26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Přírodní

Napadá mě to, když čtu o toulkách přírodou

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Crossette 21.9.2018 19:32

hezký přírodní jídelníček :)

a vše co je zde zmíněno jsem také ochutnala, když se naskytla příležitost. Ještě bych přidala smůlu ze stromů. Na kmeni jsem ulomila takové ty smrkové bubliny a v puse změkčila na "žvýkačku", kterou jsem chvíli v puse zpracovávala a pak vyplivla. Tady se s Trixie dělím o ostružiny (ona je v převaze), občas najdu malé lesní jahůdky. Divoce rust borůvky jsem tu neviděla, jen pěstované. Ale asi před dvěma týdny jsem se doslova přecpala (a Trixie též) jižanskými, divoce rostoucími hrozny "Muscadine". Májí velmi zvláštní, téměř parfémovou chuť. Podobně chutnají i další hrozny "Scupperning", ty také občas najdu. Oba druhy se pěstují vešlechtělé ve velkém na vino a marmelády. Oba druhy jsou popínavé, takže v divočině se proplazí větvemi okolních stromů a "že tam jsou" většinou poznáte podle popadaných bobulí".Oba druhy jsou velice zdravé a víno z nich je moc dobré, zachovává si svoji typickou zvláštní chuť, takže je dobré spíše jen tak k popíjení, než k masu. Já si donesla domů menší krabičku, která zrovna byla v autě a doma rozvařila s několika jablky, protože tyhle divoké hrozny jsou o dost trpčí, než šlechtěné. Vyšly mi z toho dvě asi čtvrt litrové skleničky marmelády a naše současná návštěva už jednu "vymazala" k snídani.