Diskuze
MLSOTNÍK: Když rozkvetou louky
Děkujeme za pochopení.
Dede
pro Olafa...
Olaf to ví... ale neřekne! Milý Olafe, z tvých komentářů vyplývá, že jsi mlsný jedinec s tvůrčím přístupem k uspokojování svých choutek (myslím teď jen kulinářských!!! ). Proč nám někdy nenapíšeš nějakou mlsotu rovnou?
My jsme tu mlsní také a každý nápad se hodí... Přestaň se laskavě schovávat za bukem a pošli nějaký prima recept!
Adresu najdeš v tiráži...
aida
Už vím, co bude k večeři!
Lívanečky přece, zrovna nám v lednici straší jeden zapomenutý kefír a načatých marmelád a jogurtů se taky najde dost.
Jinak k těm "medům" - když jsem byla malá, moje babička je taky dělala, měla jsem je moc ráda. Nejlepší byl ze smrkových špiček - z mladých světlezelených jarních výhonků, recept byl myslím stejný. S čím mám ale špatnou zkušenost, je med pampeliškový. To jsem takhle snad před 8 lety chtěla křísit tradice a uvařit ho. Tož jsem vyslala dvě do té doby zcela zdravé děti na pampelišky a když se junioři vrátili, teklo jim z očí a nosu, strašně kýchali a kašlali. Později jsme přišli na to, že zrovna na pyl z pampelišek jsou oba alergičtí. Takže květové (pylové) medy doma nesmíme, jen lesní, medovicové. Těch ale spotřebujeme hromadu.
Zuzka
Sedmikráskový med
Sedmikráska je nezmar a pokud nesekáte pravidelně co víkend, zase se v trávníku objeví.
Pádím z práce, s tou poutí je u nás fofr, takže všechny zdravím a doufám, že se sem o víkendu dostanu. Mějte se moc hezky!
Vave
TAK JE TO JASNÉ,
zrovínka jsem přemýšlela, co k večeři. Teď je to jasné, budou lívance! Jen si musím hodit korunou, jestli podle Zuzky
nebo podle Jindry
!
Přeju všem krásný a klidný až radostný víkend!
Zdena b.p.
Tak na medíky
je už asi pozdě. Taky je už posekáno. Ale ty lívance, ty lívance moc dobře znám a dělávám. A hoooodně jablíček a skořicový cukřík. Jo, a jakmile je někde v těstovém receptu mléko, tak tam dám kefír, nebo acido. Je to mnohem mňamóznější. Zejména kynuté těsto.
Krásný víkend FŠEM
olaf
Lívanečky? Mmmmm ty jí můžu (i na slano)
Lívanečky jsou vděčné jídlo. Často jsem líný a míchám přímo ty krabicové (nejraději s ovesnými vločkami). A třeba i na slano. On takový sýrový lívaneček (zazdíte do něj pár kousků sýra - třeba niva, syrečky; nebo rovnou do těsta nastrouháte sýr) ou jééés. A navrch ho potřete nějakou slanou nátierkou (budapešť, česneková ...), nebo jen dobrou bryndzou.
Ale fuj já se rozjel, asi si jich pár půjdu nasmažit .
Medvídek
Tyhle medy
jsou naprosto skvělé. Já medu zkonzumuju děsné množství, moje častá svačina je 5 až 10 rohlíků s medem.
tosca
Jůůů
to mě nenapadlo - med ze sedmikrásek! Zkusím, i když letos už asi ne, zahrada je už posečená a sedmikrásky tudíž nejsou
Medvídek
Re: Jůůů
Já už je taky pokosil. Smůla, tohle se fakt dalo skusit, mně by ve snu nenapadlo že se i ze sedmikrásek dělá med.
Bláža
Pampeliškový med
jsem taky kdysi zkoušela vyrobit, ale vytvořila jsem příliš řídký a ne a ne zhoustnout. Tak že bych to zkusila znovu...?
olaf
Chyba marketingu
Když je ten med řídký, tak ho prohlásím za pampeliškový sirup a servíruji i návštěvám (no snad znáte javorový syrup, no tak tohle je podobné, le ještě i léčivé). A servíruji ho právě k těm lívanečkům a palačinkám (a kdečemu co snese sladou zálivku - úúúú třeba ovesná kaše etc. etc. a vůbec mám hlad a jdu si něco udělat /tedy uklohnit/).
Xerxová
lívanečky kefírové
2 žloutky se dvěma lžícemi cukru se utřou - vlije se kefír, vmíchá 250 g polohrobé mouky a sníh z dvou bílků. Pečeme na téměř suché pánvi. Na vršek pak višňová marmeládička s čepičkou smetánku nebo povidla, nebo cukr se skořicí... Rychlé, dobré, u nás oblíbené
baty
Re: lívanečky kefírové
ňam,Xerxová, čtvrtlitrovej nebo půllitrovej kefír? Ssavá buchta byla moc dobrá.
Vyhledávání
TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA
Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.
ondrejneff@gmail.comRubriku Zvířetník vede Lika.
zviretnik.lika@gmail.comHYENA
Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.
https://www.hyena.cz