Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Balada o polévce a domácím štěstí
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Iva 13.6.2006 20:00Ahojda lidičky zdravím a děkuju za držení palečků. Já jsem jen zpanikařila na chvilku kvůlivá sestře a kvůlivá jiným zdravotním problémům a připustila jsem si i jinou chorobu. Tady je nejhorší možnost, že mi vezmou řidičák, sice by to byl problém, ale ne neřešitelný. Tak zas pá a já sem zítra zase nakouknu. |
zana 13.6.2006 20:28Re: Ahojda lidičky Ivo, bude to dobrý, dobrý, DOBRÝ |
Mirka - Houston 14.6.2006 3:52Re: Ahojda lidičky Ivo, panikareni je lidske. Ja jsem stejna! Ctu od Tebe s radosti jenom zpravy, jako je ta dnesni! Pan Vojacek Ti zde nechal vzkaz ohledne jogy. Ja ji moc verim! Popremyslej!!! Uz jsem take psala Lence S. Jenom najit neco, co i trosicku pomuze!!!! DIK ZA DOBROU ZPRAVU |
possum 13.6.2006 15:39teda vy jste ma zase dali! Ted zase hlady neusnu. Jakoukoliv polivku muzu dycky. I tu kvetakovou. A pravou, ceskou, hospodskou drstkovou. Naaamo. Lapil - co k tomu dodat. Mas 1*. WWW- ten slanej rohlik jsi mi udelal naschval, co? Ja bych za ten pravej ceskej, slanej rohlik uz zase dala nevim co A zase musim jeste pres rok susit hubu. Lida S.-houbicky jsem si udelala k obedu. Z mrazaku. jo, v obchode jsou cely rok, ale jen zampiony. Tyhle byly z lesa, kamoskou nasbirany. |
tojefuk 14.6.2006 5:57Re: teda vy jste ma zase dali! Vítám tě, possum! Kde se vždycky tak dlouho schováváš? Slanej rohlík - jsme na tom stejně! Na Karlovarsko kvůli rohlíkům nepojedu a tady jsou jen takový, co se musí rozpíct v troubě, aby se daly jíst! Houby z mrazáku mám taky, ale mrazené plněné kloboučky zmizly jako první! |
possum 14.6.2006 17:36Re: Re: teda vy jste ma zase dali! Ahojky tojefuk Ja se neschovavam, ale nekdy nemam co rict, jindy sice napisu, ale jsem tu dost pozde odpoledne, a pak druhy den se vsichni vrhnou na nove clanky a uz mi nikdo neodpovi. A i tobe jsem tu parkrat napsala. Slany rohlik (dobry) jsem objevila loni v Brne. Jak se jde z Ceske na Zelnak. |
possum 14.6.2006 17:38Re: Re: Re: teda vy jste ma zase dali! Jo, a kdyby jsi rekl, ci naznacil kde je 'tady', treba bych ti rekla kde je pobliz neco dobreho. |
Lída Š. 13.6.2006 14:19Tojefuku rostou už nějaké houby? Dala bych si obalené plněné hlavičky |
tojefuk 13.6.2006 14:24Re: Tojefuku Kozáci, křemenáči, kováři. Daleko od sebe - asi tak kilometr! Zkus to s chorošama, ten ti vydrží o hodně dýl! |
Iva 13.6.2006 15:05Re: Tojefuku dotáhla jsem z prochajdy bedličky. Mňam |
Lída Š. 13.6.2006 15:11Re: Re: Tojefuku Mnóóó, ty by šly Jenže já teď stíhám akorát v poklusu vyběhat hafíky, Eliška je celá divá do vody - celá máma, takže mi hned od branky foukne do rybníka a tam jí najdu, potvoru mrňavou Nakrmit, posed, spát, posed, označit koloušky, kancelář, nákup, něco sežrat, posed, nakrmit psy, spát, posed................ Pozor, nestěžuju si Mě koloiuškování baví, akorát že už začínám padat hubou na únavu. |
tojefuk 14.6.2006 6:00Re: Re: Tojefuku Dobrou chuť! Mně se na houby zatím nechce, po lese se nacourám dost, ale v těch místech jsou zatím jen kytky. V tom vedru raději zalezu k rybičkám! |
zana 13.6.2006 16:17Re: Tojefuku jedeme o víkendu na Sázavu (ne Sázavu) - z Ledečka do Kácova, to by se třeba i něco našlo. I když na tý Sázavě bejvá víc lidí než hub... Kontrolní otázka: kdo ví, co je v Kácově? |
JoVo 13.6.2006 16:38Re: Re: Tojefuku V Kácově je zámek, farní kostel a v srpnu pouť. A pak je tam nějaký rybářský revír. |
JoVo 13.6.2006 16:43Re: Re: Re: Tojefuku To nedůležitější je pivovar!!! |
zana 13.6.2006 17:09Re: Re: Re: Re: Tojefuku Píšu JoVo velkou jedničku. Zámek zvolna pustne, možná brzo spadne, rybářský revír souhlasí, farní kostel posledně taky vypadal dost unaveně (ještě tam mají nějaký mariánský sloup nebo tak něco, teď nevím jistě). .... ale pivovar je hlavní místní pamětihodnost. Skvělý kvasnicový pivo, ještě loni desítka za deset, dvanáctka za dvanáct Jak říkají vodáci, co tu tvoří za tepla hlavní klientelu: "čím víc vypiješ, tím víc ušetříš". |
JoVo 13.6.2006 18:28Re: Re: Re: Re: Re: Tojefuku Jó, kdo šetří má ta tři. |
tojefuk 13.6.2006 13:44Co tak zkusit květák se zeleným hráškem v bešamelu s tvarohovejma nokama, sypaný pažitkou! |
Lída Š. 13.6.2006 13:51Re: Co tak zkusit Ty jó:-) To neznám ale musí to být hodně mlask Až se sliny sbíhají |
tojefuk 13.6.2006 14:19Re: Re: Co tak zkusit Je! Bešamel hustší ( místo mlíka smetanu, nebo napůl s mlíkem), hrášek slanosladký, noky jednokousky, na hluboký talíř ( ve jménu kultury stolování tomu říkej jakáchceš polívka ), líp se to lžící nabírá. Vidlička a nůž nejsou praktické - talíř pak musíš vylizovat, lžící vybereš dosucha! |
dalmatin 13.6.2006 15:17Re: Co tak zkusit Jo, to je podobné květáku na kari, taky tam přijde hrášek a místo nočků brambory na kostičky. Jí se to jako hlavní jídlo s rýží a je to mňam. Výjímečně nesouhlasím s WWW, protože i květáková polévka je dobrá, ale musí se jí dodat chuť. Čili muškátový květ a sýr (třeba nějaký dobrý francouzský?). |
aida 13.6.2006 15:36Re: Re: Co tak zkusit Protestuju! Květák na karí se dělá zásadně s mrkví, rýži jako přílohu schvaluju. Recept: povařit květák do poloměkka, mezitím na oleji zpěnit 2 na jemno pokrájené cibule, pak přidat lžíci karí a 3-4 mrkve pokrájené na půlkolečka. Podlít vývarem a dusit do poloměkka, přidat květák rozebraný na růžičky, vše spolu prohřát, osolit a nakonec vmíchat 1-2 kysané smetany s trochou mouky nebo Solamylu (Lucko!). Tohle jídlo je náš domácí oblíbenec. |
dalmatin 13.6.2006 15:54Re: Re: Re: Co tak zkusit S mrkví to neznám, ale bylo by to barevnější. Ale jinak je to ono. Já to dělám docela výrazné chuti, ostré karí a taky pepř. Ta rýže to pak ztlumí. Ještě jsem to od nikoho neslyšela, takže mě těší, že jsme dvě. Hm, mám hlad. Ale mám předsevzetí... léto v plavkách apod. Jdu se napít. |
aida 13.6.2006 15:56Re: Re: Re: Re: Co tak zkusit Nápodobně. S tou mrkví je to fakt dobré, zkuste. |
zana 13.6.2006 16:12Re: Co tak zkusit no já nevím... není to už moc zdravý |
Fallowa 13.6.2006 17:34Re: Co tak zkusit Stávkoval mi od rána PC,tak jsem se sem dostala až teď a koukám,že je dneska Mlsotník pro vegetariány!Květák s hráškem v bešamelu a ještě tvarohové nokyUrčitě je to dobré,ale pro mně poživatelné tak jednou do roka... |
zana 13.6.2006 20:25Re: Re: Co tak zkusit no, ba, díky Fallowo, už jsem si přišla jako exot |
Zdena bez psa 14.6.2006 7:37Re: Re: Re: Co tak zkusit Zano, jsme tu 3 exoti. Já se jako dítě nalítala po polích a zahradách zlatého pruhu země České a tak jsem si jako dcerunka zaměstnané matky zvykla chroustat většinu zeleniny a ovoce zásadně syrové. Jakmile mi někdo uvaří květák, tak mi srdce pláče. A jahody se nesměly dát do knedlíků. Ty se vařily (a dodnes vaří) jen bez a ve finále se na ně dá "majda" . (rozmačkané jahody, borůvky a pod.) a strouhaný tvarůžek a cukr a pro ostatní máslíčko. Je zajímavé, že moje děťátka se nad klasickými ovocnými knedlíky svorně rozesmutněly, že prý vyvařit jahody je škoda. Já Vám nevím, ale když jsem v pozdějším věku četla o vitamínech - kontra vaření , tak jsem se musela jen chechtat. |
zana 14.6.2006 8:45Re: Re: Re: Re: Co tak zkusit Zdeno, tyhle ovocné knedle bez ovoce bych ráda zkusila, ale chybí mi recept na ten dotyčný knedl. Mohla bych poprosit? |
Zdena bez psa 14.6.2006 13:22Re: Zano, to je úplně snadné. Pokud máš jahody, nebo bobrůvky (zase jeden patvar z domu), tak se uvaří krásné kynuté knedlíky z těsta, které by jsi použila na klasické. Nezapomeň je při vytahování z vody popíchat, aby utekla pára. Lze také použít i tvarohové těsto. Knedlíky kynuté vaříme v šiškách jako houskové, tvarohové jako koule a při podávání je trhneme. Recept mohu dodat až v pátek, pokud nezapomenu, protože zítra se nekonám. (zásadně recepty mojí maminky nenosím v hlavě). Co se týká bramborových se švestkami, tak ty děláme klasicky, ale oblíbenější je švestkový koláč, tak se ani nenamáhám a volím dle obliby. |