2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

TAXIKÁŘSKÉ BANALITY: Halušky

Vozil jsem kdysi kuchaře. Původem Maďar, u plotny srdcař. Vždycky říkal - „Proč se tady do všeho sere mouka? A Amerika vůbec! (To je prý mouka jen rozmíchaná s vodou, tedy ani jako jíška.) Když mám něco zahustit moukou, tak jen na špičku nože a ještě mám výčitky svědomí! Když dělám perkölt, to se musí pěkně vydusit, aby ta šťáva hezky zhoustla!“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 10.11.2022 16:10

Vidím zde odbornou diskuzi o brynzových haluškách, ovšem laiků. Tady můj nelaický recept, třebaže nejsem kuchař: http://dusanpolansky.cz/recepty/halusky.html

N. Palová 10.11.2022 14:51

:-)

L. Písařík 10.11.2022 10:50

Dotaz autorovi - jak použil tu náhradu brynzy, přímo do halušek? Obvykle se bramborové halušky polévají vyprážanou slaninou a posypávají brynzou.

R. Gramblička 10.11.2022 11:41

polévat slaninou a posypat bryndzou? nemáte to obráceně?;-D;-D

L. Písařík 10.11.2022 10:39

Pamatuji, ještě za socouše, jsme byli v Budapešti v tržnici a prodívali tam krásné KULAŤOUČKÉ HUSIČKY, sbíhaly se mi sliny, ale neměl jsem jistotu, že bych husu přes celníky provezl - i celník jí husu -

M. Krátký 10.11.2022 4:22

Zase paráda a k tomu ještě se mi sbíhají sliny jak tomu Bohoušovi - krásný den všem R^R^R^

R. Gramblička 10.11.2022 8:11

tak tak a bryndzových halušiek by som zožral kýbel