Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Z. Jitur 30.6.2023 8:33Omluva, na některé reakce odpovídám opět až dnes, doma PC stávkuje |
M. Crossette 29.6.2023 20:37Jitur, děkuji za další procházku místem, které neznám a nakouknutí na Street food festival. Doufám, že byl úspěšný, postupně přišlo víc lidí, než je na fotce a "stánkaři" tak prodali když ne všechno, tak převážnou většinu uvařených a lákavě vypadajících jídel (vůně bohužel fotka nezachytí). Že existují ochucovadla defritum a carum čtu poprvé. To první nemuselo být špatné (sladký sirup) zato druhé si chuťově vůbec nedovedu představit. Vystavené donuty odpovídají zdejšímu výběru (samozřejmě ne všude), jak si pak chudák člověk má vybrat jen jeden nebo dva! Zdejší jsou ale jen různě (i barevně) polité a posypané, takhle načančané jako mini-dortíky neznám (ale i to zde může být, jen to není typické). Zaujako mě to hovězí maso s kokosovým mlékem, jak to asi chutná? Já ho znám jen s vepřovou panenkou (myslím, že jsem o to psala Mlostník). Vlastně jsem jídlo už dlouho nedělala a teď dostala chuť. Z vepřového je to rychlovka, hovězí jasně potřebuje déle. Ale asi i u něj se kokos.mléko musí dolévat až ke konci. Fotky z parku a růžičky jsou také moc hezké, velmi se mi líbí ten dřevěný roháč |
Z. Jitur 30.6.2023 8:33Určitě byl úspěšný, fotky "celku" jsou z rána, kdy lidí bylo méně. Odpoledne se už hledalo hůř místo k posezení u jídla. Ta dvě "ochucovadla" - patřila k středověké kuchyni - maso s omáčkou pak chutnalo jako přibližně dančí guláš (?). Asi tak. Donuty byly fakt nepřekonatelné. Hovězí s kokosovým mlékem jsme neochutnali. Sice jsme se se synem dělili napůl, abychom měli více chuťových zážitků, ale i tak jsme si toho zas tak moc nedopřáli. A park to byla přírodní oáza... |
Z. Jenny 29.6.2023 19:11Evo, Maričko, Vave, dnes jsem odpovídala k včerejšku a díky! |
M. Crossette 29.6.2023 20:38Jenny, koukla jsem, děkuji. |
E. Schlittermann 29.6.2023 23:21Nasla |
E. Schlittermann 29.6.2023 16:48Hezka akce! Nenadchly by me ruzne burgery a morske potfory. Drobne maso se zeleninou a omackou jojo, to jo. No a sladky ... ja ujizdim na makronkach. A tam jich meli hooodne, jak videt na fotkach.Jeste, ze makronky jsou vzdy cenove nepriznive, pac jinak bych byla jak makronkova koule. Lysou vlastne neznam, i kdyz jsem tam kdysi v davnych dobach jezdila za dobrou veceri. Ale kam presne, to mi z hlavy vypadlo. Zdravim! |
Z. Jitur 30.6.2023 8:35Tak burgery i já osobně nemusím, ale líbily se mi ty hot-dogy. A maso bylo měkkounké, ochucené, moc dobré. Makronku jsem snad ještě neochutnala, právě díky cenám. Tady byly drobnější, ale i tak 1 ks/39, nechtělo se mi do toho |
T. Zana 29.6.2023 13:37Jitur, koukám, že jste stihli všechno - potravu pro tělo i pro duši . Lysá je hezké místo . |
Z. Jitur 29.6.2023 13:45V tom bylo právě to kouzlo, obojího |
Z. Jenny 29.6.2023 9:23Jó růže a dobré jídlo,to je skvělá kombinace, k tomu historie, díky Jitur! Pro letošní léto jsem už docela namlsaná, takže teď už bude klídek a pokud možno bezlidno. |
Z. Jitur 29.6.2023 9:37Růže miluju! A v parku bylo fakt nádherně! |
L. Lika 29.6.2023 9:00V Lysé je určitě krásně, díky, Jitur. |
Z. Jitur 29.6.2023 9:36Je tam fakt příjemně, nebude to má poslední návštěva |
Z. Tečka 29.6.2023 8:40My jsme jezdívaly s kamarádkou hlavně na prodejní výstavy květů. Většinou to bylo spojené taky s nějakým kulinářským tématem. A nebyl to zrovna Street food, ale přehlídka regionálních výrobků. Tím jsme návštěvu zahrádkářů končily a pak se sotva dovalily k vlaku. No, a když se zrovna nic takového nekonalo, restaurace U krále Václava to jistila. Takže já a Lysá n. L. pro pro mě vždycky nezapomenutelné přehlídky květin. Street food se kdysi pokoušeli rozjet i v Kolíně, ale nějak se to neujalo. Ale zezačátku jsme si to užily. Snídat čerstvý řízeček a zapíjet to Střízlíkem se mi doma nepodaří. |
Z. Jitur 29.6.2023 9:36Tak "Květy" jsou v Lysé teď tuším někdy v červenci, kolem půlky. |
Z. Tečka 29.6.2023 19:19Ono toho je v průběhu roku spousta, nákupní výstavy i doprovodná tématická aranžmá. Sleduju to pořád, i když nevím, jestli se tam ještě někdy dostanu. Nejdřív 2 roky Covid a teď druhý rok tahle patálie, která nemá konce. Ale moc bych ještě chtěla. |
T. Zana 29.6.2023 13:43Jednou (nejmíň) tam taky vystavovala v rámci nějaké akce naše Bláža . |
Z. Jitur 29.6.2023 13:44Já ji zas jednou, tuším, potkala na Náplavce na Výtoni |
Z. Inka 29.6.2023 7:51Já bych food festival potřebovala jen pro sebe, to Street mi nějak nesedí. A prosím co je to defrit? |
Z. Jitur 29.6.2023 8:35Tak to není špatný nápad, takový stůl pro jednoho, obložený kdečím . Defrit - vysvětlení je foto č. 19 (tedy s několika pravopisnými chybami, tak snad ten text odpovídá skutečnosti - a není taky chybně)... |
Z. Xerxová 29.6.2023 6:03hezký čtvrtek všem Zvířetníkům a zvířátkům hezký pohled do historie i skvěle zdokumentovaná procházka kulinářskou akcí. Je dobře, jak jsme každý jiný - nás lákají liduprázdné lesy a společné akce nás nelákají vůbec. Stačí bohatě ty, které máme "povinné". Dneska ještě promoce, ale od zítřka se dovolenkuju... |
Z. Jitur 29.6.2023 8:27Taky je mi "příjemnějc" v přírodě, takže díky za ten zámecký park, skoro "liduprázdný". Jen jsem měla chuť na vlastní oči vidět i nějakou tu žrací divočinu - červíky jsem nedala, tak alespoň sépii. |
T. Zana 29.6.2023 13:44Červíky (dva) mi kdysi přinesl z téhle akce synek. Pod jeho dohledem jsem jednoho dokázala zkonzumovat . Doufám, že takový hlad mít nebudu, abych si to musela zopakovat. |
Z. Jitur 29.6.2023 15:00
|
Z. Jenny 29.6.2023 9:21
|