meruňky si člověk (i pes) strašně popálí jazyk;-D

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: RenataE Datum: 1.11.2008 16:23

Jo, a už jsem dala rozmrznout meruňky. Hlaste se, v kolika domácnostech budou buchty?

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: LA Datum: 1.11.2008 16:40

Já buchty nerada. Meruňky bych si dala, ale letos jich nebylo tolik, aby zbyly do mrazáku. ;-(

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: Olčava Datum: 1.11.2008 18:32

To já bych si buchty dala, ale mně by je musel někdo udělat, já je neumím, jen jednou jsem je pekla (dávno tomu), a místo buchet jsem měla festovní dlažební kostky. A takovou mi tenkrát daly práci.

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: reina Datum: 1.11.2008 19:48

buchty nebudou, ale asi budou koláčky - svého času jsem objevila recept na labužníkovi na borůvkové koláčky, a jsou opravdu "nezkazitelné" a vynikající... s čím budou tentokráte nevím, uvidím co budou mít v bille za ovoce v mrazáku (no jo, v nejhorším případě udělám i z kompotu)

akorát mám problém - kosourek se projevil jako koláčkožrout, ondyno jsem si donesla dva velké koláčky, tvarohový jsem snědla hned, švestkový nechala na potom, ale ono "potom" se už nestihlo konat - kdosi se prorval do igeliťáku a koláč zblajznul sám!!! (a holky kočičí to nejí, to vím jistě)

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: reina Datum: 1.11.2008 19:51

http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27351 - odkaz na recept, pokud se nezobrazí, dejte na www.labuznik.com vyhledat "borůvkové koláče - snadné, mnohokrát vyzkoušené"

(snad to není zakázaná reklama!)

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: zana Datum: 1.11.2008 19:53

zde;-), napůl meruňky a napůl tvatoh (teda myslím z celkovýho množství, ne že bych je dělala půlený;-D).

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: RenataE Datum: 1.11.2008 21:23

Ale to by taky mohlo bejt dobrý, meruněčka naditá tvarohovou nádivkou:-)

Re: vlažné meruňkové buchty:
Autor: zana Datum: 1.11.2008 22:58

nejsem mikrobiolog;-P;-D;-D

BuBu:
Autor: Hana W Datum: 31.10.2008 22:10

Nera Wolfa ja moc rada ctu a prave ty pasaze, kdy vari s Fritzem (?) mam nejradej. A delas mi strasne chute, asi neco spacham k veceri.

Uz tu knizku honim po internetu - zatim bezuspesne.

Re: BuBu:
Autor: Hana W Datum: 31.10.2008 22:11

Ale jeste vic nez Nero Wolfem jsi mi udelala strasne chute tema vlaznyma MERUNKOVYMA buchtama. Jej, to bych si dala. Vsak taky se te barunce neni co divit.

Re: BuBu:
Autor: zana Datum: 1.11.2008 11:39

Hanko, ty meruňkový buchty (samo že vlažný) mi taky ležej v hlavě. Vzhledem k tomu, že v mrazáku tuším nějaké meruňky, nevylučuju, že nějakou akci v tom smyslu;-).

Trochu problém je, že mám meruňky děsně ráda, takže bych na ně potřebovala samostatnej mrazák. NIKDY jich nemám dost. Dělám s nima dva různý koláče, knedlíky, občas k něčemu přidám  ... případně teda ty buchty...

To jsou dilemata;-P.

Nevim, proc Bubu vsichni vycitate:
Autor: redneck Mike, Mississippi Datum: 31.10.2008 20:40

muceni a chc te hned zakazovat... Prave naopak, ja Bubu moc dekuji za inspiraci. No a dnes na veceri bude steak dle Nera Wolfa, a pres vikend... no to se uvidi... Vim, mel bych si hlidat, co jim, ale na to je vzdycky dost casu. Pred nami Thanksgiving pak Vanoce, to by se stejne nevydrzelo. Rozhodnuto, zacnu po Novem roce...

Re: Nevim, proc Bubu vsichni vycitate:
Autor: MaRi Datum: 31.10.2008 21:13

milý Miku, to je přece pro Bubu pochvala R^.  Kdyby ty repecisy za nic nestály, nebude lidu Zvířetníkovému při čtení kručet v bříšku a kanout mu z koutků sliny, jež nestačí polykat.

Re: Nevim, proc Bubu vsichni vycitate:
Autor: redneck Mike, Mississippi Datum: 31.10.2008 21:21

Tak to se samozrejme k te pochvale pridavam. Zajimave, kdysi jsem Kucharku Nera Wolfa cetl a nevzpominam si, ze by ve mne vzbuzovala takovou chut k jidlu...(ze by vekem?).

BuBu,:
Autor: JanaBa Datum: 31.10.2008 14:39

tak tohle byla vyšší dívčíR^. Vařit mě nebaví, ale číst takovéhle gastronomické laskominy to ano, to mohu.

Moc se mi líbí Barunka. Znám dobře tenhle vzpřímený vojenský posed, v těsné blízkosti jídla. A pohled upřený do dáli, protože pes vlastně vůbec nežebrá, je to jen čistě náhoda, že je ve správný čas na správném místě. No a semtam slina ukápne a bělmo blýskne, bohajeho, je už načase aby nekdo pochopil a utrousil povinný desátek. 

Re: BuBu,:
Autor: Bubu Datum: 31.10.2008 14:54

Barunka si navíc vylezla na židli, aby na buchty lépe viděla. Běžně somruje na zemi u stolu a občas jen významně leží pod stolem. Prostě dáma. Jen decentně se připomene, že je taky... A máš pravdu, takhle sedí v pozoru jen když somruje. Jinak si dřepne ledabyle "na kejtu":-)

Nemusím sladké,:
Autor: dalmatin Datum: 31.10.2008 10:21

nijak to nevyhledávám. Ale muffinku nebo tu buchtu (pečlivě střeženou :-D) bych si dala okamžitě. A k obědu závitky a na sváču toastík a k večeři kuře a ..... Bubu, zítra vařím podle Wolfa ;-P

Re: Nemusím sladké,:
Autor: Bubu Datum: 31.10.2008 10:26

Ty buchty byly meruňkové a ještě vlažné. Bára si ze stolu sama nevezme a tak smutně koukala, že taky dostala. Koneckonců, vitamíny jsou potřeba ;-)

Re: Nemusím sladké,:
Autor: EvaŽ Datum: 31.10.2008 10:30

No proto! Už jsem se lekla, žes holčičce hladové nedala;-P.

Ája si taky sama nevezme, u Ginny bych to zatím neriskovala, je nena/žraná, má strach, že jí to Ája vezme a výchova zatím není zcela spolehlivá.

Re: Nemusím sladké,:
Autor: dalmatin Datum: 31.10.2008 12:29

Chichi, vzpomínám, jak se z kuchyně ozývaly plačtivé zvuky. Co se stalo tomu psovi? No, měl strach, že se na něho zapomnělo. Seděl u kuchyňské linky, kde byly na talíři zbytky z kuřete. My jsme všichni odešli a on z toho vyrozuměl, že je chudinka hladová vopuštěná a nikdo mu tu dobrotu nepodá. Kdyby jen jazykem lízl.. ;-D Byl zlatíčko V

zdravim:
Autor: xz Datum: 31.10.2008 10:02

chtela jsem se jen rychle mrknout, ale uz jsem si recepty vytiskla na lepsi casy(cerstve jahody, boruvky, i spenat).  Padl mi vsak do oka cointreau. U Tchibo budou mit pristi tyden v nabidce palačínkovač.Mam ted silenou   chut na  tenoucke palacinky,hojne  pokropene cointreau a posypane mouckovym cukrem.;-(

Re: zdravim:
Autor: MaRi Datum: 31.10.2008 10:04

sím sím, co je to cointreau?  Nějak nepamatuji a nemám čas (rozuměj - spíš nechce se mi) hledat.

Re: zdravim:
Autor: Bubu Datum: 31.10.2008 10:22

Cointreau je hořkosladký pomerančový likér. Na těch palačinkách musí být skvělý. Mlask mlask, to testnu. 

Re: zdravim:
Autor: terra Datum: 31.10.2008 11:45

Na palačinkách JE Cointreau skvělý. I domácí pomerančový likér se k tomu účelu hodí.

A Bubu - jediné, co určitě nevyzkouším, je ten recept se záplavou řeřichy. Kdyby tu byl otřásající se smajla, tak ho použiji - odnesl jsem si z domova prudký odpor ke dvěma bylinám: libečku a řeřiše. Nesmějí mi přes práh!

Re: zdravim:
Autor: Bubu Datum: 31.10.2008 12:18

Dovolím si doporučit místo řeřichy kerblík - má sice trošku jinou chuť - je trošku "hašlerkový", ale myslím, že s ořechy a avokádem by se nepral. ;-)

Libeček i řeřichu můžu, ale nemusím šalvěj. Můj nejdražší zase nerad kopr. Chudáček, třeba uzený losos s kousíčkem citronu a kopru je přímo orgastický. 

Bylinky jsou naštěstí často zaměnitelné.

Re: zdravim:
Autor: terra Datum: 31.10.2008 13:37

Kerblík by asi prošel - jsem obecně trochu moc náročný na bylinky, protože některé jsou pro mě příliš aromatické a když kuchař řádně okoření, zkazí mi požitek. Ale dodnes jsem nezjistil, podle jakého klíče ty bylinkly dělím na poživatelné a ty druhé. U libečku a řeřichy je to jasné - libečkem kořenila babička všechno snad včetně koláčů a řeřichu měla ráda maminka - takže jsme ji co dítka mívali nasekanou na chlebě obden, a tak nějak... čeho je moc, toho je příliš. I vitamínů. Ale kopr - ačkoliv aromatický JE, mám rád. Na lososím plátku, v koprovce i ve všelijakých mletých kuličkách... ten smím, kopr mi doktor nezakázal...

TERERO, TY NERAD ŘEŘICHU,:
Autor: LENKA S Datum: 31.10.2008 22:23

MNĚ ZAS  TAKTO  V MLÁDÍ   DOSLOVA  ZOŠKLIVILI PAŽITKU.  ČESNEK  JÍM  MOC  RÁDA, AALE   UŽ  JEN PŘI PSANÍ  SLOVA  ROZHUDA  SE  ŠNITLÍKEM MI  BĚHÁ MRÁZ  PO  CELÉM TĚLE.  TO  JSEM MĚLA  SKORO   DENNĚ JAKO  TY  TU ŘEŘICHU.  TVÁ MAMINKA   JISTĚ DOBŘE ZNALA  BLAHODÁRNÉ  ÚČINKY, KTERÉ  TA  ŘEŘICHA  MÁ. ,MĚ  ALE  MOC  NECHUTNÁ  TAKY.  SNESU JEN    NALOŽENÁ,  ALE  NEDOZRÁLÁ  SEMENA JEJÍ   PŘÍBUZNÉ, TEDY  LICHOŘEŘIŠNICE. JAKO  NALOŽENÁ   NÁHRAŽKA KAPARŮ JSOU  TAHLE  SEMENA  JEDNAK  DOSTUPNĚJŠÍ, JEDNAK  LEVNĚJŠÍ  A  SKORO  CHU´TOVĚ  TOTOŽNÁ, I KDYŽ  TENHLE   FÍGL ZNÁ  DNESKA  MÁLOKDO. KRÁSNÝ  VÍKEND   TOBĚ,   TVÉ  POLOVIČCE,CELÉ CHLUPATÉ  SMEČCE A VŠEM  ZVÍŘETNÍKŮM PŘEJU.