Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
MLSOTNÍK: Pár slov o pomocníkovi, kterého opravdu milujeme
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Š. Matyášová 9.5.2023 9:51díky Inko za popis a fotky..pro mne vyhozené peníze..smažím jen řízek a to jednou za půlroku a kuře peču v simaxu a prakticky bez tuku..hrancle můj drahý nejí a smaženej květák a žampiony 2 x za rok koupel v oleji snesou..ale věřím, že pro spoustu lidí to je super pomocník v kuchyni... |
Z. Mawe 5.5.2023 21:32tak to neni tak zly, kdyz dve porce se daji udelat v pohode (masa napr.) a priloha zvlast, to ja stejne mam vetsinou ryzi nebo brambory a to asi jinak nez v hrnci neuvarim :) |
M. Crossette 5.5.2023 18:12Inko, zajímavý článek a "voňavé přílohy" i když pro mne jen vědět, co je to zač. O téhle troubě jsem věděla jen to, že existuje, toť vše. Tak jsem si o ní teď se zájmem přečetla. Já bych ji ale určitě nevyužila, však i mikrovlnku pouvžívá jen vyjímečně. Vlastně jen pro přihřátí zbylých kousků pizzy (kdy se nevyplatí zapínat troubu), rozpuštění čokolády a v posledním asi roce na před spaním nahřátí polštářku na oči (plněného pohankou) Vařit normálně na plotně mi nevadí a když už smažím, tak spíše jen "předsmažuji" - maso krátce osmahnu na pánviče, jakmile obal chytí barvu, dávám na suchý plech dopéci do předehřáté trouby a mezitím udělám vše ostatní (rýži, brambory, přílohu..). Ponorně v oleji smažím vlastně jen obalovaný květák. Hranolky máme oba moc rádi, naštěstí máme v blízkosti dost fast-foodů aby je pro náš osmažili tam. |
Z. Kytka 5.5.2023 12:46Mohlo by vás zajímat https://1url.cz/MrmDP |
Z. Xerxová 5.5.2023 11:22až pojedeš směr Jizerky - tak ti klidně vývar uvařím Dneska od šesti ráno jsme byli v Jizerkách - a už chvilku po deváté jsme seděla u počítače - dělám dneska administrativní resty z domova. Černá Nisa byla parádní, krásně ten den začal |
Z. Inka 5.5.2023 10:38No, neudělám v ní maso a přílohu najednou, to v těch větších pochopitelně jde. Ale nějak se mi daří to skloubit, takže udělám jedno, pak druhé a následně to první trochu ohřeju. Taky už vím, jak dlouho se mi co bude dělat, takže hranolky jako první a a losůsek jako druhý a protože se dělá podstatně kratší dobu, hranolky byly teplotně tak akorát a losos super. |
Z. Jenny 5.5.2023 10:16Mám ráda smažené, moc ráda ale téměř nedělám. Inko díky, dobré vědět. HF už pořizovat asi nebudu,od začátku roku jsme měli řízek jen jednou. Moje kamarádka ji měla a kuře bylo epesní. |
Z. Jenny 5.5.2023 10:07OT Inko promiň! Na Hadech je moje zpráva upřesněném "ubytku" v kempu,kontrolujte. Dík. |
T. Zana 5.5.2023 9:27Zajímavé, zrovna nedávno jsem na tuhle fritézu někde narazila. Pro mne to není moc aktuální, smažené skoro nejím a ostatní udělám na sporáku nebo v troubě. Ale vždycky je dobře být v obraze. Pěkná fotodokumentace, dostávám hlad :-) |
L. Lika 5.5.2023 8:12Moc děkuju za praktickou recenzi. Taky jsem po ní pokukovala, brambůrky musejí z ní být epesní |
Z. Matylda 5.5.2023 7:49Hmmm, mám a používám fakt jen na ty hranolky a chleba na kostky do česnečky... asi se zamyslím, jestli by to nešlo využít víc. |
L. Blaza 5.5.2023 6:44Pěkný den všem! Hranolky už léta smažím v horkovzdušné troubě na plechu. Horkovzdušná fritéza je zajímavý pomocník. Uvažovala jsem o pomalém hrnci, ale co se zdražila elektřina, zatím jsem nepořídila. |
Z. Mawe 5.5.2023 6:32me se dneska v noci zdalo, ze mi Xerxova uvarila vyvar a ono je to tu o jidle :D Tak o HF jsem uz parkrat slysela. Ja rozhodne neumim smazit. fakt ne. neumim osmazit nic, file, smazak, o rizek sem se v zivote nepokousela, protoze vyhodit maso je velka skoda. A HF vypada jako neco, u ceho to fakt ani umet nemusim a zaroven bych si mohla obcas uzit jidlo jako obalovany masicko v krupavym kukuricnym obalu nebo treba ty stehynka. Ale zmatlo me, ze neuvaris cely obed najednou? jakoze tam nejde dat cele kure, anebo dva rizky s brambory nebo se tam nevejdou ani dva rizky? ja nejsu moc kuchticka, ale i prave proto vzdy, kdyz na to narazim, si myslim, ze o to vic by mi podobny zazrak pomohl :D a to jidlo! mam hlad. |
Z. Xerxová 5.5.2023 5:56hezký pátek všem Zvířetníkům a zvířátkům snažím se mít kuchyňských "dreků" co nejmíň. Takže zatím vydržím. Ale přesto dík za dobrý popis... třeba jednou... |