18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonské korokke

Bramborové krokety s masem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zana 11.5.2018 13:47

Oceňuju

Tvoji stabilní dodávku receptů:-)

Na smažené (pokud to nejsou žampióny:-) mě neužije, ale tu sekanou bych možná někdy zkusila.

T. Zana 11.5.2018 13:40

Re: Pokud byste krokety zamrazili

Fotočlánek ;-)

O. Joklová 11.5.2018 13:37

Liko, jsi vážně skvělá

že pro Mlsotník obětavě každý týden vaříš!!!!!!!!!!

ty karboše usmažené vypadají naprosto úžasně, hm už jsem dlouho neměla mleté maso, možná to zkusím :-)))))

O. Joklová 11.5.2018 12:56

Re: Tohle zní opravdu dobře, Liko,

Vave, myslím že jako "doplněk" ke grilovačce pod pergolou to bude úplně ideální!!!!!!!!!!!!!!

nebo na posezení s různými dobrotami i bez grilu, pokud nemáte :-))))))))

Z. Lika 11.5.2018 12:48

Re: hezký den

To je vlastně japonská tempura:-)

Z. Lika 11.5.2018 12:47

Re: Pokud byste krokety zamrazili

Asi jsi stejně jako japonská maminka snědla celou skořicovou rolku :D

Z. Yga 11.5.2018 12:41

Re: Pokud byste krokety zamrazili

Ehm - já vím, ale když já su tak líná! (;o) ...

Z. Inka 11.5.2018 12:32

Re: hezký den

Já jak jsem masožravka, kapustu miluju jako krokety - jen uvařenou kapustu do omeletovýho těsta a smažit. Mňam

Z. Lika 11.5.2018 12:14

Re: Pokud byste krokety zamrazili

No, oni ti chlapci překládají do angličtiny :D

Když se tak dívám na Tvé fotky - bylo by prima, kdybys zase někdy sepsala pro Zvířetník článek!

Z. Yga 11.5.2018 12:04

Re: Pokud byste krokety zamrazili

Liko, já tě velice obdivuju - že ke všemu ještě zvládáš japonštinu! No to teda!!

A OTéčko - mám tu nějaké zvířecí fotky - hlavně psí a kocouří (:o)). http://yga.rajce.idnes.cz/2018_Zvirata_zjara/#

Z. Lika 11.5.2018 11:51

Re: hezký den

Ano, fotka osmažených kroket je docela sugestivní :-) Takže dobrou chuť, tady už se taky objevila nová kapusta.

Z. Xerxová 11.5.2018 11:42

Re: hezký den

tsss - co já se teď nadělala malých bramborových placiček (za sucha pečených v troubě) - a aby byly estetické, tak jsem je vykrajovala jak linecké :o)

Neb mi začaly klíčit brambory a bylo je třeba "zničit"

Spíš jsem dostala chuť na kapustové karbanátky... A velkou chuť...

Z. Lika 11.5.2018 11:16

Re: Milá liko

Jasně že spařit, a tím se podle mě ztratí ta hořkost, pokud byla.

Z. Inka 11.5.2018 11:15

Re: Milá liko

No a jak jinak děláš špenát z listího?? Kopřiv a špenátu? Jasně, že se to spaří. Jen nebuj, je jak máslíčko, jemný

Z. Lika 11.5.2018 11:08

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Inko, dej pak vědět, jak to dopadlo!

Z. Lika 11.5.2018 11:06

Re: Milá liko

Asi obojí. Podle mě je obojí nutno spařit, aby to bylo k jídlu :D

Z. Lika 11.5.2018 11:04

Pokud byste krokety zamrazili

smaží se pak bez rozmražování - jen olej musí být opravdu horký. To je tip od japonské maminky z videa.

Š. Matyášová 11.5.2018 10:34

Re: Milá liko

chroust nebo vyběhlej salát?

Z. Lika 11.5.2018 10:12

Re: Milá liko

Na chroustí nálety si taky pamatuji, na ořešák, a také si pamatuji, že slepice je nechtěly žrát. Takže spařit a nasekat? Kdyby to byla babička tehdy věděla...

Z. Iva 11.5.2018 10:10

Re: Milá liko

Vždyť je strašně hořký.

Z. Yga 11.5.2018 10:08

Re: Milá liko

Ale no tak - slepičky taky chtějí zelené, to pak jsou onačejší vajíčka! Nebuďte škuti a dopřejte i té droboti drůbeží a ještě, když se ten salát podpoří spařenými a nasekanými chrousty ... já vím, včil je to nehumánní a navíc je chroustů jako šafránu, ale za mých mladých let do rána ožrali vzrostlý doubek!

Z. Lika 11.5.2018 10:03

Re: Milá liko

No prosím, a oni vyběhlý salát házeli slepicím. No aspoň nepřišel nazmar. Díky ale za dobrý tip i pro lidi.

Z. Lika 11.5.2018 10:02

Re: to taky brzo zkusím

Wendulko, určitě nafoť a pošli. A blahopřeji k nové práci!

Potěšila jsi mě, že mlsotníkové recepty zkoušíš, to je pro mě pravá odměna :-)

V. Glover 11.5.2018 9:50

to taky brzo zkusím

Liko ty jsi šikovná, takhle nám tu každý týden vyvařuješ exotické dobroty a ještě píšeš články. Já jsem byla jeden večer sama doma tak jsem si uplácala tu japonskou omeletu s rýží co byla před pár týdny. Taky bych měla sepsat nějaký recept, ale mám novou práci kde jsem moc dní a hodin tak moc nevyvařuju nové jídla. Včera jsem teda dělala gumbo od Maričky zase, ale zmohlo mě to, stát hodinu u plotny když se vracím v 19:30 z práce. Ale tento weekend plánuju rizoto do pomalého hrnce, to nedá žádnou práci, a na neděli možná indicko-anglickou kitchen fusion, čili anglický nedělní oběd s indickou zápletou. Třeba vyfotím a časem popíšu?

Z. Inka 11.5.2018 9:28

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Super, já jsem moc nechtěla do toho smaženého, toto zkusím s mletým krůtím!

Z. Lika 11.5.2018 9:26

Re: Liko

Výborně. Děti mohou s klidem pomáhat - ve hmotě není nic syrového (ani mouka nebo vajíčko), takže když budou ochutnávat nebo si olizovat prsty, žádný problém. Přeji dobrou společnou chuť!

Z. Inka 11.5.2018 9:25

Re: Milá liko

Mohu - li poradit, tak ze salátu vyběhlého je báječný špenát. Tchán je maximalista, takže má vždy salátu hafo, na salát nám teda moc nedá, ale nevadí, zbylé vyrostlice ráda zpracuji na špenát

D. Ruščáková 11.5.2018 9:12

Liko

to je báječnej recepis, děkuju! Příští týden tu máme vnoučata (poprvé obě bez rodičů) a tohle zní dokonale. Navíc by to mohl plácat Patrik spolu se mnou, což zvýší kvalitu společně tráveného času a malá Katka to taky ukouše:))

Z. Lika 11.5.2018 8:57

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Á, možná bych místo šišky radši udělala sekanou naplocho, jako "koláč". Aby byla opečená větší plocha.

Z. Lika 11.5.2018 8:53

Re: Milá liko

Ygo, vždyť to k jídlu bohatě stačí. Znám to - najednou v okolí všichni mají hromadu salátů, už to nikdo nechce. O cuketách nemluvě :D