Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: A opět zakysaná smetana...
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
YGA 16.1.2009 8:21Re: Mila Nelino, a taky YGO Páni - HanoW ! Emeričani musí být vděčni, že jsi se nerozhodla pašovat drahokamy - mohla bys rozvrátit celé jejich hospodářství (je-li co dnes rozvracet ). Úplně tě vidím na té židličce, s rozsypanou kabelčičkou a třímající inkriminovaný rohlík se šunkou. Mohla jsi to ještě vylepšit, kdybys ten rohlík tedy před zraky inspektorů spořádala - nebo aspoň tu šunku jsi si měla nacpat do hu...úst . |
Hana W 16.1.2009 8:45Re: Mila Nelino, a taky YGO V hospodarstvi uz zde toho moc vic rozvratit asi nejde Co je proti tomu kus speku? Vzhledem k miniobedu na devitihodinovem letu bych ten rohlik i sporadala na miste jak Sophie mortadelu, ale kvuli vtipne rozmistenym spekum jsem nechtela provokovat |
Matylda 16.1.2009 8:49Re: Mila Nelino, a taky YGO Mě teda fakt štve, že kvůli úředníkům zase vymýšlíme konspirační akce, jak ukrýt to a ono. Doufala jsem, že tohle už nebude nutné, dokud jsem si z dovolené nechtěla dovézt do vázy dvě větvičky z olivy a tři z vavřínu, což se nesmí. Přisithla jsem se, jak je balím do mikiny a cpu tam, kde je celníci neuvidí, ale klacíky újmu neutrpí... |
Kaštan 16.1.2009 8:38Re: Mila Nelino, a taky YGO A co vyzkoušet tu zakysanou smetanu nahradit creme fraiche? Je to taková luxusní verze zakysané smetany... |
Hana W 16.1.2009 8:50Re: Mila Nelino, a taky YGO Ahaaa, to je dobrej napad, to se zde i dokonce koupit. |
Kaštan 16.1.2009 9:24Re: Mila Nelino, a taky YGO Ano, creme fraiche funguje úplně stejně jako zakysaná smetana. Dokonce to můžeš trošku poředit mlékem, bývá většinou ouplně tuhý.... A jeden receptík: vezmi kouštík toho dovezeného špeku a nakrájej na malé kousky, hoď do hrnce, nech vyškvařit, přidej creme fraiche, osol, opepři a na konec přihoď hrst pokrájené rukoly. Lehce promíchni a šoupni na špagety. Zastrouhni parmazánkem a jako doplněk skleničku vychlazeného bíleho vínka... |
zana 16.1.2009 10:25Re: Mila Nelino, a taky YGO jéžišmárja - já to úúúplně vidím. Rukolu děsně miluju (rodina se mi směje, že nejradši pampelišky). Jsme měli onehdy nějakej služební mejdan a tam jí byly plný mísy a já jen tak uždíbla. No, poraďte mi někdo, jak jíst pampeliškový listí na veřejnostiNe, radši neraďre, už je to pryč. |
Kaštan 16.1.2009 10:45Re: Mila Nelino, a taky YGO Rukola je fantastická. Bohužel se tady v ČR dá sehnat jen její velmi mdlá verze v plastových pytlíkách a to ještě ne vždy v úplně dobré kvalitě. Ta by do té omáčky asi ani nebyla dobrá, protože je chuti nevýrazné. Výbornou salátovou měli v Mnichově a úplně tu nejlepší, ale ostrou jako ďas máme v létě na chalupě. A právě tahle je fantastická do omáček a nebo i do salátů, ale jen jako příměs, protože je už skoro pálivá. Vysemeňuje se sama a její semínka jsme si přivezli z Francie... Rostla tam v zastřiženém trávníku jako plevel... A pak, když je rukola na zahradě v nejlepším, si přihopsá brouček řepčík a ožere jí na kostřičky... A jinak, v jenom z pražských Ambiente měli legendárního klienta - přišel, objednal si 200 g rukoly, sám dochutil acetem balsamicem a oliváčem, pozřel, vypláznul majlant a odkráčel... Takže - žádné ostáchání nad pampeliškovým listím. Chutě do něj!!! |
LENKA S 16.1.2009 11:16KAŠTÁNKU,ZKUS NA CHALUPĚ DŘEPČÍKA ŽRAVÉHO ODRADIT TÍM, ŽE MEZI ROSTLINKY RUKOLY SEMTAM ZAPÍCHNEŠ JEDNU DVĚ CIBULKY NEBO TAKY PÁR STROUŽKŮ ČESNEKU. TAKOVÁ CIBULNATÁ OCHRANA FUNGUJE BEZ CHEMIE A DOCELA SPOLEHLIVĚ. A JEŠTĚ SE ZEPTÁM, ZDA : 1.SE BUDEŠ 13. 2.PRAŽIT, 2. ZDA BYS NEMĚLA PRO NE NĚJAKÉ ZBYTEČNÉ SEMÍNKO RUKOLY. RUKOLU JÁ MILUJU, ALE FAKT TA KOUPENÁ VŮBEC NEMÁ SPRÁVNOU CHUŤ. SEMÍNKA RUKOLY JSEM ZATÍM NESEHNALA. |
Kaštan 16.1.2009 11:48Re: KAŠTÁNKU,ZKUS NA CHALUPĚ DŘEPČÍKA ŽRAVÉHO ODRADIT TÍM, ŽE MEZI ROSTLINKY RUKOLY SEMTAM ZAPÍCHNEŠ JEDNU DVĚ CIBULKY NEBO TAKY PÁR STROUŽKŮ ČESNEKU. JÉJE, TAK ONO SE ZASE PLÁNUJE PRAŽENÍ!!!! BEZVA, BUDU SE SNAŽIT NESLETĚT ZE SCHODŮ A DORAZIT. MIMOCHODEM, TA NOHA MĚ BOLÍ DO TEĎ A NA NÁRTU JE CITLIVÁ. SE SEMÍNKAMA BUDEME MUSET POČKAT DO LÉTA, PROTOŽE ONA SE NÁM TAM VYSEMEŇUJE SAMOVOLNĚ A TA SEMÍNKA Z FRANCIE JSME DOVEZLI PŘED 4 LETY, TUDÍŽ ŠLA VŠECHNA DO ZEMĚ. POPROSÍM MAMKU, AŤ MI SEMÍNKA SESBÍRÁ A PO LÉTĚ JE RÁDA DODÁM. |
LENKA S 16.1.2009 17:48Re: KAŠTÁNKU,ZKUS NA CHALUPĚ DŘEPČÍKA ŽRAVÉHO ODRADIT TÍM, ŽE MEZI ROSTLINKY RUKOLY SEMTAM ZAPÍCHNEŠ JEDNU DVĚ CIBULKY NEBO TAKY PÁR STROUŽKŮ ČESNEKU. DĚKUJU A BUDU SE UŽ TĚŠIT. A DEJ POZOR, A´T SI ZAS NĚCO NEVYVEDEŠ. PRAŽENÍ POHLEDEJ NĚKDE V DNEŠNÍ DISKUSI. VYPADÁ TO, ŽE SE JDE OPĚT DO FERDINANDY, , SNAD V PÁTEK 13.2 . KOLEM 17:30. POKUD DOŽIJU VE ZDRAVÍ, DORAZÍM TAKY. |
Hana W 16.1.2009 12:47Re: Mila Nelino, a taky YGO Tyy jo, to vypada dobre. |
Jakub S. 16.1.2009 10:26Já jsem ale vždycky myslel, že to j e kyselá smetana - ? Jak říkal jeden hoch v jazykovce - what´s the diferenciál? |
Hanko 16.1.2009 8:42Re: Mila Nelino, a taky YGO to jsi ale měla vzrušující návrat! Kdepák, erár je všude stejnej Hlavně že se povedlo, Kuliderdovi dál držím. |
Bubu 16.1.2009 9:06Re: Mila Nelino, a taky YGO Taková anabáze. Ovšem kvůli špeku není žádná konspirace zbytečná. Ti amíci neví, o co přicházejí, když nemají špek a kyselou smetanu a náš český chleba.... I u nás na náměstí v jednom menším řeznictví mívají úžasný špek. Je vyšší, v úzkých šrůtcích s jedním nebo dvěma proužky libového, lehce kořeněný hrubě mletým pepřem a paprikou a báječně uzený. Výtečný za studena s chlebem (můj nejdražší ho barbarsky špiní hořčicí) a úžasný rozpečený pod míchanými vajíčky. |
Matylda 16.1.2009 9:13Re: Bubu! To se nedělá! Takhle vábit! Jak mám potom nadávat tomu ubohýmu psovi, že mi slintá do klávesnice, když to dělám taky! |
Bubu 16.1.2009 9:20Re: Bubu! To víš, naše náměstí opravdu pozoruhodné. Čokoládová pralinkárna s nevšedníma bonbonama (například sušené švestky naložené ve slivovici v marcipánu a hořké čokoládě), řeznictví s báječným špekem, borovská pekárna s tím nejlepším chlebem široko daleko a vinotéka u kata Mydláře s přijemným posezením, kde k vínu nenosí brambůrky, ale sýr. Ne nadarmo je naše náměstí na seznamu památek UNESCO. |
Matylda 16.1.2009 9:25Re: Bubu! No, ale jak mám přicestovat do Litomyšle, když mají otevřeno? Asi počkám na léto! |
Matylda 16.1.2009 9:56Re: Bubu! Mimochodem, vzpomněla jsem si včera na tebe, když jsem šla s Borůvkou na procházku a za rohem tu mám obchod- speciálku na patchwork- Bellus gallery. Chtěla jsem se přihlásit na kurz, ale prý už tam mají 5 lidí, a tak jsem utřela nos, asi budu muset počkat |
Bubu 16.1.2009 10:38Re: Bubu! Znám jejich internetový obchod, občas si od nich nechám poslat nějaký ten kushadr. Letos jsem si napsala Jéžuchovi o řezací podložku a řezák a pravítko, dosud jsem předkeslovala na hadr mizícím fixem (nejen že časem mizí, co nakreslíš, ale taky ho věčně hledám) podle šablonek či s pomocí obyč školního trojúhelníku a stříhala nůžkama. A to se mi teď hračičkuje. Poprvé jsem šila křivé větrníčky. Futrálek na brýle - tentokrát ze čtvercových bloků o straně 5 cm. Tentokrát si ťukal na čelo nejen můj nejdražší, ale i synek. Jo, jsem fakt cáklá. A zítra jdeme tancovat a moje róba je ve stádiu rozstříhaného hadru. Vidím to na noční šichtu. Chudák já. A až vyrazíš do Litomyšle, hlásím se za průvodce. |
Matylda 16.1.2009 10:41Re: Bubu! Včera říkali, že látky o šířce 90 cm mají ve slevě, tak tam mrkni... |
zana 16.1.2009 12:27Re: Bubu! taky jsem si to zapsala do deníčku |
Bubu 16.1.2009 13:02Re: Bubu! I ty se ozvi, až pojedete naším směrem. Průvodce se hlásí. |
Jakub S. 16.1.2009 10:29No tak konečně je mi jasno, proč: Když tam máte toto všecko na jediném rynku, tak si to zasloužíte!! To jste kultůrní město jak víno! |
Bubu 16.1.2009 10:48Re: No tak konečně je mi jasno, proč: Oficiálně prý proto, že je to nejdelší náměstí s ojedinělým renesančním domem s původní kompletně kamennou fasádou (Dům u rytířů) .....a podobné nepodstatnosti.... ale my víme své, že? |
Beda 16.1.2009 11:09Re: špek mně je to úplně jasný - oni chtěli ten špek sež.rat sami, proto ti hi sebrali |
YGA 16.1.2009 11:59Re: Mila Nelino, a taky YGO Ještě k té absenci špeku v Americe - ale já si myslela, pod dojmem přečtených kovbojek a indiánek, že špek v Americe bratra má. Vždyť kovbojojové si běžně k večeri uškvařili slaninu a na ni vrhly fazole - no prosím, jak nás ti vyčpělí šestákoví pisálci mystifikovali! Prohnilí kapitálisti. |
Vave 16.1.2009 8:01Re: Mila Nelino, a taky YGO Milá Hano W., stále jsem přemýšlela, kde je u nás v Modřanech malé řeznictví, kde si dělají vlastní výborný špek, který se dá tak kouzelným způsobem pašovat do země neomezených možností, ale pak mi došla, že nejsou Modřany jako Modřany! Zdravím do Emeriky a doufám, že se Kuliferda našel! |
Hana W 16.1.2009 12:05Re: Mila Nelino, a taky YGO No, Kuliferda se navecer kratce zjevil na terase, ale opet prchnul do nove objeveneho sveta. Dost mrzne, tak jsem mu tam udelala skatuli se staryma rucnikama. Hlavne, ze prchnul ku prirode a ne k silnici - aspon, jak se zda. Pred chvili jsem se vzbudila a sla po nem znova patrat s jeho kamaradem Jakeym. Doufam, ze je nekde zasitej. To modranske reznictvi si dela nektere vlastni veci samo, jako tlacenku a jine pochutiny a prave ten spek je jeden z nich. Jo, a dobre pikantni utopence. Moje sestrenice uz leta nekupuje maso nikde jinde. Je v takove bocni ulicce, kde se snoubi stare Modrany a sidliste, ne moc daleko od takove hlavni prujezdni silnice lemovane panelaky. No nejsou to presne a uzitecne informace kde to je? To prece musi kazdej najit. Ale Vavisku, kdybys mela zajem, tak napisu sestrenici o ponekud presnejsi informaci. |
Jakub S. 16.1.2009 10:23Teda tuhle atlantskou anabázi jsem teď úplně prožíval, to se vyrovná té putimské! Ta představa Hanky na křesle - jak ve filmu. A finty, skrývačky, výmluvy, nepravdy... u mně čím dál víc hraje roli ještě další stránka takových situací (taky kolaudace staveb, daňová lejstra atp.): d ů s t o j n o s t - dignity. Je to malicherné, je to nutné, pochopitelné, úzkoprsé, jeden mustr na všecko, co pod určitý výčet spadá - ano, nahlížíme na to všelijak, ale: člověk by už chtěl konečně žít důstojný život - ale ano, já to napíšu, Vašku - v pravdě. A pak je na úspěšnost (třeba částečnou) své finty člověk hrdý a chlubí se, jistě... leč... jak to říct... malý člověk ve velké historii tahá vždycky za kratší slámku... Tož tak. K odlehčení: napadlo někoho z vás - kromě Jiřího a Emy ovšem - srovnat to s tou proslavenou gestapáckou prohlídkou na letištích v Klokánii? Cokoli se dá požít, pryč s tím, a hned? |