Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Chlebánek sladký Pepánek
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
tojefuk 23.6.2006 9:20Re: Jo a ještě Takovej samozalívací květináč, to prý je věc! |
zana 23.6.2006 9:20od věci Hlásím, že u nás už lítají chroustci Chichi, u nás je to naopak, mně nevadí a přednosta je nemusí a jak sebou cuká, když na něj vlítnou |
tojefuk 23.6.2006 9:17Jako bych to měl před očima! JoVo sedí, obložen literaturou na chytání tojefuka na švestkách, Pepánka ve šlehačce máčí, možná i jahody ve šlehačce má, ukusuje a přemýšlí, jak tu dobrotu zvrznout cuketama! |
Medvídek 23.6.2006 8:59Re: Domácí chleba je jistě báječná, Není Alčo. Domácí pekárny nejsou drahé a peče se v nich dost jednoduše. A výsledek bývá skvělý. |
Iva 23.6.2006 8:50Jo a ještě já jsem děsný Mičurin a všechny moje výpěstky by mohly končit v nějaké směsi na koření, většinou je stihnu usušit i s květináčem. Jediný, co letos mám jsou koktejlová rajčata a už budeme sklízet. |
Iva 23.6.2006 8:43hehe otrnulo teď už jen řeším svoje každoletní astmatické záchvaty a protože znám průběh, tak jsme se ráno porafali s Přednostou kvůli doktorovi, stejně se mnou nic neudělá (léky mám) a doporučí klidový režim a ten mám taky |
Medvídek 23.6.2006 8:37Tyhlety domácí chleby se musejí hodně rychle sníst, oni moc nevydrží. Ale obvykle to není problém páč bývají šíleně dobré. |
tojefuk 23.6.2006 8:27Re: Moje české tzatziky Dobré ráno, Ivo! koukám, že ti už otrnulo, to je fajn! Latifundie - jestli nemáš v paneláku balkon, zastavitelný kyblíkama s producenty dobrotek, navaž ze špagátků páternoster, kyblíky s jahodama do něho, když to nikomu nespadne na hlavu - budeš radostně sklízet a proklínat tojefukovy nápady! Nejdražší mlíko, mně to povídej! Když lezem do krámu, konstatujem, že na nákup dáme pětistovku a končíme u bankomatu! Choceňský jogurt - plný souhlas! Jde i na jahody, když prý je ve šlehačce choleteról! |
Iva 23.6.2006 7:52Moje české tzatziky Ve včerejším parnu jsem usoudila a přibloudění Albertem, že by to chtělo na večeři něco lehčího. Nejsa majetníkem Tojefukových latifundií jsem zasněně tlačila vozík oddělením zeleniny a házela tam, co mi přišlo pod ruku, pouze cukety nebyly na skladě. Když se vozík začal utěšeně plnit a mě začaly neutěšeně napadat chmury o částce u pokladny, přesunula jsem se do oddělení mléčných výrobků a přihodila bílé jogurty. Pouze choceňské, tyto moje chuťové receptory vyhodnotily jako nejmňamóznější. A v této prodejně jsem též zakoupila pisklu s oním kořením. U pokladny jsem nadala prodavačce, že jsem šla nakoupit jen mléko, a že ho maj děsně drahý, protože za dvě lahve jsem platila strašně moc. "ale paní vy tu máte i jiné věci." "To jo," souhlasila jsem,"ale ty jsem původně kupovat nechtěla, z toho nevybruslíte, máte prostě nejdražší mléko ve městě." Doma jsem zhodnotila, že by salátu bylo málo a tak jsem pokračovala v plenění, zaplať Pánbůh, bobky (sojový) taky ještě jsou, šup do patlance a už se vařte. Po zhodnocení situace, mi došlo, že tam je moc zeleniny a že bychom asi byli moc zdraví a že to chce něčím pokazit. Následná návštěva ledničky mě potěšila, vajíčka, sýr, kousek kabanosu a hlavně tatranka, teda tatarka. Vařím, krájím, míchám, strouhám, dochucuju a vyměňuju třetí hrnec, protože ty předtím nestíhaly pojmout obsah. Nakonec stačil ten sedmilitrový. Pak jsme jeli vyplavit Betty. ????????? Co to?????? Sele a grilované. Moje dobrá vůle se rozplynula do vniveč. "Paní ale to bude tak za hodinu." Při kontrole času jsem si jen tak povzdechla, že se teda doma dorazím salátem. Taky nebyl. |
Iva 23.6.2006 7:26Jéjejejejeje napřed chlebík a ten vypadá dost dobře a pak slivovička. Lidi, lidi, co mi to děláte. Včera měli miláčci závěrečné vystoupení a zjevila se tam i moje rodička. Syneček k ní přiběhl a s úsměvem jí povídá, "babi, ty jsi říííkala, že mám hlad na párek....." |
Vakandi 23.6.2006 7:20Mńam to vypadá velmi chutně, asi bych se měla naučit péct v domácí pekárničce od Ježucha...... |
JoVo 23.6.2006 7:14Re: Domácí chleba je jistě báječná, My také kupujeme normálně chléb, ale ty naše pečeme občas místo dortíků a jiných pochutin. |
Alča 23.6.2006 7:00Domácí chleba je jistě báječná, avšak na můj vkus velmi pracná a nejistá záležitost. Tak raději využívám služeb zdejších několika pekáren (dvě jsou i jako večerka) a zajdu si pro čerstvý, teploučký a měkoučký do obchodu. |
Alča 23.6.2006 6:58Zdravím Hano (zdravím i ostatní zvířetníky po delší nepřítomnosti) a slivovičku z Louky - tu já dobře znám! Pochází odtamtud rodina mého manžela - po válce se vydali na sever Moravy k dosídlení pohraničí a už tu zůstali. V Louce a blízkém okolí máme ještě spostu příbuzných, každým rokem tam jezdíme, i letos - už za 14 dní bude výtečná slivovička! Musím podotknout, že jinou nedokážu pozřít, spíš si dám dvě deci dobrého červeného. Už se těším na tu chuť - jemná, voňavá, nepálí, neřeže - a to těch svých 52 má ... |
tojefuk 23.6.2006 6:21Re: Nocni hlidka Dobré ráno, Hano W. Slivovice - jéjej! Bejvávalo! Teď sehnat dobrou slivovici je práce pro vraha! Švestky sežrala šárka, tak se kvas nastavuje jiným ovocem a je to znát! Ty napřed očuchneš - já otevřenou láhev ucpu dlaní, dlaň navlhčím obsahem láhve, rozetřu palcem a čuchnu až pak. A ucítím buď kvalitu, nebo případné smrady! Tak dobrou chuť! |
Hana Williamson 23.6.2006 3:13Nocni hlidka Nazdar Zviretnici: Sice v jinem casovem pasmu, ale zacinam mit opet podobny rezim jak WWWecko, s tim rozdilem, ze po produktivni nocni pracovni cinnosti se presunu rano do prace a pokracuju. tak snad v patek v pet odpoledne budeme za vodou a zas bude zabava. I kdyz to, co ted delam, je sice drina, ale je to zabava, protoze se nam dari a je to pekne bizardni - takova pravni Emanuela. A musim se pochlubit - verte mi, nevymejslim si. Dnes rano jsem v praci na psacim stole mela zavarovacku s cirou tekutinou a napisem "slivovice". Mame na leto v urade studenta prav na praxi. Je to svarny hoch tak odhadem 35 let a mluvi cesky (a dobre), protoze tam 4 roky zil a ma manzelku nekde od Brna s rodinou v prilehlych viskach. A dostavaji pravidelne zasilky domaci (A VYNIKAJICI) slivovice. Teda otevrela jsem zavarovacku, znala veci sirokych variant techto pokoutnich vyrobku jsem k tomu cuchla a ocka se mi rozzarila. Nejen, ze to vonelo, ale byla takova do husta, zalezena. A pratele, ja jsem odrostla na slivovicce pana Kolacii z Louky (nekde mezi Veselim nad Moravou a Lipovem - pod Svatym Antonickem) a to bylo neco. Tam jsem se taky naucila domaci slivovici napred ocuchnout, nez se ji napiju, zejmena, neznam-li zdroj - protoze jeden nikdy nevi, neni-li to patok.Ta dnesni ranni nebyla uplne jak z Louky za mlada, ale byla velmi blizko.V poledne prituhovalo, telefony se kutalely jeden za druhym, sef odesel k holici, tak jsem si dala mini panacka a odsejpala ta prace radostne. Vojackovi: Hergot, u vas se dobre ji ... |
veram 23.6.2006 0:32Re: Zdravím plší hlídku a všechny pekaře! |
RenataE 23.6.2006 0:27Zdravím plší hlídku a všechny pekaře! Právě jsem z mojí třetí nejlepší kamarádky vytáhla čerstvě upečený chlebík a ejhle, na Mlsotníku taky o chlebu! Zkusím si recept upravit pro zmíněnou kamarádku pekárnu, vypadá moc zajímavě. Taky jsem v průběhu pečení uvařila první várku jahodové marmelády, a ta by se ke sladkému Pepánkovi asi taky hodila. Jo, a ta první nejlepší kamarádka je pračka a ta druhá myčka. Omlouvám se svým člověčím kamarádkám za to pořadí, ale ty plechové mi dávají čas na ty člověčí. |