2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jenda 18.5.2009 11:22

Re: Koukam, ze košer vaření je pekna veda

A pres kravicky se paraziti nesiri? Nepovidejte!

Sherudan 18.5.2009 21:40

Re: Koukam, ze košer vaření je pekna veda

Možná tě to překvapí, ale zdaleka ne tak snadno.

PPP 18.5.2009 7:42

Re: Koukam, ze košer vaření je pekna veda

Na blízkém východě bylo kdysi, snad už ve starověku, zvykem, jíst maso vařené v mléce. Tepelná úprava byla zjevně nedostatečná, v mléce se nedalo vařit dlouho a neprovařilo se uvnitř. Bylo asi moudré, tuto úpravu zakázat. To, co z rozumného ustanovení udělalo náboženství, je vidět ještě dnes. 

Petr 18.5.2009 8:55

Re: Koukam, ze košer vaření je pekna veda

Problém je že se pletete ,s hygienickými předpisy to nemá co dělat a takhle to vysvětlovat může jen ten co o tom četl jeden článek na internetu a hned se začne považovat za experta.

Jenda 18.5.2009 11:22

Re: Koukam, ze košer vaření je pekna veda

Chapu. To narizeni je od Boha. :-)))

nosál 18.5.2009 0:25

Jako u nás

včera jsme vnukovi připravovali recept na "tradiční rodinné jídlo"  A zkuste v česku udělat podle  babiččina balkánského receptu pravé  "jahnija". A jahnija je taky moc dobrý ale když to někdo nezná... Ovšem v Izraeli by to šlo. Tak ty suroviny mají a čerstvé . Koukněte do nějaké balkánské kuchařky, a máte pro děti hned bezva jídlo.