26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonské korokke

Bramborové krokety s masem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 11.5.2018 8:49

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Určitě je to výborné i studené (nám nestačily vychladnout :-) Ale právě že i ti Japonci říkali, že se to hodí do krabiček bentó (na oběd, prostě s sebou), nemám o chuti za studena pochyb.

A já je udělala moc velké, jim ze zhruba stejné dávky vyšlo 12 korokke. I jako jednohubky to vůbec nebude marné!

Z. Nítkovská 11.5.2018 8:24

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

To zkusím. Brambory mám ráda, s oblibou používám mleté maso - a líbí se mi obě varianty, jak "karbošovitá", tak upečená šiška.

Z. Vave 11.5.2018 8:23

Tohle zní opravdu dobře, Liko,

určitě vyzkouším. Jak to chutná studené, nevíš? Možná by se to mohlo hodit na větší rodinnou sešlost. Udělat jich dopředu hromadu menších, v podstatě jednohubek - co myslíš?

Z. Yga 11.5.2018 8:20

Re: Milá liko

No - nemluvila bych o zahradě (:o))) - pozemek, co dřív býval slepičím dvorkem (za bývalých majitelů). Mám tam řádek mrkve (protože Jeník omylem koupil semínka), čtyři řádky hrachu a deset rajčat (vyprdla jsem na Zmrzlíky a už jsou dva týdny venku a doufám, že mrazy nepřijdou). A jeden štěp japonské hrušky a keřík brusinek od mamky. Ono je toho na mne (nenávidím práce na zahradě, ale miluju čerstvý hrášek a rajčata) až až (:o))).

Z. Lika 11.5.2018 8:05

Re: Milá liko

Jo a hrášek na zahradě pustě závidím. Není nad čerstvý mladý hrášek!

Z. Yga 11.5.2018 7:58

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Jo - tak to se mi líbí ještě víc!

Z. Lika 11.5.2018 7:58

Re: hezký den

Ono je to pro vás stejně asi moc crcavé :D Ale při tomhle vaření mě napadlo, že by se to mohlo líbit vnoučatům - plácat takovéhle placky :-)

Z. Lika 11.5.2018 7:55

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Jo a před pečením v pekáčku pořádně uplácat, ať je to kompaktní.

Z. Lika 11.5.2018 7:54

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Inko, klidně bych použila pouze první část receptu - uvařit brambory, vysušit, lehce prošťouchat (ať to není kaše), smíchat s mletým masem na cibulce (klidně i v menším poměru), a zapéct jako sekanou. Bez vajec. Jen dochutit solí a pepřem.

Z. Lika 11.5.2018 7:52

Re: víš co k nim báječně jde?

Však jsem si na ně vzpomněla! I s tou strouhankou panko!

Š. Matyášová 11.5.2018 7:52

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

zkus jihočeský bác, na něj se staré také velice hodí.....

Z. Lika 11.5.2018 7:52

Re: Milá liko

Nene, žádné vajíčko, žádná mouka dovnitř. Drží to skvěle, a nenechávala jsem je chladit nijak dlouho, spíš symbolicky, když už jsem je měla na tácku kvůli focení. A možná i díky méně přísadám to nebylo nijak těžké jídlo, přestože je smažené. Určitě zkus bez vajec.

A brambory jsem měla dokonce nové - byly slevněné (levnější než "staré"), tak jsem je najednou opět uvařila v páře a pak nechala v lednici a odebírala podle potřeby. Tím pádem mi odpadla starost s přebytečnou vodou v bramborách.

Š. Matyášová 11.5.2018 7:51

víš co k nim báječně jde?

ty Mariččiny okurky s kurkumou.....

Z. Yga 11.5.2018 7:40

Milá liko

Jůůů - konečně něco pro mne. Ale - tam se nedává vajíčko? Myslím do masy - proto ty obavy o poločasu rozpadu karbenátku (:o)). Ale jo, brzo to vyzkouším.

A OTéčko - u nás včera krásně pršelo - dokonce třikrát. Konečně je zalito a nachytaná voda pro další zalívání - nejvíc to potěšilo hrášek, ten během noci poskočil o pět centimetrů.

Z. Inka 11.5.2018 7:37

ještě více receptů na zpracování starých brambor

protože na rozdíl od Xerxových u nás budou jako vždy až do nové sklizně na zahrádce. Zatím ani příliš neklíčí

Z. Xerxová 11.5.2018 6:53

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

hmmm - a teď si to pamatovat - neb staré brambory právě tento týden u nás došly...