Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
ČLOVĚČINY: U dědečka na chalupě
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Matylda 16.3.2009 8:28Ovocné víno, které je k pití, to je fakt umění. Máš krásné vzpomínky... |
Fallowa 16.3.2009 7:51Moc hezká vzpomínka! A poprvé v životě čtu o vzpomínce,která se dala i ochutnat!Tvůj dědeček byl zřejmě člověk,kterému se dařilo vše,na co sáhl a určitě vlastnil "zlaté české ručičky". |
Rpuť 16.3.2009 7:24Kdo od dědečka poučen, má vyhráno. Bude patrně brzy hodit, obávám se. Ale zvládnout se to dá, jak je vidět |
EvaŽ 16.3.2009 7:09Pozoruhodný dědeček a pozoruhodné umění. Udělat dobré víno je věda i z kvalitních surovin. Udělat ovocné víno tak, aby se dalo pít je věda na druhou. Ty není to (vzhledem k tvým mlsným receptům) nějaký tvůj příbuzný? |
Xerxová 16.3.2009 6:24co dodat... děda má z tebe, holka, velkou radost |
Karolína 16.3.2009 6:55Re: co dodat... sem se lípnu OT: měla jsi kliku, že děda víno kvasit uměl. Můj tatínek dělal také různé hokusy-pokusy, ale bylo to strašné! Vždycky jsme tajně z lesa nosily s maminkou pracně nasbírané borůvky a maliny a ukrývaly je všudemožně, aby aspoň na koláč zbylo, neb obvykle bývaly znárodněny na oltář děsného moku. Jahody jsme sbíraly s maminkou v noci s baterkou a pojídaly ještě obalené hlínou přímo na záhonku, jinak by byly opět nemilosrdně nacpány do nějakého demijónu a byl vytvořen další pokus o cosi, co mělo být vínem, ale vždy to skončilo podobou jakési divné tekutiny - něco mezi octem, špinavou vodou s příchutí ovoce a Gutallaxem v jiné formě. Ještě tak jsem byla ochotná sbírat na to víno pampeliškové květy, ty mi nechutnaly, ale ostatního ovoce jsem opravdu želela. Tatínek byl fantastický člověk, uměl toho hodně, ale víno se mezi jeho umění vskutku nezařadilo! |
Maťa 16.3.2009 10:00Re: co dodat... Karolínka, hoci ďaleko od seba, ale naši otcovia mali asi rovnakú neresť. Len záber plodov lesa a záhrady bol u môjho otca redukovaný hlavne na hrozno. Ale zas tie experimenty s farbami hotových produktov, to bolo niečo! Dokonca namiešal aj smotanové víno! O chuti ani nehovorím |