27.7.2021 | Svátek má Věroslav


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Mexické tacos

Nedávno padla zmínka o římském kmínu v tom smyslu, že není právě oblíbený. Napadlo mě jeho „pověst“ trochu napravit a popsat jídlo, ve kterém vám římský kmín myslím bude chutnat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pernicová 7.5.2021 18:55

Díky! Konečně si nebudu plést tacos a tortily. Náplň dělám stejnou, jen někdy místo zakysanky udělám guacamole, abych do puberťačky nacpala co nejvíc živin. Tzv. ,,mexické placky" jak tomu říkáme miluje, takže je dělám často.

Jsem překvapená, že diskutující nemají rády římský kmín. Já si ho oblíbila díky hummusu a český už nekupuju. Asi to bude jako se zeleným koriandrem. Buď ho člověk miluje nebo nesnáší, nic mezi tím.

M. Crossette 7.5.2021 21:27

To jsem ráda, že jsem mohla rozlousknout oříšek, co je co :-). Mexičani mají těch jídel zatočených do moučné tortilly hodně a každé se jmenuje jinak - přímo věda:-) Někdo u tacos dává pod maso ještě "refried beans"(taková skoro fazolová kaše), ale nám to víc chutná jen tak i když ta "kaše" je take dobra.

Guacamole též miluji převelice. Jenže i moje mexická kamarádka, vynikajíci kuchařka "lamentuje" o co dráž ho přijde dělat v US, kde avocado ho musí kupovat. Žije tu už přes 50 let, ale v Mexiku prý měli na zahradě stromy, kde avocada rostla do mělo velikost 3x běžné hrušky :-) Já si tu kdysi zasadila pecku avokada, každý rok mi narostě keř s větvemi před 2 metry, ale nekvete a nerodí, na podzim vše uschne a "od spodu kořene" narostou větve nové. Četla jsem, že u pecky kupovaného avocado to trvá před deset let, než začne rodit. No můj strom už bude jistě víc jak 10 let starý, tak stale doufám, že jednou rodit začne a pak si budu na guacamole pochutnávat ve velkém :-) Zatím guacamole sama nedělám, občas koupim a když jsou avocado v sezóně, jíme je často, ale jako předkrm - každý půlku, s dresinkem v dolíku po pecce :-). Dobře vyzrálé je jako máslíčko - mňam.