Pondělí 10. února 2025, svátek má Mojmír
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

MLSOTNÍK: A opět zakysaná smetana...

Milé kuchařky až budete unaveny z vaření tradičních vánočních a novoročních jídel a rády používáte v kuchyni zakysanou smetanu, přikládám 3 recepty na obyčejná jídla.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JoVo

16. 1. 2009 20:07
R O Z V E R N Í Č E K .

:-)Velká obchodní firma se ocitla těsně před bankrotem. Situaci může zachránit jen úvěr. Oba dva společníci jsou na firmě existenčně závislí. Vyplní potřebné papíry a donesou je do banky. Zástupce banky si je prohlédne a říká:"Vypadá to nadějně. Když se vám do konce týdne neozvu, tak ten úvěr máte." Oba dva se vrátí do firmy a následující dny tráví v totálním nervovém vyčerpání, nespí, nejedí, likvidují cigarety po kartónech. Pátek odpoledne. Banka zavírá za pár minut. Klepání na dveře. Rosenkranz jde otevřít, stojí tam poslíček s telegramem. Kohnovy oči se plní slzami. Rosenkranz vyděšen s rozklepanýma rukama otvírá obálku. Najednou se mu tváře rozjasní širokým úsměvem: "Kohn, dobré zprávy! Umřel ti bratr.":-)Hezký večer všem.8-oVVR^

0 0
možnosti

RenataE

16. 1. 2009 20:37
Re: R O Z V E R N Í Č E K .

Uááá! Šrapnéél!;-D

0 0
možnosti

Louk

16. 1. 2009 19:41
Chybějící inkredence :) dokoupeny

zítra se jde na věc. Bezva tip, milá Nelino, díky V. Místo alobalu lupnu brambory se smetanou do pekáče a proložím tím, co dům dá. Ideální - ňamka, spousta variant a minimum nádobí ;-).

A ještě lehce OT. Nelino, nebyla nááhodou cestou z mik. venčení řeč o fotkách smečky? Co takhle je poslat Dede i s vyprávěním. A nejen o smečce. Mám důvodné podezření, že zajímavých zážitků jsi nasbírala za svůj život bohatě :-)V.

0 0
možnosti

Karolína

16. 1. 2009 18:32
vánoční mňamka ze zbytků

se mi letos taky povedla - zbyla mi 1 šlehačka, 1 zakysaná smetana, 1 100 gr. balení šunky a odřezek špeku, nějaký plátkový sýr, půlka brokolice. Brambor máme dost, vajíček taky, cibule se taky ještě našla, tak jsem trochu zaexperimentovala a vzniklo z toho skvělé jídlo.

Brambory jsem oloupala a syrové pokrájela na půlcentimetrová kolečka. Na kostičky špek do pekáčku, na něj jsem položila kolečka brambor, prosypala cibulkou a najemno krájenou šunkou, osolila, opepřila. Založila jsem další vrstvu brambor a to celé si zopákla, tak dlouho, dokud suroviny nedošly. Nahoře byla vrstva brambor a brokolicové růžičky. Ve šlehači jsem rozmixovala šlehačku, zakysanou smetanu, asi 4 vajíčka a trochu vody, přidala byinkové koření. Tím jsem celou krmi zalila a vnořila do trouby. Když brambory změkly - nasály přitom tu šlehačku i vůni bylinek a byly velmi jemné, tak to celé zkompaktnělo a zapeklo se. Pak jsem jen nahoru nasypala sýr a dala znovu na chvilku do trouby, aby se roztekl. Spotřebovaly se zbytky šunky a dalšího a vznikl kastrol jídla, ze kterého se najedlo asi 6 lidí!

0 0
možnosti

RenataE

16. 1. 2009 18:45
Re: vánoční mňamka ze zbytků

A v tom se my dvě lišíme, já mám silvestrovské trosky a ty vánoční mňamku;-D

0 0
možnosti

Matylda

16. 1. 2009 17:20
Však jsem si myslela

že je to vlastní výroba, je to model-skvost. Kdysi jsem měla taky strakatý svetr, ale ten tvůj mě moc zaujal.:-)

0 0
možnosti

Matylda

16. 1. 2009 17:20
Re: Pro Vave

že ano, odklepla jsem to špatně.

0 0
možnosti

Hanča

16. 1. 2009 17:19
Drobný dotaz k závinu,

až ho budu chtít vyzkoušet : kolik asi tak zhruba kysané smetany a vajec mám vrazit do náplně? - Já vím, přiměřeně. Tak jinak - má být náplň spíš hustší? Řekla bych, že musí být hodně hustá, aby zatuhla a závin se dal krájet. Jak je to, milá Nelino?

0 0
možnosti

RenataE

16. 1. 2009 17:46
Re: Drobný dotaz k závinu,

Dala bych 1-2 vejce na kelímek smetany. A teď si vyber, jestli má kelímek 150 nebo 200 g, může být i 180, a jestli jedno nebo dvě vejce;-D

0 0
možnosti

Vave

16. 1. 2009 16:29
O.T. - SVETR PRO MATYLDU

Díky, milá MatyldoVV, těší mě, že se Ti svetr líbil. Pletla jsem sama podle vlastního nápadu. Mám/měla jsem povícero různých strakatých svetrů, protože plést jen obyčejný svetr mě moc nebaví.:-) Zrovna jako když jsem cokoli šila, vznikaly "sešívance"; koupené látky se rozstříhaly a pak sešívaly a teprve z toho se šilo. Moje matka z toho vždycky šílela, ale já měla jistotu, že určitě nikdo nic podobného nebude mít na sobě. Musím ovšem přiznat, že jsem (mimo na děti) nikdy nešila moc, muselo mě něco napadnout a chytnout, a teď už nešiju vůbec, a pletu taky málo, jen když mám nepřekonatelné nutkání - prostě není čas. :-/

0 0
možnosti

RenataE

16. 1. 2009 17:52
Re: O.T. - SVETR PRO MATYLDU

To znám! Taky jsem kdysi pletla podobným způsobem. Ovšem za posledních 10 let je můj jediný produkt šála pro Zuzku z jednoho přadena. Ta vlna (není to vlna) byla tak krásná, že jsem ji v tom krámě nemohla nechat.

Nešila jsem nikdy, zato jsem nutila maminku, aby mi šila podle mých návrhů. Už jsem o tom jednou myslím psala, nejlepší kreace vznikaly z oděvů z různých pozůstalostí. Moje nejoblíbenější zimní sukně byla z vlněného festovního županu po dědečkovi (nosila jsem ji celý gympl a pak ještě další čtyři roky). Šaty na maturitní ples naopak vznikly z hedvábného županu po pratetě - a vůbec nikdo nepoznal, že jsou z županu;-D

0 0
možnosti

Kadlus

16. 1. 2009 13:28
Variace

Když vaří chlap,tak s fantasií.Variabilní náhrada za ten "sourční krém".Ve vajíčku tyčovým mixerem rozkvrdlat jakýkoliv sejrek (mazací), vybrat i příchuť, čím pikantnější,tím lepší, před koncem zapékání zalít, nastrouhat navrch tvrdší sýr(poslední řešení byla zapomenutá,v ledničce zastydlá Niva),posypat kořením na americké brambory, dopéct a dlabat! Jde použít i bílý jogurt,hodně tučný, ale vajíčka jsou va,jíčka, u těch zatím žádný dovede nevymyslel jak je ještě před rozklepnutím ochudit !8-oSamozřejmě,kvrdlat v hrnku!

0 0
možnosti

Jakub S.

16. 1. 2009 13:56
No aby na to eště někdo nepřišel, že...

Je to tak. Skoro vše uschlé / zaschlé / vyschlé lze  n ě j a k roz-něco.

0 0
možnosti

Zdena

16. 1. 2009 12:44
Zano, milá Zano!

Tak to se omlouvám, máte-li kočku, pak jí to jistě nepotěší, pokud jí vezmete k nám na pláně, natož kanárka;-D A co blechy? No ty asi taky ne, no...

Tak nevím - co bys řekla muzeu hornictví a trempigu na Jílovsku? Mají, tuším do 16ti hod. A pak tu máme prima kavárnu KORÁLEK, nekuřácká malinká místnost, kde VAŘÍ dívka - účastník mistovství světa ve vaření kafe. No a další hospody... A nad Jílovém se tyčí nová rozhledna, naše čuba už tam byla, já ještě ne...;-)

A taky se dá jet vlakem z Braníka třeba do Prosečnice  a tuším že po zelené se dostat do Jílového a odjet tím autobusem... No a taky se dá jít v Praze do kina, tak já už dám pokoj.;-D

0 0
možnosti

zana

16. 1. 2009 14:32
Re: Zano, milá Zano!

nenene, my se projdeme děsně rádi, radši než cokoliv jinýho:-), i když proložený mistrovským kafem to teda bejt může. Ale ne tenhle víkend;-(, přednosta mi od rána  umírá na nachlazení. Má i zvýšenou teplotu8-o8-o;-D.

0 0
možnosti

Zdena

16. 1. 2009 11:45
ZANO, Milá ZANO !!

K nám konkrétně 332, tuším i 334 z Budějovické. Na pražskou tramvajenku či lístek to jede na okraj Prahy a pak si podle pásem musíš připlatit.  POZOR: za psa jako za dospělého!!

Já nad tím šílím, protože když jsem vloni brala naší strakatou slečnu Bony do Prahy CVIČNĚ, tak to stálo majlant a nikdy jsem se pořádně nedopočítala, co řidič, to jiný názor. GRRRRRRRRR! 8-oAle co by člověk neudělal, aby si psinda užila městského provozu a uměla cestovat v tramvaji a tak. Dokonce nás kontroloval revizor a nespokojil se s mou tramvajenkou, chtěl lístek na psa. Měla jsem v úmyslu mu říci, ať si řekne psové. Košík dávám při nástupu do autobusu a vždy ho mám s sebou. Ale za výlet to stojí.

0 0
možnosti

Jakub S.

16. 1. 2009 12:07
Re: ZANO, Milá ZANO !!

Na to, kolik mám platit kam v Praze, jsem si už dávno navykl se prostě zeptat služby nahoře v kukani v metru. Řidičů se neptám na nic, ani tady.

0 0
možnosti

LENKA S

16. 1. 2009 11:25
NELINO, TO JE BAŠTA.

UŽ  DOBŘE  VÍM,CO BUDEME    S JIŘÍM  MÍT   DNESKA  K OBĚDU.  NĚJAK  MÁME  LETOS  PŘEBYTEK  BRAMBOR.  KDYŽ  JSME  TOTIŽ NAPODZIM   DORAZILI   PRO OBJEDNANÉ   ČERVENÉ BRAMBORY,  VNUTIL NÁM   PĚSTITEL ZADARMO   K  OBJEDNANÝM 75 KILŮM  TĚCH  ČERVENÝCH JEŠTĚ  25 KG  SVĚTLÝCH. MÁME   METRÁK BRAMBOR  PRO   DVA LIDI  S  TÍM, ŽE   TY  SVĚTLÉ  SI PIOSTUPNĚ  ODVÁŽELA  NAŠE  VĚRČA  DO  BUDĚJEK. BRAMBOROVÍ JSME  VŠAK OBA.  ŠKUBÁNKY,  ŠIŠKY    NASLANO I NASLADKO, KAŠE, VŠELIJAKÉ  TYPY  BRAMBORÁKŮ A  BRAMBOROVÝCH BUCHET SPOLEČNĚ   S  RŮZNÝMI   TYPY  BR.KNEDLÍKŮ JSOU    NA NAŠEM  JÍDELNÍČKU  VELICE   ČASTO. TAKY JEN VAŘENÉ  BRAMBORY  VE  SLUPCE A S ČESNEKOVÝM TVAROHEM  ,  K TOMU  TROCHA   ZÁKYSU  A  JE  VEČEŘE  JAK  VÍNO.   TO MILUJEME  OBA

0 0
možnosti

Jakub S.

16. 1. 2009 12:05
JO, ZEMÁKY, TO JE BAŠTA.

TOTÉŽ JÁ. NEMOHL BYCH CHODIT FURT DO PIZZÉRIÍ A NA TĚSTOVINY. ZEMÁKY A KNEDLÍKY MUSÍ BÝT KAŽDÝ TÝDEN, LENKO. ALE ABY TO BYLO ZDRAVĚJŠÍ, NEŠKODÍ TROCHU ŠKVARKŮ NEBO CIBULKY NA VLASTNORUČNĚ VYŠKVAŘENÉM SÁDLE... NEDÁ SA!

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz