10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Pstruh na másle s bramborem v jedné pánvi

Máte rádi ryby? Já moc. Myslím, že i nad dnešním receptem by mohlo zaplesat srdéčko nejedné líné kuchařky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hlavsová 9.6.2023 12:29

Já jsem kuchařka neumětelka, opravdu líná, tak si poměrně často na nedělní oběd kupuju v Konzumu uzeného pstruha Kolowrat z Opočna. Je to vykostěná uzená půlka o váze kolem 10 deka. Mně obvykle jedna stačí, dám to do trouby na pečící papír spolu s hranolky do trouby a za 20 minut mám výborný oběd.R^

T. Zana 9.6.2023 9:57

Vypadá to jedle a pstruha mám ráda. Jen ty kostičky...

A mrkvový salát miluji. Proti Olčavě přidávám ještě jablíčko, mňam :-)

Z. Jitur 9.6.2023 10:55

jj, jablíčko udělá salát jemnějším :-P

Z. Olčava 9.6.2023 11:36

Ano vím, že někdo přidává jablíčko, ale mě to nějak neuchvátilo, takže dělám bez jablíčka :-)

Z. Olčava 9.6.2023 12:01

Kostičky mi nikdy moc nevadily, ale od té doby, co mi jedna kapří uvízla v krku, jsem teď trochu ostražitější. A nebylo to ani o Vánocích. Už je to nějaký ten rok, tehdy jsem si pochutnávala, a s jedním z posledních soust se to stalo. Nešlo to ani zajíst, tak jsem běžela na krční, tam byla moc hodná paní doktorka, kůstku viděla, ale byla moc hluboko a nešla vyndat ven, tak mě odeslali do Motola. No a tam jsem si tedy užila. Tam byl doktor ras, kost tedy nevyndal, tvrdil mi, že tam žádná není, ale jak byl hrubej a hrabal se mi v krku, tak se asi ta kůstka uvolnila a sklouzla dál. Takže mi vlastně nakonec pomohl, ale znovu bych to už zažít nechtěla. Ovšem ryby pojídám s velkou chutí dál.

Š. Matyášová 9.6.2023 9:54

dušený pstruh..no za mě ne..nezlob se Olčavičko...já jen zprudka orestovat,na kůrčičku (jako Matylda) a sníst..a pak ještě uzenej pstruh,to je taky dobrota...jenže tady mají jen siveny a americký duháče..našeho pstruha aby pohledal..spíše chytil...

Z. Olčava 9.6.2023 12:07

Tomu rozumím, já to na tu křupavou kůrčičku neumím, a když jsem si někde dala rybu, tak ta kůrčička byla děsně tuhá, že se nedala ani jíst, tak proto to dělám takhle. No a taky, že je to všechno v jednom a nemusím u toho stát. :-)

M. Skálová 9.6.2023 22:40

souhlas Šárko, ale ryby jsou celkem cenově nedostupné, bylo by škoda je dusit. Potočáka nevidno i když bydlíme na vodě. Dřív se nám vyhřívali pod balkonem a někdy jich bylo skoro padesát, teď ani šupinka.

Z. Jenny 9.6.2023 8:08

Pstruhy a rybky vůbec, mám ráda na všechny možné způsoby, ne pořád ale spíš občas jako velmi příjemnou změnu. Z českých ryb jsem ochutnala skoro všechno a pstruha na prvním místě. Díky za recepty! Teď se těším na nějaké ty mořské potvůrky a zeleninu od soukromníků.

Mějte se tu hezky, mizím nejméně na týden, moře volá, hola,hola! Milá Liko, fotočlánek bude až se vrátím,už nestíhám, zaopatřit MLP a zvěř je náročné. Buďte tady hodní, jo?! ;-DR^V Ahóóój !

L. Lika 9.6.2023 9:09

Jenny, paráda!! Ať žije moře a pořádně se vycachtej a prodýchej R^

Z. Jenny 9.6.2023 9:13

No, právě, dýchat, dýchat! :-)

Z. Jitur 9.6.2023 9:16

Tak si to užijte! Po moři se mi stýská moc... tak by myslím nejen mne potěšil článek s fotodokumentací!!! ;-)

T. Zana 9.6.2023 9:54

Šťastnou cestu a užij si to!

Z. Olčava 9.6.2023 11:41

Jenny, krásně si to užij a naber síly. Já moře asi až příští rok, za 18 dní jdu na druhé koleno, už stříhám metr.

T. Zana 9.6.2023 14:35

Tak ať to řádně klapne a jsi brzo jako nová R^R^

Z. Yga 9.6.2023 14:39

Užij si moře, milá jenny - však si to zasloužíš... nás čeká za měsíc, juch!!!

Z. Matylda 9.6.2023 7:24

Pstruha mám nejradši v moučné krustičce s paprikou... prostě aby to křuplo :)

Z. Olčava 9.6.2023 11:43

Hmm, to nezní špatně, to musí být dobrota.

L. Lika 9.6.2023 7:10

Zaujal mě způsob uložení pstruhů - tak se opravdu nemusí obracet. Taky bych do bříšek přidala čerstvé bylinky - pěstuju za oknem, hodí se třeba snítky tymiánu. Recept je mi moc sympatický, rybky velice můžu a když s nimi není žádné crcání (ala vánoční kapr), tím lépe.

Olčavo, díky, a že pozdravuji všechny kuchařky R^

Z. Jitur 9.6.2023 9:17

A třeba i smil italský (maggi) ;-)

Š. Matyášová 9.6.2023 9:57

kari..magi je libeček :-D

Z. Jitur 9.6.2023 10:57

Díky za upřesnění - já nejsem až takový znalec, vlastně když jsem si bylinku kupovala, právě pod názvem maggi - nebyla jsem si, než jsem promnula kousek v prstech ani jistá, že není pojmenovaná jen tak náhodně - právě teď mi parádně rozkvétá na záhonku před panelákem, vedle libečku, levandule a keříčku bobkáče ;-):-)

Š. Matyášová 9.6.2023 9:56

tymián, stroužek česneku,plátek citronu a mořská sůl..toška oliváče..a nebo italský smil (kari keřík) a sůl a oliváč.. jenž enení nad čerstvě uloveného a na ohni uděšlaného..to ani sůl není potřeba,jen ruce potom otřít do gatí..a mastnou pusu do rukávu...

Z. Olčava 9.6.2023 11:45

Pozdravy vyřídím :-)

Z. Xerxová 9.6.2023 6:02

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům :-)

do bříška trošku bylinek a hodně posypat mandličkama... tak se dělá pstruh u nás. Hezká inspirace :-P

Z. Jitur 9.6.2023 9:17

:-P