10.5.2024 | Svátek má Blažena


Diskuse k článku

JEN TAK: Nejlepší brambory jsou ty přeměněný na prase (2)

Ve Španělsku mají jako specialitu pečené malé sele. Když říkám malé, tak myslím, že je skutečné malé. Snad jen několikadenní a nesmělo pozřít před popravou nic jiného než mléko. Selátko se zamorduje, vyvrhne a opeče, tedy spíš ogriluje nad žhavým. Pokud je to to správné španělské sele, musí se dát krájet na porce okrajem talíře.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hudec 9.9.2022 3:05

Kdysi, před lety skoro třiceti, nám v čínském Kantonu přinesli k poctě jako specialitu krásné maličké upečené "kostkované" selátko. Ono kostkování představovala jeho nakrájená propečená kůžička ve velikosti dílků asi 5 x 5 centimetrů.

Každý z nás dostal na talíř jeden ten kousek a zbytek selátka zase odnesli. Rozkousat se to moc nedalo, spíš tak nějak rozžužlat.

Kolega Jarda Ira to komentoval slovy: "Tak vidíš, u nás z toho kruponu děláme aktovky, a oni si na něm pochutnávají".

:-P