Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Křupavé kuře pro dietáře a Kuře po řecku
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JoVo 6.10.2006 17:27Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům Držím tlapky i s palcema, ať ta Homolka dopadne co nejlépe |
Kardiak 6.10.2006 18:14Re: Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům Díky JoVo,nápodobně s kýlouUž jsem to tu jednou říkal.Měli bychom tu vytvořit,vedle Mlsotníku,taky Marodník.Ať se máme kde vykecávat,jak nás to bolí a kde. |
Mirka - Houston 6.10.2006 20:10Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům Kardiaku, drzim, co se da i panu JOVO ! Ale vim, ze 16.10 a 18.10 jsou stastne dny Zvladnete to oba bezvadne.... jen si predstavujte, ze jedete do lazni! Neni vam jiz nyni lepe? HEK, tady je zajimavych receptu a to kuratko se zelim pane JOVO! Mnam - mnam! Ja snad zacnu vyvarovat pro pretizene sousedy....... |
Kardiak 6.10.2006 20:48Re: Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům Díky Mirko.Když mě popadla ta kolika,tak už jsem o tom pochyboval,ale td už to vypadá nadějně. |
Bláža 6.10.2006 21:08Re: Hlášení zbývajícím zvířetníkům Homolka dopadne dobře, to je jistý a s Homolkovými se vždycky nasměju (seriál) a tak si myslím, že to spěje k dobrému |
possum 6.10.2006 15:04AHOJ LENKO, PARADA! KURE MUZU VZDYCKY! A NEKTERE RECEPTY JSEM OPRAVDU JESTE NEZNALA! OKOPIROVANO A SCHOVANO. |
Beda 6.10.2006 14:28takže - FARAONŮV HNĚV Suroviny: kuřecí prsa, klobása (lépe pálivá), sojová omáčka, kečup, 2cibule (nebo pórek), česnek, chilli, grilovací koření, pepř, vejce, feferonka Postup: kuřecí kousky orestovat s grilovacím kořením, zaprášit hladkou moukou, zastříknout vodou a krátce podusit. Přidat nakrájenou klobásu, cibuli na kolečka, plátky česneku a chilli. Vše krátce podusit, nakonec přidat sojovou omáčku a kečup v množství podle chuti. Na talíři zdobit sázeným vejcem a feferonkou. Příloha: rýže nebo hranolky. Rychlé, jednoduché, jedlé... |
possum 6.10.2006 15:07Re: takže - FARAONŮV HNĚV To by slo, ale proc je tam to vejce? Ne, ze bych mela neco proti vajcim. |
Beda 6.10.2006 15:11possum ehmmmm, ani ti nevím... dokonce teda já to dělám bez toho, ale opisovala jsem to tady z receptu - a když už, tak už .... jenomže já se "smířím" i s biftekem bez vajcete... na tomhle receptu je stejně ale podstatná ta směs a ta je fajnová |
Ejška 6.10.2006 14:10Zateplené kuřátko Kuřeti se šikovně oddělí kůže od masa tak, aby vše zůstalo pohromadě, a pak se mezi maso a kůži od krku i od biskupa vloží svitky "naklepaného" listu zelí se slaninou, svitky se dají i do kuřete, zvnějška se kuře osolí a posype drceným kmínem a cca 1 hodinku se peče do zlatova, nejchutnější jsou přílohou vařené brambory ve slupce, pitíčko pivíčko a na to gaučing |
Ejška 6.10.2006 13:50Kuře pod nádivkou Kuře bez kůže nasekané na malé kousky (i s kostí) se osmaží na tuku s čeveným pepřem, čenekem, podmázne se nakonec 1lžící švestkových povidel a 1decí piva, směs se dá na vymazaný pekáč a zaleje se nádivkou: 6 žemlí nakrájených máčených v mléce + 6 vajec + 2 větší najemno nastrouhané syrové mrkve + cca 2 lžíce najemno nastrouhaného syrového celeru + nasekaná zelená petrželka + trocha sekané bazalky(ta nemusí být) + jemně osolit + špetka mletého zázvoru + špetka muškátového květu, peče se cca 40 minut do zlatova, jako příloha broskvový kompot nebo míchaný švestky + hrušky (ale i jiná příloha samozřejmě) |
Ejška 6.10.2006 13:52Re: Kuře pod nádivkou jejda chybičky: červený pepř je mletý a jistojistě to je česnek třený (pozor na jeho zhořknutí, přidávat později) omlouvám se |
LENKA S. 6.10.2006 13:52BEZVA RECEPT, I KDYŽ NE ZROVNA MOC PRO MNE. MÁM VÍCE ZLÉHO CHOLESTEROLU A NADVÁHU. ALE STEJNĚ DÍKY. |
Ejška 6.10.2006 13:11Teplý salát 1x mražená zelenina "Asijská směs" nebo zelenina syrová podle chuti, obojí tepelně upravené(přejít varem ve vodě+4barevný mletý pepř+citronová šťáva) , uvařené gnocci ve slané vodě (prodává se polotovar) a na malé kousky nakrájené kuřecí maso osmahnuté na tuku, ochucené jemně kari (případně podle chuti) se smíchá a teplé se papká s jablečným kompotem |
LENKA S. 6.10.2006 13:27Re: Teplý salát DÍKY, EJŠKO, ZKUSÍM |
Kačer 6.10.2006 12:29tak a dost to se nedá vydržet! Jdu něco sníst! Kuře jako kačenu vyzkouším, protože já kachnu miluju, i když je to vlastně kanibalismus. Jo a křupavé kuře s jablečnou nádivkou taky udělám, a teď běžím, protože mám děsivej hladík! |
LENKA S. 6.10.2006 13:46KAČERE , "KANIBALE", TO PRÁVĚ KANIBALISMUS NENÍ. VŽDYŤ TO KAČENA NENÍ!!! A PŘJU DOBRÉ POCHUTNÁNÍ. K TOMU "ALA "KAČENA JE NEJLEPŠÍ JEDNODUCHÝ BRAMBOROVÝ- "CHLUPATÝ" KNEDLÍK. NA TEN JSEM UŽ RECEPT NEUVÁDĚLA. ZMATKU UŽ BYLO DOST. PORCE PRO JEDNOHO:TO VEZMEŠ 200 G SYROVÝCH A OLOUPANÝCH BRAMBOR, NAJEMNO JE NASTROUHÁŠ DO MÍSY. VODU ALE NESLEJVÁŠ, TA MUSÍ ZŮSTAT!!!.PAK K TOMU PŘIDÁŠ POUZE 60 G OBYČEJNÉ STROUHANKY A MÍRNĚ OSOLÍŠ.VEJCE ANI NIC JINÉHO NEPŘIDÁVÁŠ!!!, DOBŘE VŠE RUKAMA PROHNĚTEŠ ( SPOJÍŠ) A NECHÁŠ 5 MINUT STÁT. PAK NAMOČENÝMA RUKAMA TVARUJEŠ KULIČKY ASI JAKO MÍČEK NA PING-PONG. PŘIVEDEŠ K VARU OSOLENOU VODU A KNEDLÍKY DO NÍ VHODÍŠ NAJEDNOU. ZAMÍCHÁŠ JE, PŘIVEDEŠ ZASE K VARU A VAŘÍŠ JE 8 MINUT. PAK VYJMEŠ NA MÍSU A PODÁVÁŠ. JEDNODUCHÉ JAKO FACKA A RYCHLÉ. A HLAVNĚ SE NIC NEPATLÁ A NEŘÍDNE, JAKO TĚSTO Z BRAMBOR UVAŘENÝCH VE SLUPCE. DAJÍ SE Z TOHO MÉHO TĚSTA DĚLAT I KNEDLE PLNĚNÉ TŘEBA UZENÝM , CELÝMI ŠKVARKY NEB UZENINOU . |
Kačer 6.10.2006 15:11Re: KAČERE , "KANIBALE", MNAM! TISKNU VYZKOUŠÍM! MOCKRÁT DĚKUJI! |
LENKA S. 6.10.2006 12:05LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, CO KDYBY ASPOŇ NĚKDO PŘISPĚL NĚJAKOU TOU TROŠKOU DO MLÝNA A NAPSAL NĚCO E SVÉHO REPERTOIRU?! TROCHU JSEM TO MYSLILA JAKO PROVOKACI A VÝZVU NA KUCHAŘSKÝ SOUBOJ. CELOU DOBU ALE ŽÁDNÝ RECEPT NEPŘILETĚL. NEPOTŘEBUJU JEN POCHVALY, ALE TAKY NĚJAKOU INSPIRACI PRO TY SVOJE DRŮBEŽOZELENINOŽRAVCE. DÍKY PŘEDOZADEM A POLEPŠETE SE. VEŠKEROU MUNICI JSEM JEŠTĚ NEVYSTŘÍLELA, ALE...VIZ VÝŠE. |
aida 6.10.2006 12:33Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, LENKO, JESTLI MŮŽU, ODPOLEDNE NEBO O VÍKENDU NĚCO PŘIDÁM, TEĎ BOHUŽEL NEMÁM MOC ČASU. KUŘE V JAKÉKOLI PODOBĚ JE U NÁS DOMA MOC OBLÍBENÉ. ALE NEBRALA BYCH TO JAKO SOUBOJ, SPÍŠ "NAHLÉDNUTÍ POD JINOU POKLIČKU", ANO? |
LENKA S. 6.10.2006 13:50AIDO, VÍTÁM VŠE I NEKUŘECÍ, TŘEBA KRŮTÍ AJ. DOCHÁZÍ MI TROŠKU DOMA DECH. |
MaRi 6.10.2006 12:39Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, MILÁ LENKO, CHTĚLA JSEM UŽ NĚKOLIKRÁT NAPSAT PŘÍSPĚVEK DO MLSOTNÍKU, ALE AŽ TEHDY JSEM SI UVĚDOMILA, JAK VLASTNĚ VAŘÍM. ŘEKNĚME TEDY TÉMA "KUŘE": TO SE VEZME KUŘECÍ MASO A NECHÁ ROZMRZNOUT. KUŘATA TOTIŽ NECHOVÁME, NENÍ U NÁS ČLOVĚKA, KTERÝ BY JE DOKÁZAL PŘIPRAVIT O HLAVU. POTÉ SE POSTAVÍM K MRAZÁKU A POHLÉDNU DO JEHO ÚTROB. VYJMU SÁČEK MRAZENÉ ZELENINY PODLE MONUMENTÁLNÍ SYMPATIE. PŘÍPADNĚ NAHLÉDNU DO KOŠÍKU A VYBERU Z NĚJ NĚCO RAJČAT, PAPRIKY, PÓRKU... PŘEJDU K POLIČCE S KOŘENÍM A OPĚT VYBERU NĚCO SKLENIČEK PODLE OKAMŽITÉ NÁLADY. STÁLICE BÝVÁ KMÍN, PAPRIKA SLADKÁ A TROŠKU PÁLIVÉ, DRCENÝ KMÍN, POSLEDNÍ OBJEV - CCA 2 ROKY - JE PROVENSÁLSKÉ KOŘENÍ. PŘEJDU KE SKŘÍNCE A OPĚT DLE NÁLADY VYJMU PAPIŇÁK NEBO PEKÁČ (BUĎ BUDE DUŠENÉ ČI PEČENÉ). NAKRÁJÍM CIBULI - TU POKAŽDÉ, NĚKDY ČESNEK (PROMIN, MEDVÍDKU). PEKÁČ: VRSTVA ZELENINY, V LÉTĚ ČERSTVÉ, JINAK TÉ MRAŽENÉ NA TO OSOLENÉ A OKOŘENÉ MASO, ZBYTEK ZELENINY, PŘIKRÝT A ŠUP DO TROUBY. ODHADEM NASTAVIT TEPLOTU A NECHAT TRÁPIT V TROUBĚ. PAPIŇÁK: OKOŘENĚNÉ MASO OPÉCT RYCHLE NA PÁNVI, VLOŽIT DO PAPIŇÁKU, NA ZBYLÉM TUKU RYCHLE PROHNAT ZELENINU, KAPKU PODLÍT, PŘIDAT NĚCO MÁLO KOŘENÍ, RYCHLE PROHŘÁT, PŘEMÍSTIT K MASU, ZAVŘÍT A TRÁPIT TLAKEM. POKRM JE POKAŽDÉ JINÝ, ALE COPAK TOTO JSOU RECEPTY, O KTERÉ SE MŮŽU S NĚKÝM PODĚLIT??? KDYŽ SAMA NIKDY NEVÍM, JAK TO DOPADNE? |
LENKA S. 8.10.2006 15:20MARI, NENAŘÍKEJ. TAKHLE PŘESNÉ POPISY SUROVIN A POSTUPU PRÁCE DĚLÁM OD DOBY, KDY I NAŠE PETRA ZJISTILA, ŽE EXISTUJE NĚCO JAKO VAŘENÍ, A ZAČALA MNE BOMDARDOVAT SVÝMI OTÁZKAMI TYPU, JAK, CO, KDY A KOLIK ČEHO A DO ČEHO MÁ DÁT. POKUD JSEM TO NESDĚLILA S POUKAZEM NA TO, ŽE NENÍ NEZBYTNĚ NUTNÁ PŘESNOST, ODMÍTLA DO KUCHYNĚ VSTUPOVAT VŮBEC A VAŘIT UŽ TEPRVE NE. NIC JINÉHO MI NEZBYLO. CHCI, ABY SE SAMA UŽ KONEČNĚ NĚCO ZAČALA UČIT. BYLO JÍ V SRPNU 24 LET. POKUD BY SE MĚLA ŽIVIT JEN HOUSKAMI , SÝREM A TĚSTOVINAMI , POKAPANÝMI ROZPUŠTĚNÝM POMAZÁNKOVÝM MÁSLEM ,NEBYLA BY VŮBEC FIT. A JEŠTĚ UKÁZKA PERLENÍ NAŠÍ DCÉRENKY( STALO SE ASI PŘED DVĚMA ROKY).BYLA JSEM NĚKOLIK TÝDNŮ V NEMOCNICI V DOBĚ, KDY DOZRÁVALY TŘEŠNĚ, KTERÉ ONA PŘÍMO ZBOŽŇUJE. BOMBARDOVALA MNE TUDÍŽ Z DOMOVA DOTAZY, JAK SI Z NICH MÁ UDĚLATMILOVANÝ KOMPOT. TY DOTAZY PŘILÍTÁVALY SMS JEDEN ZA DRUHÝM. KDYŽ JSEM ALE DORAZILA ZE ŠPITÁLU DOMŮ A PTALA SE JÍ, KDE MÁ UDĚLANÉ KOMPOTY, MÁLEM JSEM JI SKORO PŘIZABILA, KDYŽ ODPOVĚĎ ZNĚLA PROSTĚ: NEDĚLALA JSEM JE, ALE TŘEŠNĚ RADĚJI ZMRAZILA. POLIL MNE PŘÍMO SMRTELNÝ POT, KDYŽ JSEM OTEVŘELA MRAZÁK A UVIDĚLA TO, CO MÁ SKVĚLÁ KUCHAŘKA VYTVOŘILA: ZMRZLÁ HROUDA TŘEŠNÍ I S PECKAMI A SE STOPKAMI NE MNĚ VYKOUKLA!!! TU JSEM ZALAPALA PO DECHU, ZAŘVALA JAK LEV A RADĚJI OPUSTILA BOJIŠTĚ. BOJ JSEM VZDALA. LIDSKÁ BLBOST JE NEVYLÉČITELNÁ. A TO O MÉ STAREŠÍ PLATÍ DVOJNÁSOB. KROM TOHO , ŽE JE TAKY HODNĚ LÍNÁ TVOŘIT A PŘEMÝŠLET V KUCHYNI. JE TO BOJ S VĚTRNÝMI MLÝNY.... |
Beda 6.10.2006 12:48Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, LENKO, MY ASI KUŘE TAKY DĚLÁME VLASTNĚ DOST "NENÁPADITĚ" I KDYŽ JE TO POKAŽDÉ JINAK... ALE DVOJE DOBRÉ DĚLÁME - JENŽE NA TO MI "ODJELY RECEPTY" AŽ DO NEDĚLE, JÁ TO UMÍM JEN SNÍST (JEDNO JE KUŘE V ZELÍ - BOŽSKÉ, A JEDNO ZAPEČENÉ SE SMETANOU, SÝREM A ČESNEKEM - TAKY MŇAM) ALE ZKUSÍM NĚCOP VYŠTRACHAT... |
Beda 6.10.2006 12:54Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, P.S. JO A JEŠTĚ "TONDOVO KUŘE" A... TO TU MOŽNÁ NĚKDE DOMA BUDE!!! EHMMMM, NEMÁM SI TO VŠE NECHAT NA NĚJAKÝ MLSOTNÍKNAJDE SE TO TU |
LENKA S. 6.10.2006 13:10BEDO, DÍKY ZA SNAHU, ZNÁM A OBČAS I DĚLÁM. JE TO KUŘE POD PEŘINOU OD ZNÁMÉHO SLOVENSKÉHO HERCE, MYSLÍM, ŽE TO BYL SATINSKÝ, ALE NEVÍ JISTĚ. |
JOVOVI 6.10.2006 13:38Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, LENKO S. VYPROVOKOVALA JSI NÁS K TOMU, ŽE JSME SÁHLI DO ŠUPLÍKA A VYTÁHLI JEDEN RECEPT. Kuře v zelí. 750g kysaného zelí,1větší cibule,1 kuře,sladká mletá paprika, sůl,olej. Pekáček nebo jenskou mísu vymažeme olejem, dno poklademe kysaným zelím a na něj kolečka cibule. Kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, posypeme paprikou a položíme na zelí. Lehce zakapeme olejem a pečeme bez podlévání cca 45 minut. Jako přílohu podáváme pečené brambory.DALŠÍ RECEPTY POŠLEME S POMOCÍ EMILA.
|
aida 6.10.2006 14:23Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, Jé, to jste mi vyfoukli - to jsem sem chtěla napsat v klidu z domu. Dobrota, že? |
Beda 6.10.2006 14:25Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, jooooo, myslím že to je ono - to "naše" kuře v zelí ... akorát to ještě navrch přikrýváme plátky anglické slaniy a - dá se to jíst i s knedlíkem, jakkoli těch my moc nejíme, tak k tomuhle ano |
aida 6.10.2006 14:54Re: Re: Re: LIDI, ZVÍŘETNÍCI A MLSALOVÉ, Tu anglickou tam taky někdy dávám, někdy ne (podle toho, jestli je v ledničce). Když jsem to pekla naposledy, dělala jsem víc vrstev - zelí, na to plněné papriky (klasická náplň s rýží, cibulkou, česnekem a majoránkou, jen místo masa normálního tam bylo sójové - drť), zase zelí a nahoře čtvrtky kuřete. Skoro se to dohrnce nevlezlo, ale snědli jsme to všecko. |