Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Lika 11.5.2018 8:49Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko, Určitě je to výborné i studené (nám nestačily vychladnout :-) Ale právě že i ti Japonci říkali, že se to hodí do krabiček bentó (na oběd, prostě s sebou), nemám o chuti za studena pochyb. A já je udělala moc velké, jim ze zhruba stejné dávky vyšlo 12 korokke. I jako jednohubky to vůbec nebude marné! |
Z. Nítkovská 11.5.2018 8:24Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor To zkusím. Brambory mám ráda, s oblibou používám mleté maso - a líbí se mi obě varianty, jak "karbošovitá", tak upečená šiška. |
Z. Vave 11.5.2018 8:23Tohle zní opravdu dobře, Liko, určitě vyzkouším. Jak to chutná studené, nevíš? Možná by se to mohlo hodit na větší rodinnou sešlost. Udělat jich dopředu hromadu menších, v podstatě jednohubek - co myslíš? |
Z. Yga 11.5.2018 8:20Re: Milá liko No - nemluvila bych o zahradě (:o))) - pozemek, co dřív býval slepičím dvorkem (za bývalých majitelů). Mám tam řádek mrkve (protože Jeník omylem koupil semínka), čtyři řádky hrachu a deset rajčat (vyprdla jsem na Zmrzlíky a už jsou dva týdny venku a doufám, že mrazy nepřijdou). A jeden štěp japonské hrušky a keřík brusinek od mamky. Ono je toho na mne (nenávidím práce na zahradě, ale miluju čerstvý hrášek a rajčata) až až (:o))). |
Z. Lika 11.5.2018 8:05Re: Milá liko Jo a hrášek na zahradě pustě závidím. Není nad čerstvý mladý hrášek! |
Z. Yga 11.5.2018 7:58Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor Jo - tak to se mi líbí ještě víc! |
Z. Lika 11.5.2018 7:58Re: hezký den Ono je to pro vás stejně asi moc crcavé :D Ale při tomhle vaření mě napadlo, že by se to mohlo líbit vnoučatům - plácat takovéhle placky :-) |
Z. Lika 11.5.2018 7:55Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor Jo a před pečením v pekáčku pořádně uplácat, ať je to kompaktní. |
Z. Lika 11.5.2018 7:54Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor Inko, klidně bych použila pouze první část receptu - uvařit brambory, vysušit, lehce prošťouchat (ať to není kaše), smíchat s mletým masem na cibulce (klidně i v menším poměru), a zapéct jako sekanou. Bez vajec. Jen dochutit solí a pepřem. |
Z. Lika 11.5.2018 7:52Re: víš co k nim báječně jde? Však jsem si na ně vzpomněla! I s tou strouhankou panko! |
Š. Matyášová 11.5.2018 7:52Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor zkus jihočeský bác, na něj se staré také velice hodí..... |
Z. Lika 11.5.2018 7:52Re: Milá liko Nene, žádné vajíčko, žádná mouka dovnitř. Drží to skvěle, a nenechávala jsem je chladit nijak dlouho, spíš symbolicky, když už jsem je měla na tácku kvůli focení. A možná i díky méně přísadám to nebylo nijak těžké jídlo, přestože je smažené. Určitě zkus bez vajec. A brambory jsem měla dokonce nové - byly slevněné (levnější než "staré"), tak jsem je najednou opět uvařila v páře a pak nechala v lednici a odebírala podle potřeby. Tím pádem mi odpadla starost s přebytečnou vodou v bramborách. |
Š. Matyášová 11.5.2018 7:51víš co k nim báječně jde? ty Mariččiny okurky s kurkumou..... |
Z. Yga 11.5.2018 7:40Milá liko Jůůů - konečně něco pro mne. Ale - tam se nedává vajíčko? Myslím do masy - proto ty obavy o poločasu rozpadu karbenátku (:o)). Ale jo, brzo to vyzkouším. A OTéčko - u nás včera krásně pršelo - dokonce třikrát. Konečně je zalito a nachytaná voda pro další zalívání - nejvíc to potěšilo hrášek, ten během noci poskočil o pět centimetrů. |
Z. Inka 11.5.2018 7:37ještě více receptů na zpracování starých brambor protože na rozdíl od Xerxových u nás budou jako vždy až do nové sklizně na zahrádce. Zatím ani příliš neklíčí |
Z. Xerxová 11.5.2018 6:53hezký den hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o) hmmm - a teď si to pamatovat - neb staré brambory právě tento týden u nás došly... |