Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Bubu 13.3.2009 9:24Re: A nebude ta ryba Tak tak.... kapr snese delší čas přípravy. Dělá-li se na mírném ohni a déle je daleko lepší než když se opraží zprudka - to je pak ten blátivý kapr, nad nímž většina lidí ohrne pysk. A samozřejmě je výrazný rozdíl mezi kaprem čerstvě zabitým a bůhvíjak dlouho zmraženým. A samozřejmě taky velmi záleží na tom, kde kapr bydlel a co jedl. Tak pravila rybářova dcera. A musím LA dát za pravdu - tohle je mňamózní, dělám to též. Navíc hořčicí se dá jakž takž zamaskovat, že jsem na toho pstruha v mrazáku zapomněla. Rybí tuk totiž snadno žlukne i v mrazáku a ryba pak chytne ten divný čuch. Doporučuje se mít rybu v mrazáku maximálně (!) 3 měsíce. Rozmrazím-li takovou zapomenutou rybu (rybu, co za to stojí, filé uvařím kocourům), natřu ji tlustě hořčicí a nechám alespoň hodinu odležet. Ubrouskem pak většinu hořčice setřu, rybu osolím, obalím v hladké mouce a peču na pánvi. Ryba chytne trošku chuť hořčice a divný čuch běžný nosík ani nezaznamená. |
RenataE 13.3.2009 19:01Re: A nebude ta ryba Dík za vysvětlení! |
Jakub S. 13.3.2009 0:10Šlehačka s moukou a hořčice? Tý brďo... do toho du, a brzo. A zelený a jakýkoliv pepř mám taky, otž. Pro mě to zní tak divně, že mě to přitáhlo! |
radanova 13.3.2009 13:51Re: Šlehačka s moukou a hořčice? Tý brďo... do toho du, a brzo. zní to dobře a šlehačce to podle mě sluší i s hořčicí, my máme kapra rádi, akorát ho myju dlouho a důkladně, protože jednou jsem si ho dala v restauraci a po prvním soustu si kapra cca 3 roky nedala, tak mám trochu úchylku- receptík využiju určitě |