Čtvrtek 6. února 2025, svátek má Vanda
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: Když rozkvetou louky

Jak jsem kdesi v diskusi podotkla, romantický pohled na rozkvetlou jarní louku ve mně vyvolá nutkání vrhnout se na kolena, otrhat tu krásu a přeměnit ji v cosi lahodného, zhusta i léčivého. Prostě uvařit med.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dede

18. 5. 2007 23:10
pro Olafa...

Olaf to ví... ale neřekne! Milý Olafe, z tvých komentářů vyplývá, že jsi mlsný jedinec s tvůrčím přístupem k uspokojování svých choutek (myslím teď jen kulinářských!!! 8-o). Proč nám někdy nenapíšeš nějakou mlsotu rovnou? :-) My jsme tu mlsní také a každý nápad se hodí... Přestaň se laskavě schovávat za bukem a pošli nějaký prima recept! ;-D;-D;-D Adresu najdeš v tiráži...

0 0
možnosti

aida

18. 5. 2007 18:14
Už vím, co bude k večeři!

Lívanečky přece, zrovna nám v lednici straší jeden zapomenutý kefír a načatých marmelád a jogurtů se taky najde dost.

Jinak k těm "medům" - když jsem byla malá, moje babička je taky dělala, měla jsem je moc ráda. Nejlepší byl ze smrkových špiček -  z mladých světlezelených jarních výhonků, recept byl myslím stejný. S čím mám ale špatnou zkušenost, je med pampeliškový. To jsem takhle snad před 8 lety chtěla křísit tradice a uvařit ho. Tož jsem vyslala dvě do té doby zcela zdravé děti na pampelišky a když se junioři vrátili, teklo jim  z očí a nosu, strašně kýchali a kašlali. Později jsme přišli na to, že zrovna na pyl z pampelišek  jsou oba alergičtí.:-/ Takže květové (pylové) medy doma nesmíme, jen lesní, medovicové. Těch ale spotřebujeme hromadu.

0 0
možnosti

Zuzka

18. 5. 2007 15:51
Sedmikráskový med

Sedmikráska je nezmar a pokud nesekáte pravidelně co víkend, zase se v trávníku objeví.

Pádím z práce, s tou poutí je u nás fofr, takže všechny zdravím a doufám, že se sem o víkendu dostanu. Mějte se moc hezky!VV

0 0
možnosti

Vave

18. 5. 2007 14:57
TAK JE TO JASNÉ,

zrovínka jsem přemýšlela, co k večeři. Teď je to jasné, budou lívance!:-):-):-) Jen si musím hodit korunou, jestli podle Zuzky VVnebo podle Jindry VV!

Přeju všem krásný a klidný až radostný víkend! :-):-):-)VVVVVV:-):-):-)

0 0
možnosti

Zdena b.p.

18. 5. 2007 13:17
Tak na medíky

je už asi pozdě. Taky je už posekáno. Ale ty lívance, ty lívance moc dobře znám a dělávám. A hoooodně jablíček a skořicový cukřík. ;-P Jo, a jakmile je někde v těstovém receptu mléko, tak tam dám kefír, nebo acido. Je to mnohem mňamóznější. Zejména kynuté těsto.

Krásný víkend FŠEM!!!!!!

0 0
možnosti

olaf

18. 5. 2007 12:12
Lívanečky? Mmmmm ty jí můžu (i na slano)

Lívanečky jsou vděčné jídlo. Často jsem líný a míchám přímo ty krabicové (nejraději s ovesnými vločkami). A třeba i na slano. On takový sýrový lívaneček (zazdíte do něj pár kousků sýra - třeba niva, syrečky;  nebo rovnou do těsta nastrouháte sýr) ou jééés. A navrch ho potřete nějakou slanou nátierkou (budapešť, česneková ...), nebo jen dobrou bryndzou.

Ale fuj já se rozjel, asi si jich pár půjdu nasmažit ;-).

0 0
možnosti

Zuzka

18. 5. 2007 15:48
Re: Lívanečky? Mmmmm ty jí můžu (i na slano)

;-D Dobrou chuť ;-D

0 0
možnosti

Medvídek

18. 5. 2007 10:19
Tyhle medy

jsou naprosto skvělé. Já medu zkonzumuju děsné množství, moje častá svačina je 5 až 10 rohlíků s medem.;-D

0 0
možnosti

YGA

18. 5. 2007 10:42
Re: Tyhle medy

- nojo, dyť jsi přece medvídek ;-D

0 0
možnosti

tosca

18. 5. 2007 8:52
Jůůů

to mě nenapadlo - med ze sedmikrásek! Zkusím, i když letos už asi ne, zahrada je už posečená a sedmikrásky tudíž nejsou :-/ :-)

0 0
možnosti

Medvídek

18. 5. 2007 10:30
Re: Jůůů

Já už je taky pokosil. Smůla, tohle se fakt dalo skusit, mně by ve snu nenapadlo že se i ze sedmikrásek dělá med.

0 0
možnosti

Bláža

18. 5. 2007 7:51
Pampeliškový med

jsem taky kdysi zkoušela vyrobit, ale vytvořila jsem příliš řídký a ne a ne zhoustnout. Tak že bych to zkusila znovu...?

0 0
možnosti

olaf

18. 5. 2007 12:07
Chyba marketingu

Když je ten med řídký, tak ho prohlásím za pampeliškový sirup a servíruji i návštěvám (no snad znáte javorový syrup, no tak tohle je podobné, le ještě i léčivé). ;-) A servíruji ho právě k těm lívanečkům a palačinkám (a kdečemu co snese sladou zálivku - úúúú třeba ovesná kaše etc. etc. a vůbec mám hlad a jdu si něco udělat /tedy uklohnit/).

0 0
možnosti

Xerxová

18. 5. 2007 7:43
lívanečky kefírové

2 žloutky se dvěma lžícemi cukru se utřou - vlije se kefír, vmíchá 250 g polohrobé mouky a sníh z dvou bílků. Pečeme na téměř suché pánvi. Na vršek pak višňová marmeládička s čepičkou smetánku nebo povidla, nebo cukr se skořicí... Rychlé, dobré, u nás oblíbené;-P

0 0
možnosti

baty

18. 5. 2007 11:02
Re: lívanečky kefírové

ňam,Xerxová, čtvrtlitrovej nebo půllitrovej kefír? Ssavá buchta byla moc :-D:-P;-)dobrá.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz