29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Japonské korokke

Bramborové krokety s masem

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Lika 11.5.2018 11:16

Re: Milá liko

Jasně že spařit, a tím se podle mě ztratí ta hořkost, pokud byla.

Z. Inka 11.5.2018 7:37

ještě více receptů na zpracování starých brambor

protože na rozdíl od Xerxových u nás budou jako vždy až do nové sklizně na zahrádce. Zatím ani příliš neklíčí

Š. Matyášová 11.5.2018 7:52

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

zkus jihočeský bác, na něj se staré také velice hodí.....

Z. Lika 11.5.2018 7:54

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Inko, klidně bych použila pouze první část receptu - uvařit brambory, vysušit, lehce prošťouchat (ať to není kaše), smíchat s mletým masem na cibulce (klidně i v menším poměru), a zapéct jako sekanou. Bez vajec. Jen dochutit solí a pepřem.

Z. Lika 11.5.2018 7:55

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Jo a před pečením v pekáčku pořádně uplácat, ať je to kompaktní.

Z. Yga 11.5.2018 7:58

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Jo - tak to se mi líbí ještě víc!

Z. Inka 11.5.2018 9:28

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Super, já jsem moc nechtěla do toho smaženého, toto zkusím s mletým krůtím!

Z. Lika 11.5.2018 11:08

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Inko, dej pak vědět, jak to dopadlo!

Z. Nítkovská 11.5.2018 8:24

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

To zkusím. Brambory mám ráda, s oblibou používám mleté maso - a líbí se mi obě varianty, jak "karbošovitá", tak upečená šiška.

Z. Lika 11.5.2018 8:57

Re: ještě více receptů na zpracování starých brambor

Á, možná bych místo šišky radši udělala sekanou naplocho, jako "koláč". Aby byla opečená větší plocha.

Z. Xerxová 11.5.2018 6:53

hezký den

hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům... :o)

hmmm - a teď si to pamatovat - neb staré brambory právě tento týden u nás došly...

Z. Lika 11.5.2018 7:58

Re: hezký den

Ono je to pro vás stejně asi moc crcavé :D Ale při tomhle vaření mě napadlo, že by se to mohlo líbit vnoučatům - plácat takovéhle placky :-)

Z. Xerxová 11.5.2018 11:42

Re: hezký den

tsss - co já se teď nadělala malých bramborových placiček (za sucha pečených v troubě) - a aby byly estetické, tak jsem je vykrajovala jak linecké :o)

Neb mi začaly klíčit brambory a bylo je třeba "zničit"

Spíš jsem dostala chuť na kapustové karbanátky... A velkou chuť...

Z. Lika 11.5.2018 11:51

Re: hezký den

Ano, fotka osmažených kroket je docela sugestivní :-) Takže dobrou chuť, tady už se taky objevila nová kapusta.

Z. Inka 11.5.2018 12:32

Re: hezký den

Já jak jsem masožravka, kapustu miluju jako krokety - jen uvařenou kapustu do omeletovýho těsta a smažit. Mňam

Z. Lika 11.5.2018 12:48

Re: hezký den

To je vlastně japonská tempura:-)