2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Kapr s hořčičnou omáčkou

Tenhle recept poslala LA a vypadá velmi zajímavě. Počítám se nemusí týkat jen kapra...

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bubu 13.3.2009 9:24

Re: A nebude ta ryba

Tak tak.... kapr snese delší čas přípravy. Dělá-li se na mírném ohni a déle je daleko lepší než když se opraží zprudka - to je pak ten blátivý kapr, nad nímž většina lidí ohrne pysk. A samozřejmě je výrazný rozdíl mezi kaprem čerstvě zabitým a bůhvíjak dlouho zmraženým. A samozřejmě taky velmi záleží na tom, kde kapr bydlel a co jedl. Tak pravila rybářova dcera.

A musím LA dát za pravdu - tohle je mňamózní, dělám to též.

Navíc hořčicí se dá  jakž takž zamaskovat, že jsem na toho pstruha v mrazáku zapomněla. Rybí tuk totiž snadno žlukne i v mrazáku a ryba pak chytne ten divný čuch. Doporučuje se mít rybu v mrazáku maximálně (!) 3 měsíce. Rozmrazím-li takovou zapomenutou rybu (rybu, co za to stojí, filé uvařím kocourům), natřu ji tlustě hořčicí a nechám alespoň hodinu odležet. Ubrouskem pak většinu hořčice setřu, rybu osolím, obalím v hladké mouce a peču na pánvi. Ryba chytne trošku chuť hořčice a divný čuch běžný nosík ani nezaznamená.

RenataE 13.3.2009 19:01

Re: A nebude ta ryba

Dík za vysvětlení!

Jakub S. 13.3.2009 0:10

Šlehačka s moukou a hořčice? Tý brďo... do toho du, a brzo.

A zelený a jakýkoliv pepř mám taky, otž. Pro mě to zní tak divně, že mě to přitáhlo!

radanova 13.3.2009 13:51

Re: Šlehačka s moukou a hořčice? Tý brďo... do toho du, a brzo.

zní to dobře a šlehačce to podle mě sluší i s hořčicí, my máme kapra rádi, akorát ho myju dlouho a důkladně, protože jednou jsem si ho dala v restauraci a po prvním soustu si kapra cca 3 roky nedala, tak mám trochu úchylku- receptík využiju určitě