15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

MLSOTNÍK: Něco z balkánské kuchyně

Mám ráda zeleninová jídla, ač jsou většinou pracnější a náročnější na čas. Dnes to budou obalované papriky, gjuveč a kjopolo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Matyášová 10.2.2017 6:20

asi tě zabiju....

to se nedělá,dělat mi po ránu chutě..slintám tu jak Pavlovův nejoblíbenější pes... navíc jsem křížená s Otesánkem, snědla bych to všechno....

Kjopolo - je to asi to,čemu říkáme lilkový kaviár? Studené to je v létě obrovská dobrota..pečené papriky nesmažím v těstíčku, očištěné je potřru drceným česnekem a pokapu oliváčem s trochou vinného octa nebo balzamika...a posypu hrubou solí,trošíčku... k horké suché placce z těsta na pizzu, je to obrovská lahoda..u moře je k tomu dobré víno,v tuzemsku pívo....