Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kokosky
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hanča 21.12.2008 13:46Renato, povedly se!!!!! A opravdu jsou takové, jaké měly být - nahoře lehce křupavé, uvnitř vláčné. Průběžně jsem monitorovala a na poslední 2 minuty jsem zapnula i spodní ohřev, aby se i dolní ploška pěkně zatáhla. To bude tím, že každej trouba je jinej. S odebíráním z plechu žádný problém, šlo to jako po másle (zapojil se i přednosta, řka, že nejlepší kokosky jsou teplé. Tak uvidím, jestli vydrží víc než 2 dny. Vlastně musí - mlaďoši přijedou až 24.12.). Teď ještě jestli se mi povede odkaz. |
Hanča 21.12.2008 13:49Re: Renato, povedly se!!!!! Teď se ukazuje, kdo je tu trouba. Tak znovu odkaz. |
Jakub S. 21.12.2008 14:11Jééé... taková krása! A zrovna mi od ní v poště došlo Péefko, no já nemám pech na kamarád(k)y... Já chci kokosky!!! Esli je žádný z množiny mých potomků nebude dělat, zatrpknu. No ale radši až potom, co sním to, co udělali/y. Jistota je zichr. Co nesníš, nemáš. Osamělý vlk už ví svoje. |
Olčava 21.12.2008 18:42Re: Renato, povedly se!!!!! No Hančo, ty kokosky nevypadaj špatně. Že bych přehodnotila svůj vztah k nim? Proč já je vlastně nejim??? |
RenataE 21.12.2008 15:03Re: Renato, povedly se!!!!! To jsem ráda! Pro mě je to letošní absolutní hit. A peču na pečicím papíře, to jsem tam zapomněla napsat, protože na něm peču všechno. |
Hanča 21.12.2008 15:44Re: Renato, povedly se!!!!! Napsala´s to tam . Taky na něm peču, co můžu. - Kdysi se jedné dobré ženy ptali, co považuje za největší vynález v kuchyni. Uvedla gumovou stěrku. Tak k takovým nenápadným úžasným vynálezům patří podle mně i pečicí papír. Když si vzpomenu na všechny ty zakecané připálené, stále znova myté a znova tukem vytírané plechy...! |
Liberta 21.12.2008 20:33Re: Renato, povedly se!!!!! No, já to nadšení pro papír nesdílím. Jednak na něj nejsem moc zvyklá, běžné cukroví se mi z lehce pomázlého plechu sype samo, jednak s ním mám nedobrou zkušenost. Před nedávnem jsem hotovila dle receptu své kolegyňky jakési placičky, byla v tom spousta drahých surovin, ořechů, mandlí, sekaných kandovaných ovoců a tak. Dělaly se na papíru. Měly se jen trošičku roztéci při zachování kulového tvaru. Mně se roztekly totálně - pokryly celý plech, resp. ten papír, souvislou bublající vrstvou. Když jsem to vyndala z pece, trochu to ztuhlo (jako měkký karamel), ale co s tím? Hlavně to nešlo z toho papíru! Musela jsem obrátit celý plát vzhůru nohama, po rubové straně ten papír potřít studenou vodou, až se dal odloupnout (jako když z rozmočené flašky sundaváte etiketu). To zbylé se pak dalo rozrádlíčkovat na čtverečky a konzumovat. |
RenataE 21.12.2008 23:56Re: Renato, povedly se!!!!! V některých receptech se doporučuje namáznout i ten papír, možná to byl ten případ. Já strašně nerada myju plechy, protože se nevejdou do myčky a ručnímu mytí jsem za ta léta spolupráce s myčkou odvykla. A taky není papír jako papír, myslím byl testík v Apetitu tak před dvěma měsíci. |
Liberta 22.12.2008 0:45Re: Renato, povedly se!!!!! Aha. - Mně plechy nevadí. Při pečení cukroví se řídím radou prabáby, báby, mamky... tj. plechy se mezi pečením neumývají, nýbrž jen setřou ubrouskem (papírovou utěrkou) od drobečků a lehce potřou tukem pro další dávku (používám 100% omegu, kostku bafnu polorozbalenou do ruky a přejedu s ní po plechu při každé 2.-3. dávce, netřeba pokaždé). Když se totiž umyjou (Jarem), začne se produkce připékat. |