5.12.2022 | Svátek má Jitka


Diskuse k článku

JEN TAK: To je žrádlo, samý sádlo, samej etamín...

Mladý organismus potřebuje mnoho energie. Kteroužto získává z potravy. Pročež už od dob starého Říma byli u všech armád světa provianťáci. A ve vojsku jsou všichni provianťáci dodnes vážení. Protože mají klíče od skladu. A to hlavně od skladu s jídlem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Riegel 4.10.2022 20:35

Na Slovensku byl kromě otřesného piva s brómovým aroma - v restauracích IV. cenové skupiny"Bytča", zpravidla i na sobotní a nedělní večeři fasován "sedemdňový" salám, strukturou v řezu připomínajícím "turistu" ale ze samých vepřových uší a sojové mouky. V pánvičce ešusové sestavy při smažení na miniaturním skrojku másla - nasládle smrděl.

K. Riegel 4.10.2022 20:29

Z KDčka "Jánošík" pamatuji ještě zpravidla bombážní paprikovou konzervu, /říkalo se jí /"psí blití"/ při pokusu o otevření po napíchnutí značně tupým otvírákem, který se fasoval černě mořený a kombinovaný velikosti přívěsku na klíče - vystříkla až na strop.

M. Koutný 4.10.2022 8:01

Za nás mělo kádéčko 4 díly: opravdu dobrý lančmít, solidní hovězí, se sebezapřením jedlé vepřové a neskutečně hnusnou paštiku ze zvířat, co si evidentně neholily játra, neb byla samý chlup.

T. Kohout 4.10.2022 2:58

V kádečku byl dobrý švestkový kompot. Malý, ale dobrý. Málo dobré bylo uzené s vajíčkem, přestože normálně to není až tak špatné.

J. Tulejová 4.10.2022 6:59

A takový tvarohový zákusek, ten byl také dobrý. A vepřové ve vlastní šťávě.

J. Jurax 4.10.2022 14:11

Tak to uzené s vajíčkem mi šmakovalo ... a nemýlím-li se, tak kádéčko za mých let obsahovalo 2 cigarety v plastu zatavené ...