19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Křupavé kuře pro dietáře a Kuře po řecku

Tyto recepty jsou doplněním již vyšlého souboru Lenčiných receptů na kuřecí mlsky. Takže si to prosím dokopírujte do příslušného souboru...:)))

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JoVo 6.10.2006 17:27

Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům

R^Držím tlapky i s palcema, ať ta Homolka dopadne co nejlépe!!R^

Kardiak 6.10.2006 18:14

Re: Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům

Díky JoVo,nápodobně s kýlou!Už jsem to tu jednou říkal.Měli bychom tu vytvořit,vedle Mlsotníku,taky Marodník.Ať se máme kde vykecávat,jak nás to bolí a kde.;-D;-D;-D

Mirka - Houston 6.10.2006 20:10

Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům

Kardiaku, drzim, co se da i panu JOVO ! Ale vim, ze 16.10 a 18.10 jsou stastne dny !! Zvladnete to oba bezvadne.... jen si predstavujte, ze jedete do lazni!  Neni vam jiz nyni lepe? R^;-D

HEK, tady je zajimavych receptu a to kuratko se zelim pane JOVO! Mnam - mnam! Ja snad zacnu vyvarovat pro pretizene sousedy......;-P.

Kardiak 6.10.2006 20:48

Re: Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům

Díky Mirko.:-)Když mě popadla ta kolika,tak už jsem o tom pochyboval,ale td už to vypadá nadějně.;-);-);-)

Bláža 6.10.2006 21:08

Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům

Homolka dopadne dobře, to je jistý a s Homolkovými  se vždycky nasměju (seriál) a tak si myslím, že to spěje k dobrému R^

possum 6.10.2006 15:04

AHOJ LENKO,

PARADA! KURE MUZU VZDYCKY! A NEKTERE RECEPTY JSEM OPRAVDU JESTE NEZNALA! OKOPIROVANO A SCHOVANO. :-)

Beda 6.10.2006 14:28

takže - FARAONŮV HNĚV

Suroviny: kuřecí prsa, klobása (lépe pálivá), sojová omáčka, kečup, 2cibule (nebo pórek), česnek, chilli, grilovací koření, pepř, vejce, feferonka

Postup: kuřecí kousky orestovat s grilovacím kořením, zaprášit hladkou moukou, zastříknout vodou a krátce podusit. Přidat nakrájenou klobásu, cibuli na kolečka, plátky česneku a chilli. Vše krátce podusit, nakonec přidat sojovou omáčku a kečup v množství podle chuti. Na talíři zdobit sázeným vejcem a feferonkou.

Příloha: rýže nebo hranolky.

Rychlé, jednoduché, jedlé...

possum 6.10.2006 15:07

Re: takže - FARAONŮV HNĚV

To by slo, ale proc je tam to vejce? Ne, ze bych mela neco proti vajcim. 8-o

Beda 6.10.2006 15:11

possum

ehmmmm, ani ti nevím;-)... dokonce teda já to dělám bez toho, ale opisovala jsem to tady z receptu - a když už, tak už;-D .... jenomže já se "smířím" i s biftekem bez vajcete;-DR^... na tomhle receptu je stejně ale podstatná ta směs a ta je fajnová:-)

Ejška 6.10.2006 14:10

Zateplené kuřátko

Kuřeti se šikovně oddělí kůže od masa tak, aby vše zůstalo pohromadě, a pak se mezi maso a kůži od krku i od biskupa vloží svitky "naklepaného" listu zelí se slaninou, svitky se dají i do kuřete, zvnějška se kuře osolí a posype drceným kmínem a cca 1 hodinku se peče do zlatova, nejchutnější jsou přílohou vařené brambory ve slupce, pitíčko pivíčko a na to gaučing ;-D;-D;-D;-P

Ejška 6.10.2006 13:50

Kuře pod nádivkou

Kuře bez kůže nasekané na malé kousky (i s kostí) se osmaží na tuku s čeveným pepřem, čenekem, podmázne se nakonec 1lžící švestkových povidel a 1decí piva, směs se dá na vymazaný pekáč a zaleje se nádivkou: 6 žemlí nakrájených máčených v mléce + 6 vajec + 2 větší najemno nastrouhané syrové mrkve + cca 2 lžíce najemno nastrouhaného syrového celeru + nasekaná zelená petrželka + trocha sekané bazalky(ta nemusí být) + jemně osolit + špetka mletého zázvoru + špetka muškátového květu, peče se cca 40 minut do zlatova, jako příloha broskvový kompot nebo míchaný švestky + hrušky (ale i jiná příloha samozřejmě) ;-D;-P

Ejška 6.10.2006 13:52

Re: Kuře pod nádivkou

jejda chybičky: červený pepř je mletý a jistojistě to je česnek třený (pozor na jeho zhořknutí, přidávat později) omlouvám se :-D

LENKA S. 6.10.2006 13:52

BEZVA RECEPT, I KDYŽ NE ZROVNA MOC PRO MNE. MÁM VÍCE ZLÉHO CHOLESTEROLU A NADVÁHU.

ALE STEJNĚ DÍKY.

Ejška 6.10.2006 13:11

Teplý salát

1x mražená zelenina "Asijská směs" nebo zelenina syrová podle chuti, obojí tepelně upravené(přejít varem ve vodě+4barevný mletý pepř+citronová šťáva) , uvařené gnocci ve slané vodě (prodává se polotovar) a na malé kousky nakrájené kuřecí maso osmahnuté na tuku, ochucené jemně kari (případně podle chuti) se smíchá a teplé se papká s jablečným kompotem;-P

LENKA S. 6.10.2006 13:27

Re: Teplý salát

DÍKY, EJŠKO, ZKUSÍM

Kačer 6.10.2006 12:29

tak a dost

to se nedá vydržet! Jdu něco sníst! Kuře jako kačenu vyzkouším, protože já kachnu miluju, i když je to vlastně kanibalismus. Jo a křupavé kuře s jablečnou nádivkou taky udělám, a teď běžím, protože mám děsivej hladík!

LENKA S. 6.10.2006 13:46

KAČERE , "KANIBALE",

TO PRÁVĚ KANIBALISMUS NENÍ. VŽDYŤ TO KAČENA NENÍ!!!

 A PŘJU DOBRÉ POCHUTNÁNÍ. K TOMU "ALA "KAČENA JE NEJLEPŠÍ JEDNODUCHÝ BRAMBOROVÝ- "CHLUPATÝ"  KNEDLÍK. NA TEN JSEM UŽ RECEPT NEUVÁDĚLA. ZMATKU UŽ BYLO DOST.  PORCE PRO JEDNOHO:TO VEZMEŠ  200 G SYROVÝCH A OLOUPANÝCH BRAMBOR, NAJEMNO JE NASTROUHÁŠ DO MÍSY. VODU ALE NESLEJVÁŠ, TA MUSÍ ZŮSTAT!!!.PAK K TOMU PŘIDÁŠ POUZE 60 G  OBYČEJNÉ STROUHANKY A MÍRNĚ OSOLÍŠ.VEJCE ANI NIC JINÉHO NEPŘIDÁVÁŠ!!!, DOBŘE VŠE RUKAMA PROHNĚTEŠ ( SPOJÍŠ) A NECHÁŠ 5 MINUT STÁT. PAK NAMOČENÝMA RUKAMA TVARUJEŠ KULIČKY ASI JAKO MÍČEK NA PING-PONG. PŘIVEDEŠ K VARU OSOLENOU VODU A KNEDLÍKY DO NÍ VHODÍŠ NAJEDNOU. ZAMÍCHÁŠ  JE, PŘIVEDEŠ ZASE K VARU A VAŘÍŠ JE 8 MINUT. PAK VYJMEŠ NA MÍSU A PODÁVÁŠ. JEDNODUCHÉ JAKO  FACKA A RYCHLÉ. A HLAVNĚ SE NIC NEPATLÁ A NEŘÍDNE, JAKO TĚSTO Z BRAMBOR UVAŘENÝCH VE SLUPCE. DAJÍ SE Z TOHO  MÉHO TĚSTA DĚLAT I KNEDLE PLNĚNÉ TŘEBA UZENÝM , CELÝMI ŠKVARKY NEB UZENINOU .

Kačer 6.10.2006 15:11

Re: KAČERE , "KANIBALE",

MNAM! TISKNU VYZKOUŠÍM! MOCKRÁT DĚKUJI! :-)

LENKA S. 6.10.2006 12:05

LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

CO KDYBY  ASPOŇ NĚKDO PŘISPĚL NĚJAKOU TOU TROŠKOU DO MLÝNA A NAPSAL NĚCO E SVÉHO REPERTOIRU?! TROCHU JSEM TO MYSLILA  JAKO PROVOKACI A VÝZVU NA KUCHAŘSKÝ SOUBOJ. CELOU DOBU ALE ŽÁDNÝ RECEPT NEPŘILETĚL. NEPOTŘEBUJU JEN POCHVALY, ALE TAKY NĚJAKOU INSPIRACI PRO TY SVOJE  DRŮBEŽOZELENINOŽRAVCE. DÍKY PŘEDOZADEM A POLEPŠETE SE. VEŠKEROU MUNICI JSEM JEŠTĚ NEVYSTŘÍLELA, ALE...VIZ VÝŠE.

aida 6.10.2006 12:33

Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

LENKO, JESTLI MŮŽU, ODPOLEDNE NEBO O VÍKENDU NĚCO PŘIDÁM, TEĎ BOHUŽEL NEMÁM MOC ČASU. KUŘE V JAKÉKOLI PODOBĚ JE U NÁS DOMA MOC OBLÍBENÉ. ALE NEBRALA BYCH TO JAKO SOUBOJ, SPÍŠ "NAHLÉDNUTÍ POD JINOU POKLIČKU", ANO?

LENKA S. 6.10.2006 13:50

AIDO, VÍTÁM VŠE I NEKUŘECÍ, TŘEBA KRŮTÍ AJ.

DOCHÁZÍ MI TROŠKU DOMA DECH.

MaRi 6.10.2006 12:39

Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

MILÁ LENKO, CHTĚLA JSEM UŽ NĚKOLIKRÁT NAPSAT PŘÍSPĚVEK DO MLSOTNÍKU, ALE AŽ TEHDY JSEM SI UVĚDOMILA, JAK VLASTNĚ VAŘÍM.

ŘEKNĚME TEDY TÉMA "KUŘE": TO SE VEZME KUŘECÍ MASO A NECHÁ ROZMRZNOUT. KUŘATA TOTIŽ NECHOVÁME, NENÍ U NÁS ČLOVĚKA, KTERÝ BY JE DOKÁZAL PŘIPRAVIT O HLAVU. POTÉ SE POSTAVÍM K MRAZÁKU A POHLÉDNU DO JEHO ÚTROB. VYJMU SÁČEK MRAZENÉ ZELENINY PODLE MONUMENTÁLNÍ SYMPATIE. PŘÍPADNĚ NAHLÉDNU DO KOŠÍKU A VYBERU Z NĚJ NĚCO RAJČAT, PAPRIKY, PÓRKU...  PŘEJDU K POLIČCE S KOŘENÍM A OPĚT VYBERU NĚCO SKLENIČEK PODLE OKAMŽITÉ NÁLADY. STÁLICE BÝVÁ KMÍN, PAPRIKA SLADKÁ A TROŠKU PÁLIVÉ, DRCENÝ KMÍN, POSLEDNÍ OBJEV - CCA 2 ROKY - JE PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ. PŘEJDU KE SKŘÍNCE A OPĚT DLE NÁLADY VYJMU PAPIŇÁK NEBO PEKÁČ (BUĎ BUDE DUŠENÉ ČI PEČENÉ). NAKRÁJÍM CIBULI - TU POKAŽDÉ, NĚKDY ČESNEK (PROMIN, MEDVÍDKU).

PEKÁČ: VRSTVA ZELENINY, V LÉTĚ ČERSTVÉ, JINAK TÉ MRAŽENÉ NA TO OSOLENÉ A OKOŘENÉ MASO, ZBYTEK ZELENINY, PŘIKRÝT A ŠUP DO TROUBY. ODHADEM NASTAVIT TEPLOTU A NECHAT TRÁPIT V TROUBĚ.

PAPIŇÁK: OKOŘENĚNÉ MASO OPÉCT RYCHLE NA PÁNVI, VLOŽIT DO PAPIŇÁKU, NA ZBYLÉM TUKU RYCHLE PROHNAT ZELENINU, KAPKU PODLÍT, PŘIDAT NĚCO MÁLO KOŘENÍ, RYCHLE PROHŘÁT, PŘEMÍSTIT K MASU, ZAVŘÍT A TRÁPIT TLAKEM.

POKRM JE POKAŽDÉ JINÝ,  ALE COPAK TOTO JSOU RECEPTY, O KTERÉ SE MŮŽU S NĚKÝM PODĚLIT???;-( KDYŽ SAMA NIKDY NEVÍM, JAK TO DOPADNE?

LENKA S. 8.10.2006 15:20

MARI, NENAŘÍKEJ.

TAKHLE PŘESNÉ POPISY  SUROVIN A  POSTUPU PRÁCE  DĚLÁM  OD DOBY, KDY I NAŠE  PETRA ZJISTILA, ŽE EXISTUJE NĚCO JAKO VAŘENÍ, A ZAČALA MNE  BOMDARDOVAT SVÝMI OTÁZKAMI TYPU, JAK, CO, KDY A KOLIK  ČEHO  A   DO ČEHO  MÁ  DÁT. POKUD JSEM TO NESDĚLILA S POUKAZEM NA TO, ŽE  NENÍ NEZBYTNĚ NUTNÁ PŘESNOST, ODMÍTLA DO KUCHYNĚ  VSTUPOVAT VŮBEC A VAŘIT UŽ TEPRVE NE. NIC JINÉHO MI NEZBYLO. CHCI, ABY SE SAMA UŽ KONEČNĚ NĚCO ZAČALA UČIT. BYLO JÍ V SRPNU 24 LET. POKUD BY SE MĚLA ŽIVIT JEN HOUSKAMI , SÝREM A TĚSTOVINAMI , POKAPANÝMI ROZPUŠTĚNÝM POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM ,NEBYLA BY VŮBEC FIT. A JEŠTĚ UKÁZKA PERLENÍ NAŠÍ DCÉRENKY( STALO SE  ASI PŘED DVĚMA ROKY).BYLA JSEM  NĚKOLIK TÝDNŮ V NEMOCNICI V DOBĚ, KDY DOZRÁVALY  TŘEŠNĚ, KTERÉ ONA PŘÍMO ZBOŽŇUJE. BOMBARDOVALA MNE TUDÍŽ Z DOMOVA DOTAZY, JAK SI Z NICH MÁ UDĚLATMILOVANÝ KOMPOT. TY DOTAZY PŘILÍTÁVALY SMS JEDEN ZA DRUHÝM. KDYŽ JSEM ALE DORAZILA ZE ŠPITÁLU DOMŮ A PTALA SE JÍ, KDE MÁ UDĚLANÉ KOMPOTY, MÁLEM JSEM JI SKORO PŘIZABILA, KDYŽ ODPOVĚĎ ZNĚLA PROSTĚ: NEDĚLALA JSEM JE, ALE TŘEŠNĚ RADĚJI ZMRAZILA. POLIL MNE PŘÍMO SMRTELNÝ POT, KDYŽ JSEM OTEVŘELA  MRAZÁK A UVIDĚLA TO, CO MÁ SKVĚLÁ KUCHAŘKA VYTVOŘILA: ZMRZLÁ  HROUDA TŘEŠNÍ I S PECKAMI A SE STOPKAMI NE MNĚ  VYKOUKLA!!! TU JSEM ZALAPALA PO DECHU, ZAŘVALA JAK LEV A RADĚJI OPUSTILA BOJIŠTĚ. BOJ JSEM VZDALA. LIDSKÁ BLBOST JE NEVYLÉČITELNÁ. A TO O MÉ STAREŠÍ PLATÍ DVOJNÁSOB. KROM TOHO , ŽE JE TAKY HODNĚ LÍNÁ TVOŘIT A PŘEMÝŠLET V KUCHYNI.  JE TO BOJ S VĚTRNÝMI MLÝNY....

Beda 6.10.2006 12:48

Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

LENKO, MY ASI KUŘE TAKY DĚLÁME VLASTNĚ DOST "NENÁPADITĚ" I KDYŽ JE TO POKAŽDÉ JINAK... ALE DVOJE DOBRÉ DĚLÁME;-) - JENŽE NA TO MI "ODJELY RECEPTY" AŽ DO NEDĚLE,  JÁ TO UMÍM JEN SNÍST;-D (JEDNO JE KUŘE V ZELÍ - BOŽSKÉ, A JEDNO ZAPEČENÉ SE SMETANOU, SÝREM A ČESNEKEM - TAKY MŇAM)

ALE ZKUSÍM NĚCOP VYŠTRACHAT...

Beda 6.10.2006 12:54

Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

P.S. JO A JEŠTĚ "TONDOVO KUŘE" A... TO TU MOŽNÁ NĚKDE DOMA BUDE!!!:-):-):-)

EHMMMM, NEMÁM SI TO VŠE NECHAT NA NĚJAKÝ MLSOTNÍK?NAJDE SE TO TU??

LENKA S. 6.10.2006 13:10

BEDO, DÍKY ZA SNAHU, ZNÁM A OBČAS I DĚLÁM. JE TO KUŘE POD PEŘINOU OD ZNÁMÉHO SLOVENSKÉHO HERCE,

MYSLÍM, ŽE TO BYL SATINSKÝ, ALE NEVÍ JISTĚ.

JOVOVI 6.10.2006 13:38

Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

;-PLENKO S. VYPROVOKOVALA JSI NÁS K TOMU, ŽE JSME SÁHLI DO ŠUPLÍKA A VYTÁHLI JEDEN RECEPT.;-P

Kuře v zelí. 750g kysaného zelí,1větší cibule,1 kuře,sladká mletá paprika, sůl,olej.

Pekáček nebo jenskou mísu vymažeme olejem,

dno poklademe kysaným zelím a na něj kolečka cibule. Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, posypeme paprikou a položíme na zelí. Lehce zakapeme olejem a pečeme bez podlévání cca 45 minut. Jako přílohu podáváme pečené brambory.;-P;-P;-PDALŠÍ RECEPTY POŠLEME S POMOCÍ EMILA.;-D

 

aida 6.10.2006 14:23

Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

Jé, to jste mi vyfoukli ;-( ;-)  - to jsem sem chtěla napsat v klidu z domu. Dobrota, že? :-)

Beda 6.10.2006 14:25

Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

jooooo, myslím že to je ono - to "naše" kuře v zelí:-)R^ ... akorát to ještě navrch přikrýváme plátky anglické slaniy a - dá se to jíst i s knedlíkem;-D,  jakkoli těch my moc nejíme, tak k tomuhle ano;-)

aida 6.10.2006 14:54

Re: Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ,

Tu anglickou tam taky někdy dávám, někdy ne (podle toho, jestli je v ledničce). Když jsem to pekla naposledy, dělala jsem víc  vrstev - zelí, na to plněné papriky (klasická náplň s rýží, cibulkou, česnekem a majoránkou, jen místo masa normálního tam bylo sójové - drť), zase zelí a nahoře čtvrtky kuřete. Skoro se to dohrnce nevlezlo, ale snědli jsme to všecko.:-)