Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JAPONSKO: Pátá sezóna
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
cestovatel 9.6.2006 22:32Druha pulka cervna - nejezdit? Hezky clanek. Dekuji. Shodou okolnosti jsem uvazoval o ceste do Japonska v druhe polovine cervna. Mam tomu rozument tak, ze je lepsi zvolit jiny termin a vyhnout se destum? Dekuji. |
Zebra 8.6.2006 14:11Díky a pište dál, vite, že sbíráme známky. |
pecka 8.6.2006 13:56Jo, hned bych jela :-)) |
Čumil 8.6.2006 13:52Díky za pěkný článek! |
lberal shark 8.6.2006 12:19pěkné ... Ta země se mi líbí čím dál víc |
Sensei 9.6.2006 13:14Re: pěkné ... No to se nevi:) do japanu se clovek muze zamilovat nebo ho bude nenevidet a to nafurt:) ale to poznate az poznate Japansko a zivot na vlastni kuzi:) vono Vas to nejak pretavi ale vysledek nemuzete dopred odhadnout. |
Hanako 8.6.2006 0:24Tsuju Oo Michaelo, ja bych rekla, ze leto ma v Japonsku 3 casti, tsuju-obdobi destu, leto-ohnostrojove a posledni cast leta-obdobi tajfunu. Alespon na Kyushu to tak byvalo. Opet na me dychla nostalgie, sprcha 3x denne nez se stacite utrit na vasem chladnem tele zkondenzuje okolni vlhkost. Ale ten dest je jak teploucka sprcha a jak se zdokonalite v jizde na kole s destnikem. Destniky a kola to jedine se snad Japonsku krade...lepe receno pujcuje a premistuje. Nikde jsem uz nebyla majitelkou 6 velikanskych destniku, jako v Saze. Casem menily majitele, ale jeden konstantne umisten v irskem baru, dalsi v seikyu, v laboratori, a doma. Teda vase vypraveni na me pusobi vzdy tak nostalgicky. Nic jdu zakousnout na dobrou noc umeboshku. Vam preju kratke tsuju, nalozte si umeshu a umeboshi a gambate! |
Sensei 8.6.2006 8:37Re: Tsuju jojo umeboshiii to pomaha :) si dam taky ted jednu i kdyz jsou nekrestansky drahe a dnes uz na pravou (jen nasolene a bez medu) se sezene tezko :) Uz se tesim na pristi rok ..... zase vlhko ale krasne:) |
Hanako 8.6.2006 8:45Re: Re: Tsuju No nadavejte ze sou drahe, znate ty ceny v Evrope. To je to jedine co chci vozit po znamejch z Japonska. Pac umeboshi sou vsude jinde fakt drahy. Trosku to se segrou nahrazujem vlastni vyrobou, shiso pekne na zahradce a UME...co evropska priroda da. |
otylka 8.6.2006 8:52Re: Re: Re: Tsuju prosím poučte neinformovanou: co je to umeboshu? díky |
dvd 8.6.2006 10:57Prosím |
Jana 8.6.2006 11:18Re: Re: Re: Re: Tsuju Umeboshi, jsou "japonske svesticky" jsou to zelene nalozene plody Prunus mame. Je to neco mezi merunkou a svestkou, dle zahradniku spis merunka nez svestka. Nakladaji se tvrde nezrale ume, jen se prosoli a prolozi shiso - Perilla frutisoca. Existuji 2 varianty shiso, zelena - ta se dava k sushi a cervena, s tou se nakladaji umebosky:-) Umebosky sou lahudka. Je to jako s olivama, bud se po nich muzete utlouct a nebo delate bleee. Prvni sousto umebosky je vzdy sok. Je to vybuch ruznych chuti, protoze dobra UME je slana, kysela, vonava. Nejeden milovnik umeboshi prirovnava prvni kousnuti k orgasmu.... take se ten pocit spatne popisuje:-) Mnam, sbihaji se mi sliny v puse a umebosky mam doma, ach jo, musim to dnes bez nich prezit. PS: umeboshi se daji kooupit i v Cechach, v prodejne zdrave vyzivy. Jsou sice drahe,ale desne dobre a ZDRAVE. Jejich vyroba neni tak tezka, jen musite mit stesti na pocasi, je stale tezsi sladit spravny okamzik tvrdosti merunek a spendliku a mit dostatek SHISO... |