6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kokosky

Miluju je od malička. Kokosky uvnitř vláčné, skoro šťavnaté. Až letos jsem dostala ten správný recept.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hanča 21.12.2008 13:46

Renato, povedly se!!!!!

A opravdu jsou takové, jaké měly být - nahoře lehce křupavé, uvnitř vláčné. Průběžně jsem monitorovala a na poslední 2 minuty jsem zapnula i spodní ohřev, aby se i dolní ploška pěkně zatáhla.  To bude tím, že každej trouba je jinej. S odebíráním z plechu žádný problém, šlo to jako po másle (zapojil se i přednosta, řka, že nejlepší kokosky jsou teplé. Tak uvidím, jestli vydrží víc než 2 dny. Vlastně musí - mlaďoši přijedou až 24.12.). Teď ještě jestli se mi povede odkaz.

Hanča 21.12.2008 13:49

Re: Renato, povedly se!!!!!

Teď se ukazuje, kdo je tu trouba. Tak znovu odkaz.

Jakub S. 21.12.2008 14:11

Jééé... taková krása!

A zrovna mi od ní v poště došlo Péefko, no já nemám pech na kamarád(k)y...

Já chci kokosky!!! Esli je žádný z množiny mých potomků nebude dělat, zatrpknu. No ale radši až potom, co sním to, co udělali/y. Jistota je zichr. Co nesníš, nemáš. Osamělý vlk už ví svoje.

Olčava 21.12.2008 18:42

Re: Renato, povedly se!!!!!

No Hančo, ty kokosky nevypadaj špatně. Že bych přehodnotila svůj vztah k nim? Proč já je vlastně nejim???

RenataE 21.12.2008 15:03

Re: Renato, povedly se!!!!!

To jsem ráda! Pro mě je to letošní absolutní hit. A peču na pečicím papíře, to jsem tam zapomněla napsat, protože na něm peču všechno.

Hanča 21.12.2008 15:44

Re: Renato, povedly se!!!!!

Napsala´s to tam :-). Taky na něm peču, co můžu. - Kdysi se jedné dobré ženy ptali, co považuje za největší vynález v kuchyni. Uvedla gumovou stěrku. Tak k takovým nenápadným úžasným vynálezům patří podle mně i pečicí papír. Když si vzpomenu na všechny ty zakecané připálené, stále znova myté a znova tukem vytírané plechy...!

Liberta 21.12.2008 20:33

Re: Renato, povedly se!!!!!

No, já to nadšení pro papír nesdílím. Jednak na něj nejsem moc zvyklá, běžné cukroví se mi z lehce pomázlého plechu sype samo, jednak s ním mám nedobrou zkušenost. Před nedávnem jsem hotovila dle receptu své kolegyňky jakési placičky, byla v tom spousta drahých surovin, ořechů, mandlí, sekaných kandovaných ovoců a tak. Dělaly se na papíru. Měly se jen trošičku roztéci při zachování kulového tvaru. Mně se roztekly totálně - pokryly celý plech, resp. ten papír, souvislou bublající vrstvou. Když jsem to vyndala z pece, trochu to ztuhlo (jako měkký karamel), ale co s tím? Hlavně to nešlo z toho papíru!;-( Musela jsem obrátit celý plát vzhůru nohama, po rubové straně ten papír potřít studenou vodou, až se dal odloupnout (jako když z rozmočené flašky sundaváte etiketu). To zbylé se pak dalo rozrádlíčkovat na čtverečky a konzumovat.;-P

RenataE 21.12.2008 23:56

Re: Renato, povedly se!!!!!

V některých receptech se doporučuje namáznout i ten papír, možná to byl ten případ. Já strašně nerada myju plechy, protože se nevejdou do myčky a ručnímu mytí jsem za ta léta spolupráce s myčkou odvykla.  A taky není papír jako papír, myslím byl testík v Apetitu tak před dvěma měsíci.

Liberta 22.12.2008 0:45

Re: Renato, povedly se!!!!!

Aha. - Mně plechy nevadí. Při pečení cukroví se řídím radou prabáby, báby, mamky... tj. plechy se mezi pečením neumývají, nýbrž jen setřou ubrouskem (papírovou utěrkou) od drobečků a lehce potřou tukem pro další dávku (používám 100% omegu, kostku bafnu polorozbalenou do ruky a přejedu s ní po plechu při každé 2.-3. dávce, netřeba pokaždé). Když se totiž umyjou (Jarem), začne se produkce připékat.