28.11.2022 | Svátek má René


Diskuse k článku

JEN TAK: Španělský výlet pokračuje receptem

Pokud se někdo z minulého vyprávění domníval, že je obědu ve španělsko – čínské restauraci konec, mýlil by se. Tam není Česko, kde provozovatele „čínských“ restaurací ani nenapadne, že by vám někdo odnesl a pověsil kabát

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Novy 26.9.2022 16:38

Pane Vlku, věřím, že jste se najedli opravdu dobře. ;-D Jako bych tam byl s vámi.

Jinak s těmi kabáty. Nechci vám brát iluze, ale v Číně, vlastně v celé východní Asii se vám na kabáty vykašlou a ani věšáky nemají, většinou si lidé kabát přehodí přes židli.

A v zimě, 90% restaurací netopí, tak v něm i sedíte. I v superluxusní restauraci, kde se topí, si většinou hodíte kabát a tašku do gauče vedle jídelního stolu.

A jinak, pokud byste chtěl autentickou čínskou kuchyni, všeobecně je dobré se zeptat, odkud bere jídlo ambasáda. To je tajemství, co se vyplatí vědět, pokud jste zmlsaný asijskou kuchyní.

Jo a ještě poznámka k té výborné sladkokyselé oranžové omáčce. Šéf mi říkal, že Číňani jí říkají “laowaide”, tedy “pro cizince”. Ale nevím, jestli si nedělal srandu, Číňanů jsem se neptal. Je fakt, že když jsou s cizincem, objednají ji a jedí. Když jsou sami, neviděl jsem, že by jí objednali. Je to záhada ;-D

Záhada, co dobře chutná.