27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POHODA: Pro klid jídelního stolu

Přiznejme si tu vlnu endorfinů, která se v nás zmáhá, když se na stůl nese vonící pečínka s oblohou, svíčková nebo jak se ta naše oblíbená jídla jmenují.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pavelka 16.1.2023 0:20

Krásné, láskyplné, radost číst!

P. Hák 9.1.2023 15:59

"Většina žen dovede ukojit i tuto mužovu potřebu."

Je vidět, že jste z odcházející generace, pane autore. Mladé holky vařit umět ani nechtějí (považují to za degradující) a už v generaci 40-50 vaří dost chlapů lépe než ženy.

P. Dvořák 9.1.2023 11:18

Copak o to pochválit, s tím problém není. Ale jak se zachovat, když je jídlo fakt hnusný nebo patří mezi ty, které nejíte, takže ho ani nemůžete dojíst a nechcete urazit?

Já mám pro tyto situace osvědčenou větu: "Je to dobrý, ale bylo toho moc."

Když vám to zabalí s sebou, máte vyhráno. Horší je když ve svatém nadšení trvá na tom, že si to sníte později. Nezbývá než pro tentokrát zkrátit pobyt :-)

F. Navrátil 9.1.2023 8:10

Můj známý komentuje výtečné jídlo své ženy slovy: "To je vynikající! U které benzínky jsi to koupila?"

Z. Lapil 9.1.2023 7:25

U nás byla docela oblíbená veta: Je to dobrý, ale často to nedělej.

Kupodivu to není sofistikované Fuj, ale opravdu se mámě občas podařilo jídlo, na které tahle veta sedela: BYLO to dobrý, ale ne moc často.